Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez egészséges? (túl sok a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez egészséges? (túl sok a barátom)

Figyelt kérdés

Mi szamit egeszseges “tapadasnak” egy kapcsolatban?

Tobb mint egy eve vagyunk egyutt es mindennap talkozunk, neha kimarad 1 nap a 7-bol. Reggel azonnal ir, majd elkezdek dolgozni es 10-12 korul mar hiv is, hogy mizu. Azutan megint ir akar csak egy kepet kuld, hogy milyen cuki. Kerdezi napi kb 3-4x, hogy mizu. Neha meg du 5-6 korul is felhiv. Azutan atjon olyan 6-7-re hozzam es azonnal bujik meg olelget, ha en eppen mast csinalnek akkor mar latom, hogy szomoru es van hogy odaveti nem is szeretem ot es nem erzi szeretve magat. Sokszor nincs is mirol beszelni mar, mert egesznap ment a cseveges. Volt mar balhe abbol hogy atjott en meg dolgoztam meg.

Hetvegen is vegig itt van velem es amint felkelek mar olelgetne, bujna. Ha en akarok egyedul lenni a gondolataimban o mar mondja, hogy kizarom az eletembol es miert nem foglalkozok vele. Meg mar nyaggat mi legyen a terv hetvegere talaljak ki programot. Csinaljunk valamit.

Ugy erzem nagyon sok, hogy nem csinaljatok kb semmit, mert mindig nez a kiskutya szemeivel, hogy nem vele foglalkozok eppen. Egy gyerek jut eszembe rola akivel 0-24 foglakozni kell es teher nekem. Mentalisan lesziv.

Amugy szeretem es en is bujos vagyok, de miota ennyire kovetelozo mar semmi kedvem szinte menekulok. Egyszeruen nincs egy szabad percem se kb mert orankent ir a telon, 3-4 orankent hiv es azuran meg itt van.

Egy normlis kapcsolatban a ferfi miket csinal? El tudja magat foglalni? Vagy ha a masik itt van akkor koteezo vele foglakozni? Az oke, hogy kapcsolat elso honapjaiban ennyire egymason csungunk, de kesobb is? Semmivel nem tudok haladni, semmire nem tudok koncentralni.

ma 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Személyiségtől függ, hogy kinek mi a sok. A leírás alapján nekem is a hideg futkos a hátamon.

Az első kapcsolatom amúgy pont ilyen volt, hogy 3-4 óránként beszélni kellett, mert az a normális. Aztán csodálkozik, hogy nincs mit beszélni.

Ha idegesít, akkor szakíts.

ma 10:19
 2/9 Éjjeli Hangok ***** válasza:
100%
Ez az ember súlyos szeretethiányban szenved. Ezzel még nem is lenne baj, de a lecsapódó tünetei megmérgezik a kapcsolatotokat. Javaslok egy szakembert neki, mert ez hosszútávon kapufa.
ma 10:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az lenne. Minden embernek szüksége van saját térre. Ez a férfi csak saját magára gondol, ő a fontos, mindig az ő szükségleteit kell szemelőtt tartani. Én már becsavarodtam volna.

Ezt meg kell vele beszélned, és remélhetőleg megérti, mert ebből így szakítás lesz. Teljesen megfojt.

ma 10:27
 4/9 A kérdező kommentje:

3, szo szerint kezdek megbolondulni.

Tejesen ezt erzem amit irtal, hogy az o szükségletei vannak csak eloterben. Ennek ellenére allandoan azt mondja arra, hogy ő tul sok, hogy szerinte csak az en szuksegleteim vannak előterében es vegre valahara foglalkozzak vele.

2, valoszinuleg. Mostanaban kezdek raebredni es arra is, hogy nem birom.

ma 10:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészséges, valóban jól érzed, egyértelműen túl sok. Ráadásul van ebben az egészben egy nagy adag érzelmi zsarolás is, szintén nagyon nem oké. Az is gáz, hogy nem elég hogy ennyire nyomul és a nyakadon van, még unalmas is az illető, ha ennyire nincs miről beszélni és rendre kifogytok a témából. Meg az is jogosan idegesít, ha ilyen gyakran és ilyen sűrűn felhív téged. Beszéljétek át ezeket mindenképpen, mert így nem igazán lehet egy idő után még csak nyugodtan létezni se.
ma 10:35
 6/9 anonim ***** válasza:
45%

0-ra pontoztok majd, de leírom, hogy nekem a napközbeni beszélgetés fontos. Nem ilyen felszínes éppen nincs téma úgyhogy bedobom hogy mizu, hanem rendes, akár csak annyi néha napközben, hogy megírja, hogy szeret, megírom neki, hogy hiányzik. A többi meg amikor éppen történés van a munkában, akkor szünetben megírom neki, mi volt. Mondjuk ha mindennap taliztok, az más, de egy átlagos pár, akik nem élnek együtt, szerintem nem tudnak mindennap minőségi időt együtt tölteni, úgyhogy valahogy kommunikálni szükséges azokon a napokon, amikor nem tudunk sokat együtt lenni, vagy éppen semennyit. Ha nem írásban, akkor telefonon, de nekem írásban jobb.

