Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális, hogy zavarja barátnő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy zavarja barátnőmet, ha tanácsot próbálok adni, amikor panaszkodik?

Figyelt kérdés

8 hónapja vagyunk együtt és végig elég panaszkodós volt. Szereti szidalmazni a kollégáit, vagy épp egyetemi dolgokra panaszkodni. Én mindig próbálok érzelmi támaszt nyújtani, de ugyanakkor igyekszem a legjobb tudásom szerint tanácsot is adni. A tanácsaimra teljesen tojik, soha nem fogadott meg egyet sem. Ezt így már vagy 20 alkalom után szóvá tettem, és megkérdeztem, hogy akkor mit szeretne tőlem. Erre azt mondta, hogy csak ventilálni, kiadni az érzelmeit, és csak annyit szeretne, hogy közösen szidjam vele a kollégáit és adjak neki igazat, de hozzá tette, hogy ha nem férfi lennék, akkor ez nem is lenne számomra kérdés, mert magasabb lenne az EQ-m, és érteném. Neki nem kellenek a tanácsaim, ő teljesen karakán és felnőtt, meg hogy aztán nem kell majd később, ha mi veszekszünk, akkor olyanokat vágjak hozzá, hogy nélkülem képtelen lenne menedzselni az életét, ezért jó lenne, ha befejezném, hallotta már eleget.

Jól érzem, hogy sértő és lenéző?

tegnap 22:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyértelmű, mit szeretne? Hallgasd meg, a tanácsokat pedig tartsd meg magadnak.
tegnap 22:45
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdésem, hogy mit szeretne, ezt már megkérdeztem tőle. :)

Nem annyira érzem normálisnak, hogy valaki így reagáljon arra, hogy a párja tanácsot ad, és alapvetően a megoldásra fókuszál. Ha valaki szereti a másikat, akkor értékeli általában a meglátásait. Ő is ad nekem tanácsokat, vagy akár kritikát is, hiába nem kértem, szóval a hozzáállása egyoldalú.

tegnap 23:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor menedzselje az életét egyedül.
tegnap 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:

"ha nem férfi lennék, akkor ez nem is lenne számomra kérdés"

Hát én nő vagyok, de nem értem.

Mond meg neki, hogy neked meg eleged van a folyamatos nyavalygásából...

tegnap 23:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak emberek, akik csak ki akarják adni a problémájukat, ventilálnak egyet, aztán megoldják. Ha megoldást akar, akkor majd a véleményedet kéri, de ő csak azt szeretné, hogy hallgasd meg. Azért reagál úgy, mert csak egy kis együttérzést akar, meg ventilálni. Nem olyan bonyolult ez a képlet.
tegnap 23:28
 6/8 A kérdező kommentje:

Ja, csak az már a másik véglet, amikor semmit nem lehet mondani neki, meg ugye a probléma jellegétől is függ. Meg az is a bajom, hogy azért nem lehet neki tanácsot adni, mert ő erős, karakán, nem szorul rám, de ő gond nélkül osztogat nekem, pedig általában én sem kértem... Tehát ezzel a logikával rám úgy tekint, hogy én "gyenge" vagyok, és az ő tanácsaira "rászorulok"?

Együttérzést nem nagyon szoktam tőle kapni, ha panaszkodom, sőt, ha jobban meg vagyok épp roggyanva, néha mintha egy kis türelmetlenség vagy akár undor féle is jön felőle.

tegnap 23:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert nem azt akarja, hogy dirigálj neki, hogy mit hogy csináljon, egyszerűen csak jól esne szegénynek, ha lenne valaki, akinek kiadhatná a napi feszültségét, bánatát, netán félelmeit.
ma 00:24
 8/8 A kérdező kommentje:

Ja, csak ő "dirigálhat" nekem. :)

"Szegényke". Amúgy meg nem dirigált neki senki, csak elmondtam a meglátásaimat, amelyeknek lenne számára értéke, ha szeretne.

ma 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!