Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Több mint 10 éves kapcsolatból hogy kell kilépni?
Még nem vagyunk 30 évesek sem ezt szeretném leszögezni.
Van közös lakás, közös vállalkozás ami Hál'Istennek nyereséges. Közös autó, közös kassza, lassan 5 éves cica babánk.
Minden közös. Nincs olyan hogy enyém vagy tiéd ezaz első pillanattól így van.
Párom egy nagyon nagyon intelligens ember. Viszont minden "zseninek" van valami defekt, sajnos neki is.
Ő szerinte nem, szerintem igen és ha orvosi szemmel nézem nekem van igazam de relatív.
Alkoholista.
Mióta együtt vagyunk az első pillanattól kezdve sört fogyaszt nem 2 dobozról beszélek ( 1 doboz 500ml csak a tisztánlátás miatt) hanem akár 16 dobozról is.
Az első 4 évben mindennap mintha kötelező lett volna 19 sört vagy 20 db-t megivott. Nem kell mesélnem, hogy szörnyen elhízott, de elkezdett dolgozni (nem megyek bele abba mennyi energiát raktam bele hogy össze kaparjam) és sikerült lefogynia lecsökkent a napi majd nem 1 tálca sör heti 4 alkalomra. Ez 12 dobozt jelent.
Majd ez csökkent 4 év múlva heti 2-3 alkalom 8-9 dobozra. Az utóbbi 2 évben szigorúan tartja a péntek szombatot de néha becsúszik neki plusz 2 nap így 4 lesz és 8 doboz sör.
Persze a fent említett számok /alkalomra vonatkozik.
Emiatt én állandóan stresszelek, veszekszem vele könyörgöm neki hogy ne légyszi kevesebbet. Erre a válasz: " csak te vagy ilyen, nem veszed észre? Más is megissza!" Oké, de én nem mással vagyok együtt.
Szerencsére nincs gyerek, nem is akarok addig amíg ilyen és ennyit iszik. Viszont lassan abban abban a korban vagyok, hogy szeretnék gyereket 3 éven belül. Párom nem fogja fel a dolog súlyát, hogy én egyáltalán egy szem alkoholt nem akarok látni a házban ha elkezdjük a gyerek projektet nem fogom végig idegeskedni a terhességet szeretném megélni.
A legrosszabb és ami mellette tart még, mert jogos a felmerülő kérdés, hogy miért is vagyok vele azaz mert egy idióta vagyok és nem bírom elengedni, illetve a rengeteg közös dolog, és az, hogy tökéletes mindenbe segít süt-főzz takarít mindenből ki veszi a részét. Vállalkozásban is az oroszlán részét ő csinálja. Csak hát van neki ez a fennt említett dobozos dolga...
Kezdek belefáradni, jobban bele se akarok menni mert reggelig írnék. De megint alkohol szagúan fekszik mellettem és gombóc van a torkomban.
Hogyan lépjek ki ebből? Ennyi idő alatt nem változott meg lehet sose fog? Betegségek jönnek lassan ki rajta, nem akarom végig nézni ahogy leépül, lehet segítene rajta ha egyedül maradna? Itt már több mint szerelemről van szó hiszen mint embert szeretem, és sajnálom!
Nyilván ha válaszoltok nem feltétlenül fogom azt megtenni csak szeretném magam kicsit előrébb rugdosni mert gyenge vagyok....
Köszönöm hogy időt szántál rám!
Úgy tudnám neked elmondani, hogy egy párkapcsolat nem úgy működik, hogy összejövünk a nekünk nem tetsző értékrendű, viselkedésű Gézával, és majd mi megváltoztatjuk, mert ez nem lehetséges, másrészt pedig teljesen felesleges terhet rak az ember magára.
Tudtad, hogy milyen, elfogadtad ezt a dolgot.
Jól írtad, te tényleg idióta. agy, bár en nem így fogalmaztam volna.
Sőt, inkább ő az idióta.
Én létezek alkohol nélkül is, 39 éve.
