Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Több mint 10 éves kapcsolatból hogy kell kilépni?
Még nem vagyunk 30 évesek sem ezt szeretném leszögezni.
Van közös lakás, közös vállalkozás ami Hál'Istennek nyereséges. Közös autó, közös kassza, lassan 5 éves cica babánk.
Minden közös. Nincs olyan hogy enyém vagy tiéd ezaz első pillanattól így van.
Párom egy nagyon nagyon intelligens ember. Viszont minden "zseninek" van valami defekt, sajnos neki is.
Ő szerinte nem, szerintem igen és ha orvosi szemmel nézem nekem van igazam de relatív.
Alkoholista.
Mióta együtt vagyunk az első pillanattól kezdve sört fogyaszt nem 2 dobozról beszélek ( 1 doboz 500ml csak a tisztánlátás miatt) hanem akár 16 dobozról is.
Az első 4 évben mindennap mintha kötelező lett volna 19 sört vagy 20 db-t megivott. Nem kell mesélnem, hogy szörnyen elhízott, de elkezdett dolgozni (nem megyek bele abba mennyi energiát raktam bele hogy össze kaparjam) és sikerült lefogynia lecsökkent a napi majd nem 1 tálca sör heti 4 alkalomra. Ez 12 dobozt jelent.
Majd ez csökkent 4 év múlva heti 2-3 alkalom 8-9 dobozra. Az utóbbi 2 évben szigorúan tartja a péntek szombatot de néha becsúszik neki plusz 2 nap így 4 lesz és 8 doboz sör.
Persze a fent említett számok /alkalomra vonatkozik.
Emiatt én állandóan stresszelek, veszekszem vele könyörgöm neki hogy ne légyszi kevesebbet. Erre a válasz: " csak te vagy ilyen, nem veszed észre? Más is megissza!" Oké, de én nem mással vagyok együtt.
Szerencsére nincs gyerek, nem is akarok addig amíg ilyen és ennyit iszik. Viszont lassan abban abban a korban vagyok, hogy szeretnék gyereket 3 éven belül. Párom nem fogja fel a dolog súlyát, hogy én egyáltalán egy szem alkoholt nem akarok látni a házban ha elkezdjük a gyerek projektet nem fogom végig idegeskedni a terhességet szeretném megélni.
A legrosszabb és ami mellette tart még, mert jogos a felmerülő kérdés, hogy miért is vagyok vele azaz mert egy idióta vagyok és nem bírom elengedni, illetve a rengeteg közös dolog, és az, hogy tökéletes mindenbe segít süt-főzz takarít mindenből ki veszi a részét. Vállalkozásban is az oroszlán részét ő csinálja. Csak hát van neki ez a fennt említett dobozos dolga...
Kezdek belefáradni, jobban bele se akarok menni mert reggelig írnék. De megint alkohol szagúan fekszik mellettem és gombóc van a torkomban.
Hogyan lépjek ki ebből? Ennyi idő alatt nem változott meg lehet sose fog? Betegségek jönnek lassan ki rajta, nem akarom végig nézni ahogy leépül, lehet segítene rajta ha egyedül maradna? Itt már több mint szerelemről van szó hiszen mint embert szeretem, és sajnálom!
Nyilván ha válaszoltok nem feltétlenül fogom azt megtenni csak szeretném magam kicsit előrébb rugdosni mert gyenge vagyok....
Köszönöm hogy időt szántál rám!
Az engem is érdekelne, hogy tudott ennyit meginni meg mennyi idő alatt, 16 órára kell lebontani, szóval egész nap piál, vagy a nap végén belesűrített abba a 4-5 órába 20 sört? Ha utóbbi, azt hagyjuk már, rég hulla lenne.
Mindenesetre alkoholistára ne pazarold az idődet.
Azt gondolom, hogy válaszút elé kellene állítanod!
Ugyanakkor nem értelek. A párodnak már van egy kialakult személyisége, arra számítottál, hogy majd megváltozik?!
Nekem több alkoholista volt a családomban, egyik az anyám. Több mint 10 éve teljesen tiszta, de nem én szoktattam le. Előtte évekig mentek a játszmák, hazajött részegen, én kiakadtam, dugdosta a piát, ha megtaláltam, kiöntöttem stb. A lényeg, hogy NÁLA jött el az a pont, hogy ő meg akar változni és le akar szokni. Nekem nem volt ráhatásom. Másik rokonomnál sosem jött el ez a pont, végigitta az életét, most 60+-osan, férfiként rohamtempóban épül le az agya, a cselekvőképesség határát súrolja.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem az a baj, hogy a férjed iszik, hanem, hogy ő ezt nem tartja problémának. A családi viszonyok miatt az én életemben az egy alap szempont volt párválasztásnál, hogy alkoholistával vagy más függővel nem kezdek. Én végigcsináltam ezt az utat akaratom ellenére, mert a családban volt, felnőtt emberként nem választom magamnak. Lehet érdemes lenne más hozzátartozókkal beszélni, hátha tisztább képet kapnál a betegségről. Évek óta szàmon tartod, hogy mennyit iszik, remélve, hogy van ráhatásod. Szerintem homokba dugod a fejed.
Igazándiból ez egy teljesen jó indok. Neki is jobb lesz ha továbbléphet egy ilyen korlátozó kapcsolatból, még ha elvileg előnyére is válik.
Én azért még elgondolkodnék rajta, hogyan lehetne kiszállni a vállalkozásból is. Mert lehet bekattanna a szakítástól. Legyen terved ezekre is.
Datto.
Ulimatumot kapott
1 ev idot ra h teljesen letegye az alkoholt kezeltesseagat es rendbeszedje. Ha tartja magat akkor maradok ha mem akkor szelavi de en mentem.
Nem engem valszatott. Igy leptem en mentem.
Miért mentél hozzá, ha már akkor alkoholista volt?
Magyararul a pénzt félted, anyagias p.csa vagy. Nem baj, ha alkesz, csak lóvé legyen. Igénytelen egy nő vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!