Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy zavarja barátnőmet, ha tanácsot próbálok adni, amikor panaszkodik?
8 hónapja vagyunk együtt és végig elég panaszkodós volt. Szereti szidalmazni a kollégáit, vagy épp egyetemi dolgokra panaszkodni. Én mindig próbálok érzelmi támaszt nyújtani, de ugyanakkor igyekszem a legjobb tudásom szerint tanácsot is adni. A tanácsaimra teljesen tojik, soha nem fogadott meg egyet sem. Ezt így már vagy 20 alkalom után szóvá tettem, és megkérdeztem, hogy akkor mit szeretne tőlem. Erre azt mondta, hogy csak ventilálni, kiadni az érzelmeit, és csak annyit szeretne, hogy közösen szidjam vele a kollégáit és adjak neki igazat, de hozzá tette, hogy ha nem férfi lennék, akkor ez nem is lenne számomra kérdés, mert magasabb lenne az EQ-m, és érteném. Neki nem kellenek a tanácsaim, ő teljesen karakán és felnőtt, meg hogy aztán nem kell majd később, ha mi veszekszünk, akkor olyanokat vágjak hozzá, hogy nélkülem képtelen lenne menedzselni az életét, ezért jó lenne, ha befejezném, hallotta már eleget.
Jól érzem, hogy sértő és lenéző?
Pedig kettejük közül a csaj ül fordítva a lovon. Egyrészt van amit írtam a 11ben, + rájön, hogy a csaj eq-ja hol van, mikor azt kéne felismerni, hogy a kérdező nem kíváncsi erre vagy a problémára egy megoldási javaslat, az pont empátiáról árulkodik, nem annak a hiányáról. 8 hónap alatt ez még egy alacsony eqjú embernek is illett volna, hogy leessen, nemhogy egy "magas" eqval megáldottnak.
A felnőtteknél ez általában úgy megy, hogy gondom van, megoldom. Nem tudom, kérek segítséget vagy tanácsot, aztán ha sikerült megoldani, akkor elmesélem/megköszönöm. Ez, hogy nem vagyok elég tökös ahhoz, hogy konfrontálódjak, helyette a kapcsolati tőkémet erodálom, az ne legyen már magas eq-nak meg normálisnak beállítva.
Ugyan az a trógerség, mikor a hipotetikus én hazaérkezvén kitoppogatja a padlón a ganyés bakancsát, amit te tartassz rendben. Mindezt azzal, hogy hát én csak kivertem a cipőmből a dzsuvát.
Továbbra is tartom, hogy oda okádjon a kisasszony, ahol ezért külön fizet.
Még annyi, hogy itt nem azzal van a gond, hogy meg lett kérve, hogy most hallgasson csak monológot a kérdező legyen szíves, hanem a fölényes pampogással amit letolt neki.
#12 a ti példátok meg azért irreleváns, mert ti ezt lekommunikáltátok és kölcsönös köztetek.
Ez nálunk is probléma volt, csak én voltam az, aki nem értette, hogy miért baj, ha tanácsot ad.
Alapvetően el kellett fogadnom, hogy tanácsot csak annak lehet adni, aki kéri.
Amikor ventillál, akkor hallgasd meg, beszélgess vele, aztán meg lehet kérdezni a végén, hogy van-e szüksége tanácsra, meglátásokra, vagy csak szerette volna kiadni magából. Így meg tudod előzni, hogy úgy adj tanácsot, hogy ő nem kérte, nincs belőle újabb sértődés.
Fordított esetben pedig te is megmondhatod neki, sőt, mondd is meg, hogy te épp ventelsz, majd megoldod magadnak a dolgokat, csak jól esne kiadni a feszültséget, beszélni róla, és azzal segít a legtöbbet, ha meghallgat.
Felismertem az igényét, csak szerintem nem utal semmi jóra, ha MINDIG erre akarja használni az ember a párját, sem az, hogy gyakorlatilag nem lehet mondani neki semmit.
Az meg főleg, hogy degradál azért, mert férfi vagyok és leszólja az én érzelmi intelligenciámat. Én soha nem mondtam rá semmi rosszat, ennek ellenére ő még arra is harap, ha valamiről más a véleményem, és volt, hogy teljesen megsértődött, hogy én szerinte hülyének, butának nézem őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!