A lábnyomod csókolnám meg, ha nekem ilyen birkatürelmű barátnőm lenne, és én lennék a világ legboldogabb embere, ha tőlem akarnál gyereket.
Ehelyett te egy ilyen nyomorultat szeretsz, én meg maradok egyedül.
Hát jól mondta nagyapám, baj van a világgal… Es ezt a mondatát most szándékosan nem fejezem be inkább! :(
Nagyon sajnálom ezt a helyzetet amibe kerültél, 10 év nagyon hosszú idő, főleg, hogy tini szerelemből indult és gyakorlatilag együtt váltatok felnőtté és építettetek közös karriert.
Én a helyedben határozottan választás elé terelném, vagy Te vagy az Alkohol.
Persze nem kell teljesen elhagyni, de az én férjem gyakorlatilag pénteken és szombaton iszik meg 1-1 doboz sört esténként és ennyiben megáll a dolog, vasárnap már nem iszik tudván, hogy másnap hajnalban kell dolgozni.
Most hogy terhes vagyok (január elejére vagyok kiírva) decembertől megfogadta, hogy már egy kortyot sem fog inni, mert ha beindul a szülés bármikor autóba kell ülnie és be kell vinnie a kórházba. Mi 8 éve vagyunk együtt és én szintén nem vagyok még 30.
Ebben a helyzetben én nemis akarnék gyereket egy olyan férfitól, mint a tied, hiszen ha nem tudja kordában tartani az alkoholfogyasztását akkor a terhesség alatt is teljesen magadra maradsz, sőt akár veszélyeztetve is lehet a magzat, arról nemis beszélve, hogy azért ezek a függőségek, traumák stb generációkon keresztül is öröklődhetnek.
Mondd el neki a terveidet a családalapításról és az aggodalmaidat, állítsd egy választás elé, így gyakorlatilag ő döntheti el a kapcsolatotok sorsát.
Ha viszont nem hajlandó leadni az alkoholból, akkor biztosan nem vár rátok egyszerű szakítás, hiszen gyakorlatilag nem csak az életetek, de a karrieretek is egybe fonódott.
Rengeteg erő és kitartás kell majd hozzá, hogy ne gyengülj el és ne fogadd vissza a válás során.
Remélem sikerül megoldani a problémát, hiszen a te hatásodra már javuló tendenciát mutat a párod, de ez valóban nem elég még egy család fenntartására.
N
#1 ez csak erősíti a beletörődésem de megértem az állás pontod.
#2 ha ez nem szarkazmus akkor (bár annak tűnik) akkor köszönöm.
#3. Abszolút hihetetlen egyetértek veled. Viszont ha megmutatnám a válaszokat neki, azt mondaná hogy látod meg mondtam hogy a sör nem alkohol....
#4 ha annyi pénzem lenne ahányszor ezt elmondtam neki és ő megígérte nekem, hogy változni fog csilliárdos lennék.
Azt megbeszéltük még a vállalkozás előtt, hogyha bármi történne a kapcsolatunkkal attól maradunk kollégák. Mert emberileg fontosak vagyunk egymásnak.
Nem vagyunk házasok (szerencsére).
Ha szakítanánk teljesen hidegvérrel történne akar milyen fura is ez de többször is beszéltünk erről de a vége mindig az lett hogy oldjuk meg azért.
Én abszolút egy higgadt picit férfi fejjel gondolkodó nő vagyok és nálunk ő a forró fejű de hamar lehiggad és nincs tányér dobálás sose. Így a szakítás is "könnyű" vagy is inkább zökkenőmentes lenne csak nem tudok szakítani mert egyébként szeretem de kezd erre rá menni az idegrendszerem és úgy érzem éveket vesz el tőlem, mert mással lehet boldogabb lennék. Szerelem annyira feltétlenül már nincs egyébként csak szeretem őt, de nagyon vágyom a szerelemre :(.
Amikor lenne alkalom ezt kifejezni ő az alumínium dobozt válassza és ez is nagyon fáj nekem. Persze mondanom se kell, hogy emiatt szex is minimális.
Ezeket leírva egyébként tényleg nem vagyok komplett....