Ti nem illetek össze. Én is voltam olyannal, aki "nem szeretett írogatni", persze haverokkal (és szeretővel khm) igen. Na őt biztos én zavartam, mert írtam neki reggel, amire válaszolt délután 3kor, amire én 5 perc múlva reagáltam, amire ő szintén reagált este 10kor. De olyanokkal is voltam, akik sokat írtak, de amint leszállt a rózsaszín köd, már semmit, ezzel összezavartak, hogy akkor eddig miért tudtak írni, most meg miért nem. De neked meg olyan kell, akivel csak azt beszéled meg, hogy este hol és mikor tali, élőben gondolom csevegsz rendesen. Biztos jó neked amúgy ez a mindennapi tali? Lehet neked olyan pár kéne, akinek elég a heti 3 is.

Én szerencsére azóta találtam hozzám illő társat :) Nem, nem akaszkodom rá, nem csak én keresem, szoktunk chatelni napközben, nem, nem egész nap, hiszen dolgozunk. Mi együtt élünk és még így is szokott írni.

ma 11:08
 7/9 A kérdező kommentje:
6, Persze, ha valaki nem ir vissza biztosan szeretőt tart. Te is nagyon onbizalomhianyos lehetsz. Pont leirtad milyen amikor valaki egeszsegtelenul ellenorizget oraneknt, mert annyira nem bizik a masikban, hogyha nem ir tuti massal szexel.
ma 11:26
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

6

Te is pontosan ugyan olyan pióca vagy mint a kérdező párja. Nincs ezzel semmi gond ha ugyan olyan embert fogtok mint amilyenek ti vagytok. Nektek ez a normális de az emberek többségének ez rohadtul sok. Ezt kell megérteni nem a másikat szapulni hogy ha egyedül akar maradni akkor már biztos nem szeret....

ma 11:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Az én páromnak sem voltak/vannak barátai, egy-két haver. A kapcsolat elején ő is rajtam csüngött volna nonstop, bár ennek már 10 éve és én még tini voltam, ő 1-2 évvel idősebb.

Meg kell neki mondani normálisan, hogy neked énidőre van szükséged. Ha megsértődik és menni akar, hát menjen. Ha bevágja a hisztit ahelyett, hogy ép ésszel felfogná miről beszélsz, akkor meg küldd el te, mert ez nem egészséges.

Kérdésedre is válaszolván, azóta jobb a helyzet és megtanulta magát ő is jobban feltalálni, meg lett szerencsére azóta 1-2 haverja munkahelyekről. Neki sulis barátja 1 volt, aki felszívódott, miután megszületett a gyereke. Én nem hibáztatom sem őt, sem senki mást amiatt, ha nincsenek barátai, vagy nem sok, mert egy barátságot is nehéz fenntartani már manapság, ezt magamon is tapasztalom. Egy legjobb barátnőm van 5.-es korom óta, akivel soha nem szakad meg a kapcsolat. Középsulis barátnőimmel évekig még heti szinten tartottuk a kapcsolatot, de az évek alatt ez is ritkult, mert mindannyian bekerült más közegbe és az éppen aktuális kollégákkal/haverokkal töltünk inkább időt. Így van, hogy hónapokig nem is találkozunk, csak néhány üzenet.

Kollégákból kialakult barátságokat is nagyon nehezen tudok megtartani. Én igyekszem, de amikor azt kezdem érezni, hogy csak én "erőltetem" már a beszélgetést meg a talikat, az én lelkesedésem is alább hagy.

Szóval szerintem ez ugyanolyan nehéz, mint egy párkapcsolatot kialakítani, illetve megtartani, energiát és időt igényel.

A párodat arra kellene rávezetni, hogy egyedül is találja fel magát és találjon magának olyan dolgokat, amik lekötik. (nekem pl ilyen az edzés, de ezer más dolog lehet, mindenkit érdekel valami)

Ha elkezdene valami ilyet csinálni, ami lekötné és örömét lelné benne, az tök jó lenne és még az is lehet, hogy új haverokra tenne szert közben.

Egyébként, az én páromat pl a horgászat érdekli(én aztán nem megyek vele hajnaltól estig ülni egy helyben), de neki lett 1-2 haverja az utóbbi időkben, akikkel el tud járni. Ha meg nem, egyedül is kiül, mert ő így lel nyugalomra. De ha éppen nem csinál semmit csak otthon van, akkor sem csüng rajtam, vagy kell miatta hazarohannom, ha nekem egyéb elfoglaltságom vagy programom van. Meg is őrülnék ettől.

És ti még nem is éltek együtt, mi lesz majd, ha már tényleg 0-24 együtt lesztek...

Próbálj meg vele higgadtan és normálisan beszélni, más megoldás erre nincs. Aztán a reakciójából majd látod, hogyan tovább..

ma 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!