Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki akar dobni mert nincs autóm?
1 hónapja vagyunk együtt. De már csak vita van! Hajt hogy hagyjam ott az általa “buta egyszerű melónak” mondott állásomat. Én szeretem amit csinálok és stabil munka. Igaz hogy csak 320 ezret fizet. A másik mániája hogy csináljam meg a jogsit és vegyek autót! Mert ő kapott anno a szüleitől. Azt mondta tegnap este hogy nem tud rám férfiként nézni aki gyalog meg busszal jár a munkahelyére.
Jól sejtem hogy ennek a “kapcsolatnak” vége? De utána mit kezdjek? Van nem ambíció meg autó mánia nélküli 30 as nő?
20#/21# detto. 19# Bár én fővárosi vagyok, sokszor megyek tömegközlekedéssel, belvárosba szinte csak azzal.
Mégis szükségem van a mindennapokban a kocsimra.
3 gyereket 3 külön intézménybe hozok-viszek minden nap. És hiába kerületen belül vannak, mind más irány, messze van a megálló stb. Busszal 1:50 perc alatt járom meg(napi 2x, mert haza is kell hozni őket). Autóval ugyanez 30 perc.
Nem hiszem, hogy ettől életképtelen vagyok, hogy nincs kedvem napi 4 órát bkv-zni 3 gyerekkel a tömött buszon ha meg tudom oldani napi 1 órával is kényelmesen kocsiban ülve.
Válaszolók.
Férfiként írom, hogy sajnos nem biztos, hogy kamu a kérdés. Sajnos a legtöbb nőnek alap elvárás, hogy legyen a pasinak kocsija. Még akkor is, ha Budapesten élnek.
De ha meg van kocsid, akkor azt kapod mint én, hogy miért nem iszom a buliban? És nem fogja fel a liba, hogy kell a jogsi + nem akarok megölni senkit + nem akarom törni a kocsit + ugrana a melóm és a fegyvereim is, ha balesetezek vagy megállítanak a rendőrök piásan.
Válaszoló.
Oké, lesz jogsid és kocsid. De!!! Majd akkor jön a "De miért nem új SUV, mint a Katiéknak?".
Meg amiket leírtál, itt minden szinten kevés vagy lóvéval a csajnak, és a legtöbb csajnak.
#20 "Nem mindenki Budapesten lakik vagy nagy városba."
Ez egy másiki hatalmas tévedés, hogy Budapesten, meg egy-két nagyobb megyeszékhelyen kívül minden település Mordor alatt van két szinttel. Vidéki faluban élek, és köszönöm, de nincs okom panaszra. Évente max. kétszer van olyan helyzet, amit nem tudok tömegközlekedéssel megoldani, akkor meg hívok taxit. Egy év alatt ez 10 ezer forint...
"Nekem kell a kocsi."
Semmi baj nincs ezzel. A probléma csak az, hogy az egyik tábor képtelen megérteni, hogy másnak meg nem. Meglepően nagy arroganciával képesek ideológiát gyártani ebből, és elképesztő frusztrációt okoz annak elviselése, hogy másnak meg nincs szüksége személygépjárműre, sőt, akár még jobban is képes menedzselni az életét.
"egy hónapban max 2-szer megyek boltba"
Én azért ennél többször megyek.
De eddig még soha nem okozott ez problémát.
"sokszor megyünk kirándulni"
Én is. Csak nekem mondjuk a kirándulás nem azt jelenti, hogy odaautózok a helyszínre, nézelődök kicsit, elmondom magamról, hogy kirándultam egyet, majd visszaautózok...
"van motorom és azt is néha viszem kocsival"
Igen, ez a legszebb, amikor azért kell a jármű, hogy szállítsuk vele a másik járművet. ;-)
"Sok nő van, akinek nem számít a kocsi"
Csak az a baj, hogy itt mégis mindenki habzó szájjal esik neki már annak is, aki fel meri vetni, hogy autó nélkül is létezik élet...
24
Én is faluban élek és onnan is néha megyek busszal, én is megoldom az alap dolgokat, ha kell.
De van számos olyan falu, ahol nagyon szr a közlekedés.
Nekem nincs bajom avval, ha valakinek nincs kocsija...de sztm magyon nagy előny. Ennek ellenére volt olyan párom, akinek nem volt...nem a kocsi hiánya miatt lett vége.
Nekem se csak ezt jelenti a kirándulás, de van ilyen is mert épp arra van idő. Strandra is járunk minden felé, a legtöbb helyre nincs normális tömegközlekedés és sokszor kajakot is viszem.