"Az első 4 évben mindennap mintha kötelező lett volna 19 sört vagy 20 db-t megivott."
Kamu kérdés, ha ennyit ivott volna 4 éven keresztül mindennap, abba már belehalt volna.
Egyszerűen mond el neki, hogy ez nem működik már nagyon régóta és te eddig bírtad.
Soha nem változik meg. Apám is alkoholista és világ életében ivott keményen, ma már ő is szinte csak sört iszik mert a mája nem bírja már.
Mondanom sem kell anyám elhagyta amikor mi tesómmal már elköltöztünk.
Csak így megy.
Kemény, én nem jöttem volna össze egy alkoholistával :/ azt sem mondhatod, hogy nem tudhattad előre, hiszen tudtad, hogy ilyen.
Tudom, hogy ezeket tudod, és nincs szükség erre, hogy elmondjam, de ez tényleg felelőtlenség volt. Mármint összejönni vele.
Én már a beazélgetésben sem látom a megoldást, hiszen az évek alatt sokat beszéltél vele és valamennyire meg is változott - de szerintem ez a maximum tőle. Amíg nem vallja be, hogy alkoholista, addig nem fog változni. És 10 éve nem vallja be. Te meg ebbe menj tönkre?
És látod, még te magad is írod, hogy nem vagy komplett, mert így némileg kívülről láttad a helyzeted. Te magad is látod, hogy ennek véget kell vetni, ne erre menjen a fiatalságod!
Keress magadnak egy normális pasit, annyian vannak egyedül!
Sok nő leáll igénytelen, szemét alkoholistákkal, döbbenet...
Felvázolok egy képzeletbeli szituációt:
Párodat nevezzük N - nek az egyszerűség kedvéért.
Szakítasz N - el. És regenerálódását kezdődik ido oda dugás stb... (Ahogy utaltál rá elég pók hálós vagy jelenleg)
Ez tart kb max 1 égig de tételezzük fel le tudod 6 hónap alatt.
Ezután van 2 év 6 hónapod találni egy olyan pasit aki nevettünk a szemedben gyerek kompatibilisnak.
Tételezzük fel az egyszerűség kedvéért hogy kórházban dolgozol és sikerült találni ott egyet 6 hónap alatt.
Most jön a neheze. Tételezzük fel hogy ő is akar gyereket.
Adsz magadnak 2 évet hogy kiderüljön hogy tényleg jól működtök együtt mint család.
Csak egy valamit nem mondtam, hogy az elejétől kezdve mérgezni fogod a kapcsolatot.
Ezt onnan tudom, hogy a nők mindig minden (mindenen a pasijuk is benne van) össze mérnek mindet.
És az a baj hogy N szerinted zseni. És ezt nehéz elérni vagy meg ugrani bárkinek. És az lényegtelen hogy N tényleg zseni-e. Neked az is kész.
Egy kapcsolatot ez tesz tönkre. Szar hallani hogy ha nincsen ló jó a szamár is.
Szólva sose mondj semmi sokat az exedről, max annyit hogy megvoltatok de nem volt meg a közös cél ivott neked meg ebből eleged volt. Ne azzal kezd hogy hívjuk át N - t egy zseni imádni fogod Z. (Z a jelenlegi pasid)
Ja mondanom sem kell, hogy ugye nem tarthtod N - el a kapcsolatot ha másik pasid van ugye? Mi van ha N le teszi az italt 3 év múlva és ezt nem mondta de már egy éve tiszta?
Mi lesz Z - vel? Hiszen lehet hogy Z nem zseni. Mostmár lenne elég sex N - el is......
Szólva csak okosan.
Ja és még egy dolog, úgy tűnik egyre kevesebbet iszik, ha nem agresszív az italtól hagy csinálja.
Csak folytatni kell a csökkenő tendenciát.
Sry nem tudom mi a szak irányod de tudod nagyon jól hogy idővel lehet mentálhigiénés szakember kelhet majd neki a tovább segíti a leszokásban. A te állandó veszekedésed nem biztos hogy segít egy ponton túl. Akár lehet hogy kontra produktív is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!