Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon megbántottam a barátnőmet az elmúlt napokban. Hogyan tegyem jóvá?
Csütörtök délutántól ma reggelig nálunk volt az öcsém (9 éves), amiből már volt egy konfliktus. Annyi történt, hogy a barátnőm próbált kirakni egy puzzlet egyedül, órákig tartott, majdnem kész volt, öcsém meg így fogta magát lesöpörte az egészet az asztalról, mert úgy gondolta, hogy ez hű de nagyon vicces volt, röhögött rajta, meg azt állította, hogy én mondtam neki, hogy "viccelhet" így(ami nem történt meg). A barátnőm meg hát nyilván kiakadt, elkezdett kiabálni az öcsémmel, amit amúgy megértek, igaza volt, csak káromkodott. Én meg hát arra léptem be, hogy puzzle szanaszét, öcsém már épp nem röhög, barátnőm meg épp káromkodva lecseszi, amúgy meg majdnem sír(a barátnőm).
Én a barátnőmre is rászóltam, hogy ezt így ne, meg nyilván az öcsémmel is elbeszélgettem arról, hogy hát nagyon nem volt oké, amit csinált, kérjen bocsánatot, ami megtörtént.
Viszont a barátnőm alapból megbántódott, hogy először őrá szóltam rá, ő úgy vette le, hogy hát én tényleg engedélyeztem azt a "tréfát", csak nem számítottam arra, hogy ennyire mérges lesz. Emiatt elég feszült volt köztünk a légkör, ő úgy érzi, hogy tiszteletlen voltam vele.
Gondoltam ma nyugodtabban átbeszéljük, ha anyu elviszi az öcsémet, csak nekem sikerült rontani a helyzeten véletlenül. A fürdőszobai szekrény polcán ott voltak a sminkcuccai egy dobozban, annak ott a helye, nem volt szanaszét hagyva, viszont nyitva volt a teteje. Én valamit ki akartam venni a szekrényből, a doboz alatt volt egy törölköző, ami kilógott. És hát a kilógó törölköző szélét összefogtam azzal, amit a lentebbi polcról vettem ki, és telibe lerántottam a barátnőm sminkes dobozát. Ami ráadásul nyitva volt. Kb minden ripityára tört, ami el tudott törni.
Nem szándékos volt, de a barátnőm nem hisz nekem. Alapból a tegnapi miatt neheztelt rám és így most neki úgy jött le, hogy hát, én már mostanában szóvá tettem egy-két, hogy mindig a készülődése miatt vagyunk késében, tehát biztos direkt csináltam. Főleg ugye, hogy szerinte tegnap én mondtam az öcsémnek, hogy nyugodtan lökje le a barátnőm puzzle-jét(amihez közöm nem volt, valami agyhalott tiktok videó volt az "inspiráció").
Próbáltam megmagyarázni, hogy nem direkt törtem össze a cuccait, bocsánatot kértem, mondtam, hogy pótoljunk mindent, ami tönkrement, kifizetem, de nem hatott. Elkezdett sírni, hogy mostanában borzalmas vagyok vele, és hogy nem érti, hogy miért viselkedek vele így. Kb egész nap nem szólt hozzám, elvonult. Alig láttam, amikor igen, akkor nagyon szomorú volt. Amikor utoljára hozzámszólt, akkor közölte, hogy nem akar ma egy ágyban aludni ezekután.
Fogalmam sincs, hogy mit tehetnék ezzel a helyzettel.
"Fogalmam sincs, hogy mit tehetnék ezzel a helyzettel."
Mondjuk kirúgod a picsogós, érzelmi zsaroló barátnőd. Ha neked többet ér ő mint a testvéred aki még gyerek akkor nem vagy normális. Másrészt ha vele csúnyán beszélt egy rohadt puzzle miatt amit bármikor kirakhat akkor a közös gyerekkel ugyanúgy sivalkodna. Semmi türelme nincs és csak bőgni tud. "Furcsa", hogy "rossz" vagy hozzá és még mindig veled van.
A sminktáska miatti hiszti is csak színészkedés, hogy úgy pattogj ahogyan ő szeretné. Kétszer se nem mondom, hogy nárcisztikus, vagy más mentális betegsége van és manipulál téged.
