Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyi valóságalapja van annak,hogy az itt adott válaszok nagy részében mindenki olyan tökéletesen cselekedett?
Sziasztok!
Párkapcsolati problémákra,szakításra,emberi kapcsolatokra vonatkozóan.
Szinte az összes kérdés alatt a legtöbb válaszoló olyan tökéletesen cselekedett a saját életében,amiből kifolyólag "osztja az észt".Sajnos Én ezt nem tudom elhinni.Legalább is az arányt.Leginkább azt gondolom valóságnak,a nagy részük jól pofára esett és utólag a másik döntési opcióját(amit akkor nem választott és utólag igazolódott,az lett volna helyes a párjával szemben)úgy állítja be,mintha az lenne a valóság és büszke magára persze.Intelligens a baráti köröm,mindenkinek volt szinte destruktív kapcsolata,de senkinél nem azt láttam,hogy "húú de azonnal Én kiraktam,mert ugyebár van önbecsülésem/nem érdemel meg,stb"-amit itt sokan hangoztatnak magukról nagy mellénnyel.Szerintem ez nem minden esetben önbecsülés,sokszor együttérzés és a bizni akarás esélye a másik felé,akit szeretni próbálunk.Igen,egy nárcisztikus illetővel kapcsolatban is sok ember fejében megfordul,hogy esetleg ezzel áll szemben,mégis szeretné a bizalmat megadni a szerettének,hogy esetleg csak más lelki sérülés miatt viselkedik abszurd módon néha.
Másrészt : nagyon nem bírom "a-másik totális sz.r Én viszont a 100% áldozat vagyok" dolgot sem.Persze,vannak nárcisztikus,pszichopata személyiségű emberek és van,hogy a másik normál körülmények között szerető partnerré tudott volna válni-DE.Szerintem ezekben a kapcsolatokban is a másik fél ugyanúgy visszarúg,bántja a partnerét(ahelyett pl,hogy keményen,de nem bántóan helyre tenné,ha kell vagy ott hagyná akkor ugyebár).
Bevallom utóbbi saját példa.Szerintem eljön az az életkor,amikor az ember nem engedheti meg önmaga felé sem,hogy úgy viselkedjen a másikkal,ahogy nyugodt helyzetben rá sosem lenne jellemző.Annak ellenére,hpgy a volt partnerem rongálta szét az életünket,Én nagyon bánom,hogy szintén bántottam őt,nem akarok álszent lenni.És igen,adtam neki esélyt,mert egyszerre szerettem, megsajnáltam és láttam benne a saját rongálásomat is,amkkor Én bántottam lelkileg-teljesen mindegy,hogy ki előzött meg ebben kit.Persze amikor az ember már nem érez szeretetet,akkor sokkal határozotabban tudja azt mondani,hogy az a helyes döntés,ha kiállsz magadért,amint a másik nem tarja tiszteletben a saját szférádat-de ugyebár ez sem a problémák elején derül ki.
Nekem kicsit felfordult a gyomrom ettöl a sok "tökéletes"embertől.Egyúttal sok kérdező is sz.rul érezheti magát,hogy "csak" Ő tudott rosszul dönteni.
Ti hogyan gondolkodtok erről?
(Ez egy őszinte "rovat")
Jol latod. A szexual reszlegen pedig mindenki 20as fegyverekkel, D-s mellekkel jar...
Welcome to Hungary 🇭🇺
De szerintem ők nem hiszik azt, hogy tökéletesek, pont azért kérdeznek. Gondolj bele, 3 dolog lehet. Vagy tudok róla, hogy én is rosszul csináltam valamit - ez esetben mondjuk nem értem, mi értelme a kérdésnek, hisz a valóságot nem változtatja meg, ha rossz voltam a párommal, ő tudni fogja attól még, hogy itt mindenki vállon vereget -, vagy rossz voltam, de nem tudok róla, nincs önreflexióm, vagy tényleg mindent jól csináltam, és nem értem, mi a franc folyik.
Szerintem a legtöbb emberrel mindhárom dolog megesett már.
Mit kell csipogni egy ilyen oldal emberek írása miatt? Mi van? Nem bírjátok a kritikát?
Had meséljem el, hogyan cseszi el az internet, ezek az oldalak esetelegesen néhány ember életét! Legalábbis ezt itt ahol élünk.