Másrészt nem szeretem, ha időhöz (percre pontosan) kötve vagyok.
A kutyám meg nem szándékozom buszoztatni (nálunk itt nincs vasútállomás).
"Igen, ez a legszebb, amikor azért kell a jármű, hogy szállítsuk vele a másik járművet. ;-)"
Igen, mer gyerekkel meg kutyával együtt megyek pl Horvátokhoz nyaralni...nem tudom motorral vinni 😆, pláne, hogy sokszor Cempingezni megyünk. Ott meg pl szeretek elmenni motorral.
Amúgy motorral is megyek eleget...télen is. Van amikor több napra.
Ha repülővel megyek valahova, akkor taxival megyek én is a reptérre.
Sztm én nem estem neked...csak leírtam egy másik szemszögből is a dolgokat.
Rengeteg pár jár busszal, szóval nem a netből kell kiindulni.
Ahány ember/élet, annyi helyzet, igény.
Én pl olyan faluban laktam, ahol 4 busz van oda-vissza a városba.
Reggel 7-re jártam dolgozni, ehhez, így a hajnali busszal kellet mennem, aki azokat vitte, akik 6-ra jártak dolgozni. Másfél órát csöveltem a városban mindig munka előtt reggel, utáltam, főleg télen. Délután ugyanez, 2-ig dolgoztam, de csak fél 4-kor ment a buszom.
Első dolog, amire 20 éveden a fizumból összespóroltam a jogsi volt meg egy öreg Suzuki 😃 óriási minőségváltás volt az életemben, hogy nem kellett 4:45-kor kelnem, hogy beérjek 25 km-vel odébb 7-re dolgozni.
Semmi bajom azzal ha valakinek nincs kocsija és nem is szeretne, de fordítva se bántsuk már egymást.
#26 "De van számos olyan falu, ahol..."
Meg van számos olyan falu, ahol meg teljes életet lehet élni bármiféle személygépjármű nélkül. Csak ezt divat elfelejteni.
#27 "Én pl olyan faluban laktam, ahol 4 busz van oda-vissza a városba."
Én eddig életemben egyetlen olyan falt láttam, ahol ilyen mélyen lenne a tömegközlekedés. Pedig aztán elég sok helyen jártam már. Szóval valóban van ilyen, de azért a települések nagyon nagy többségében nem ennyire drámaian rossz a helyzet.
Tényleg tény, hogy vannak pocsék helyzetű települések, konkrétan előző barátnőm élt egy ilyen faluban, szombatonként délután 3-kor már nem volt onnan buszjárat, és a többi napon is 5-kor ment az utolsó. Odafelé ment később is, de az már visszafele csak másnap reggel jött.
Vannak ilyenek tényleg. És ez mondjuk olyan helyzet, ami mellett teljesen megértem, ha valaki azt mondja, hogy neki ez tarthatatlan.
De én nem is ezen településekről beszéltem. Attól, hogy vannak ilyenek, még nem kellene általánosságban mindent, ami falu, vagy ami Budapesten kívül van, azt ilyennek gondolni. Most ezzel nem téged akarlak támadni, csak azt látom, hogy itt az autópártiak 90%-a képzeletében a falu egyenlő a 80 lakosú, megközelíthetetlen zsákfalvakkal. Közben meg rengeteg faluban kifogástalan a tömegközlekedés, és a településeki túlnyomó többségében ha nem is tökéletes, de azért bőven vállalható.
"Semmi bajom azzal ha valakinek nincs kocsija és nem is szeretne, de fordítva se bántsuk már egymást."
Neked semmi bajod nincs vele, de a többség ezzel nincs így. Nézd végig az összes olyan kérdést, amiben ez előkerült, zsigerből jönnek a válogatott szidások, és a lenézés azokra, amik valamilyen okból kifolyólag nem akarnának autót. Aztán persze, szerintem tök érthető, ha a másik fél sem hagyja magát, de alapvetően nem az autó nélküliek kezdenek kötekedni.
Ha mások is így gondolkodnának, mint te, akkor semmiféle vita nem lenne. De a helyzet az, hogy a döntő többség nem ilyen. Hanem kötekedő, beképzelt, meg talán még irigy is.
28 ki felejtette el? Xd
Te kezted amúgy is avval, hogy "aki kocsi nélkül nem boldogul, az életképtelen"...holott ez nagyon nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!