De ha te bizonygatni akarsz neki akkor hajrá! 🤷
Azért a smink táska miatt én is sírnék, mert nem két forint volt összerakni és nem tudnám pótolni egyben. A puzzle is megrendítene, mert időt töltöttem vele de azon túl lendülnék.
Viszont, ha ezt feltételezi rólad, hogy szándékosan rontasz be neki, az nem sok jót sugall a kapcsolatotokról
Szerintem a kissrácnak kifejezetten az volt a célja, hogy összeugorjatok, különben miért mondta volna, hogy te bújtottad fel? És, ha így van, mibe, hogy nem az első direkt gonoszkodása volt?
A smink cucc valóban túlreagálás, de, ha meg akarod tartani a csajt, akkor beszéljétek meg,miért érzi úgy, hogy ellene dolgozol. Mert az egész ebből indul ki.
Első vagyok és le lehet pontozni nullára, de egyáltalán nem normális a csaj!!!
"Kb egész nap nem szólt hozzám, elvonult. Alig láttam, amikor igen, akkor nagyon szomorú volt. Amikor utoljára hozzámszólt, akkor közölte, hogy nem akar ma egy ágyban aludni ezekután"
Előbb verbálisan agresszív, de lehet hamarosan a keze is el fog járni, vagy téged, vagy a tesódat fogja felpofozni. Aztán pedig passzív agresszív, konkrétan csenddel ver. Hiába magyarázkodsz neki nem érdekli mert te "megsértetted direkt" azzal, hogy eltörted a sminkkészletét. Eleve a legrosszabbat gondolja rólad és magát áldozatnak szóval vagy lemész kutyába: veszel neki virágot, még drágább sminkkédzletet, cipőt, parfümöt, vacsit készítesz, vagy teljesen ki fog csinálni.
Én mint írtam nem bánom, de ha valakinek nem red flag ahogyan viselkedik, ahogyan beszél az egyszerűen buta, vagy naiv.
#1 Nem gondolnám, hogy ilyen borzalmas lenne a barátnőm, mint amilyennek látod ennyiből.
Megértem, hogy miért kiabált az öcsémmel. Én is kiabáltam volna vele a helyében. A kissrác gyakorlatilag tönkretett valamit, amivel a barátnőm több órát foglalkozott csak aznap, majd a képébe röhögött. A tesóm gyerek, de 9 éves, nem idióta. És amúgy a tesóm és a barátnőm is azt mondta utólag, hogy a barátnőm először tök normálisan kérdezte meg, hogy ez mi volt, és csak aztán kiabált, hogy ki lett röhögve. A káromkodás. amit a barátnőm mondott, az az volt, hogy "kb*ott nyomorult, neveletlen kis szrzsák"-nak nevezte a tesóm. Értem a kiborulást, a kiabálás szerintem jogos, azután hogy a normális hangnemre csak a képébe röhögött az öcsém, de nem kellett volna káromkodnia a barátnőmnek.
A sminkjei meg egy többtízezres tétel volt, de lehet, hogy 100 ezerhez közeli az az összeg, amibe a kis cuccai kerültek... Én is kiborulnék, ha egy ilyen drága holmim tönkremenne. Ráadásul itt a barátnőmbe benne volt az, hogy ő tegnap úgy érezte, hogy miattam csinálta azt az öcsém azt, amit, és én meg a barátnőmre szóltam rá a reakció miatt. Talán az elismételt trágár jelző után hangosabban beszéltem a barátnőmmel, az öcsémmel meg nem kiabáltam(mert már megtette a barátnőm), csak elbeszélgettem vele. Nem meglepő, hogy úgy jött le a tegnapi, hogy ez a barátnőm ellen szólt és közöm van hozzá minimum annyira, hogy az öcsém mellett állok a témában. És ja, ezt összeadva megértem, hogy ennyire feszült, csak nem tudom mit kezdjek vele. Amúgy egyáltalán nem szokott így viselkedni...
A lány gondolom napokig rakosgatta azt a puzzlet. Erre jön a hülyegyerek és két másodperc alatt tönkreteszi, mert az "milyen vicces".
Nekem végtelen türelmem van, de ezen én is felhúznám magam.
Aki szerint ez normális dolog, na az szorulna kezelésre, nem a kérdező párja.
A sminkcuccos dolog meg a hab a tortán esete. Valószínűleg ebben csúcsosodott ki az eddigi viselkedésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!