Van itt minden fajta. Van néhàny jó tanács is, de a ellehet veszni a sok mesében amikben vannak elrejteve ugyan, de igazágok is. Ha nézője vagy és olvasod. Sokat. Évekre visszmenőleg. Valóban változott az oldal, de max a peverz része lett nyíltabb. A segtítég kérést kibogarássza, de válaszok rá elég szerte ágazó, néha helyes, de nem pontos.
Úgy gondolom, hogy ha valaki okosítás gyanánt keres, észt ad akkor azt úgy is tegye ahogy kell! Ne badarság, sületlenség legyen benne! Akkor jó tanács.
Nem tudom kiről írtál kerdező, de ha ideges vagy egy ilyen aprósagon akkor az életed is épp ezért oldod meg nehezen mert félsz, hogy rossz döntest hozol és nem tudod visszacsinálni. Súgok, lépkedsz a lábaiddal egymás elé és ennyi. Fájni fog minden. Elmúlik. Majd egyszer csak. De emúlik
Tudom,hogy vannak ilyenek,de nem ekkora arányban,ezt a leírásban is említem.
Én nem a kérdést feltevőkre gondolok,hanem a válaszolók nagy részére.
Utolsó,azt meg nem tudom,Te mit lázadozol meg hablatyolsz itt össze-vissza.Köszönöm,jól megy az életem,de nem is próbálom beállítani magam tökéletesnek,ha valaki valamit kérdez.Egyébként a kérdés ott fogalmazódott meg bennem végleg,amikor egy nagyon fiatal illetőt hordott le épp a jónép,aki persze mindig minden kártékony kapcsolatát már csecsemő kora óta felszámolta.
Nárcisztikus, egoista, személyiségzavaros emberek tömege van itt.
Folyamatosan csak hibáztatni tudnak, ez az egyik ismérv.
Ha van egy sok kommentes kérdés, a végére gurigázok, ott már fix, csak az anyázás van.
Na meg jellemzően mindig azok okoskodnak, akik nem értenek a témához. :D
Nem véletlenül tobzódnak itt, próbálják megérteni a másik nemet, miért vannak ők félretolva.
Csak épp bekerültek egy arctalan, egymást hibáztató versenybe.
Mincs nekik kiút, amíg itt vannak.
Azért a legtöbb esetben, amikor az emberek kikérik maguknak, hogy ők nem így viselkednének, azért elég szélsőséges esetekről beszélünk. Nyilván senki sem tökéletes, de azért van sok ember, aki azt legalább elmondhatja magáról, hogy pl. fizikailag nem agresszív a másikkal szemben körülményektől függetlenül, nem csalta / csalná meg a másikat, nem hagyja a nyílt megalázást. Szóval ezt a részét elhiszem, hogy igaz, hogy mondjuk leírja egy kérdező, hogy "a párom már 4x megcsalt, az anyja előtt lehülyek...zott, majdnem megölte a kiscicámat, napi egy üveg pálinkát megiszik, és akkor néha eljár a keze, és a kanapéra is ráfosott múltkor", és a válaszoló leírja, hogy "én már rég léptem volna". Ez nem az a típusú eset, amikor "jaj, hát nem voltál még annyira szerelmes", "kerülhetsz ilyen helyzetbe te is"... nem. Nem mindig.
Az viszont tény, hogy bizonyos esetek kívül, amikor a másik fél egyértelműen bántalmazó, alkohol-, drogfüggő vagy súlyos mentális problémákkal küzd, nincs olyan kapcsolat, ahol a kapcsolat megromlásában nem ludas mindkét fél valamilyen szinten. Na, akkor akad ki a hazugság/beképzeltségmérőm, amikor vki jön ezzel az "én tökéletes voltam, a párom meg egy hálátlan g...i, 100%-ban hibás, undorító paraszt" szöveggel, főleg ha még be is vallja, hogy miben volt hibás, de az szerinte megmagyarázható. "Igaz, hogy felszedtem 30 kilót és undorítóan nézek ki, de annyit dolgoztam kettőnkért, hogy utána már nem volt időm edzegetni" / "Igaz, hogy néha megütöttem, de más is ezt tette volna / kiprovokálta"... "Igaz, hogy mondta, hogy hiányoznak a randik, de hát családanyaként, idősebben megérthetné, hogy az ő életének ezt már nem része"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!