Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyi valóságalapja van annak,hogy az itt adott válaszok nagy részében mindenki olyan tökéletesen cselekedett?
Sziasztok!
Párkapcsolati problémákra,szakításra,emberi kapcsolatokra vonatkozóan.
Szinte az összes kérdés alatt a legtöbb válaszoló olyan tökéletesen cselekedett a saját életében,amiből kifolyólag "osztja az észt".Sajnos Én ezt nem tudom elhinni.Legalább is az arányt.Leginkább azt gondolom valóságnak,a nagy részük jól pofára esett és utólag a másik döntési opcióját(amit akkor nem választott és utólag igazolódott,az lett volna helyes a párjával szemben)úgy állítja be,mintha az lenne a valóság és büszke magára persze.Intelligens a baráti köröm,mindenkinek volt szinte destruktív kapcsolata,de senkinél nem azt láttam,hogy "húú de azonnal Én kiraktam,mert ugyebár van önbecsülésem/nem érdemel meg,stb"-amit itt sokan hangoztatnak magukról nagy mellénnyel.Szerintem ez nem minden esetben önbecsülés,sokszor együttérzés és a bizni akarás esélye a másik felé,akit szeretni próbálunk.Igen,egy nárcisztikus illetővel kapcsolatban is sok ember fejében megfordul,hogy esetleg ezzel áll szemben,mégis szeretné a bizalmat megadni a szerettének,hogy esetleg csak más lelki sérülés miatt viselkedik abszurd módon néha.
Másrészt : nagyon nem bírom "a-másik totális sz.r Én viszont a 100% áldozat vagyok" dolgot sem.Persze,vannak nárcisztikus,pszichopata személyiségű emberek és van,hogy a másik normál körülmények között szerető partnerré tudott volna válni-DE.Szerintem ezekben a kapcsolatokban is a másik fél ugyanúgy visszarúg,bántja a partnerét(ahelyett pl,hogy keményen,de nem bántóan helyre tenné,ha kell vagy ott hagyná akkor ugyebár).
Bevallom utóbbi saját példa.Szerintem eljön az az életkor,amikor az ember nem engedheti meg önmaga felé sem,hogy úgy viselkedjen a másikkal,ahogy nyugodt helyzetben rá sosem lenne jellemző.Annak ellenére,hpgy a volt partnerem rongálta szét az életünket,Én nagyon bánom,hogy szintén bántottam őt,nem akarok álszent lenni.És igen,adtam neki esélyt,mert egyszerre szerettem, megsajnáltam és láttam benne a saját rongálásomat is,amkkor Én bántottam lelkileg-teljesen mindegy,hogy ki előzött meg ebben kit.Persze amikor az ember már nem érez szeretetet,akkor sokkal határozotabban tudja azt mondani,hogy az a helyes döntés,ha kiállsz magadért,amint a másik nem tarja tiszteletben a saját szférádat-de ugyebár ez sem a problémák elején derül ki.
Nekem kicsit felfordult a gyomrom ettöl a sok "tökéletes"embertől.Egyúttal sok kérdező is sz.rul érezheti magát,hogy "csak" Ő tudott rosszul dönteni.
Ti hogyan gondolkodtok erről?
(Ez egy őszinte "rovat")
Elég sok itt az álszent válaszoló az oldalon, akiken sokszor érződik hogy csak jól kioktatni, leszólni akarják a kérdezőt, vagy a többi válaszolót. Néha még csak rendes választ sem adnak neki, hanem csak öncélúan beszól neki, és akkor ez lesz a zöld válasz. Holott ha valóban annyira boldog és teljes élete lenne, talán nem abban élné ki magát, hogy másokat rendszeresen nyomaszt/energiavámpírkodik/lealáz, csak hogy magát tőlük többnek érezhesse. Mindezt egy névtelen internetes oldalon kiélve, akár napi sok sok órában.
És az is valóban probléma, hogy sok kérdés is teljesen fals képet fest bizonyos esetekről. Akinek van rá szeme és nem vakítja el a gyűlölet vagy a sovinizmus, azok messziről érzik hogy sokszor milyen kiforgatott, fals kérdéseket tesznek itt fel egyes emberek, ahol csak önigazolást keresnek a saját valóságukra. Egyfajta meseként adnak elő olyan történeteket, ahol ők mindenben hibátlanok sőt áldozatok voltak, a másik fél pedig mindenben hibás, a semmitől halálosan kiakadt, erőszakoskodott vele stb. És akkor úgy keveri a lapokat, azon élvezkedik ahogy kánonba szidhatja ezt az embert a többi megvezetett válaszolóval egyetemben. Na most ha nem lenne itt ennyi elvakult gyűlölködő válaszoló, akkor ez a jelenség se létezhetne. Mert a józan hangok lennének többségben, és megkérdőjeleznék hogy biztos így történt-e. De mivel itt a többség szimplán csak a férfiakra és nőkre akar köpködni, örömmel belevetik magukat ebbe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!