Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kéne reagálnom?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nagyon nehéz helyzetben vagyok.

A barátom mostanában sűrűbben iszik, (amit én nem szeretek, családi okok miatt, és ő ezt tudja)

És hiába szólok érte, még ő veszekszik velem.

Nem az a baj, hogy iszik, hanem az, hogy sűrűn, és tudja, hogy ez engem zavar.

dec. 7. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Akkor javasolni kell neki segítséget, ha erre nem nyitott és te meg nem tudod kezelni a helyzetet, lehet, lazábbá kell tenni a kapcsolatot és úgy megpróbálni folyttani
dec. 7. 18:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondani kell neki, hogy válasszon: vagy te, vagy leteszi a piát ha kell rehabra megy. Ha nem hajlandó rá akkor pedig hagyd el..
dec. 7. 18:34
 3/8 A kérdező kommentje:

Sajnos ő mielőtt összejött velem, nagyon ivott, akkor miattam keretre. De ha van valami gond vagy baj, bármivel kapcsolatban, akkor is iszik. De ha nem történik semmi, akkor is.

Sajnos én már próbáltam lazábban is venni, és elég hosszú ideig nem is szóltam, akkor egy kis időre leállt, aztán megint elkezdte.

Én nem értem, ha az ember jó hozzá, akkor miért kell inni..

dec. 7. 18:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg hajlama van az ivásra, a családtagjai között esetleg volt/van alkoholista? A leírásodból úgy gondolom, hogy sajnos a problémákat sem megoldani akarja, hanem az italba menekül előlük, ami csak rájátszik a vélhetően eleve meglévő genetikus örökségre. Ilyenkor esetleg az elvonókúra és/vagy a pszichológus segíthet, de neki kell akarnia a leszokást, te csak annyit tehetsz, hogy támogatod őt ebben.
dec. 7. 19:08
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
Hagyni kell őt menni, ennyi.
dec. 7. 19:18
 6/8 A kérdező kommentje:

Az apja aki nagyon sokat iszik, és majdnem napi szinten.

Szerettem volna ez az egészét figyelmen kívül venni, de bánt, és nem igazán megy.

Elengedni meg nem szeretném, mivel szeretem, és azt sem szeretném ha az alkohol miatt lenne vége az egésznek, de már nem igazán tudom mit kéne tennem. Ezért fordultam ide.

dec. 7. 19:24
 7/8 anonim ***** válasza:
78%
Ne az alkoholra fogjad amikor nem az tehet róla hanem a párod. Ő az aki iszik és nem az alkohol issza meg őt. Ha ő nem akar elvonókúrára menni és utána pszichológushoz, vagy olyan labilis, hogy bármilyen problémát alkohollal akar megoldani akkor hiába megy bárhová akkor is az alkoholhoz fog futni. Most nem rosszból Istenek lássa lelkem, de nem tudom megérteni hogyan tudsz mellé este befeküdni, azt meg pláne hogyan tudsz vele csókolózni, vagy szexelni. Árad belőle a pia szag, jóformán nincs magánál. Hogyan nem tudsz tőle undorodni? Nem szereted egyébként hanem betegesen kötődsz hozzá és sajnos nincs emberi méltóságod. Egyébként mégha szeretnéd is saját magad sokkal jobban kéne. Bármikor bevadulhat és megüthet. Bármikor teherbe eshetsz. Alkoholistától akarsz babát? Több mint valószínű, hogy valamilyen betegséggel születne, vagy egyáltalán nem nevelné ahogyan kéne, illetve lehet ő is kapna. Szedd már magad össze és szakíts. Ha meg nem akarsz jól van, de legalább annyi eszed legyen, hogy babát nem hozol vele össze. Szenvedjetek csak ketten aztán jól van.
dec. 7. 19:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ő vagy végleg leteszi és soha nem iszik egy kortyot sem, vagy alkoholista marad. De így ahogy most van soha nem fog megváltozni. Tapasztalat. Apukám volt ilyen.
dec. 7. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!