Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetnék hogy változzon ebben az egy dologban?
"Volt a családunkban alkoholista és nem akarom hogy a múlt megismétlödjön."
Azok a családi minták.....
28 évesen alkoholista és ez csak rosszabb lesz.
Könyörgöm, ne szülj neki gyereket!
2. Köszönöm a választ de nem a gyerek témáról kérdeztem. Illetve az se biztos lehet e gyerekem.
3. Igen mert nagyon szeretem mert ezt eltekintve meg mindig ott van velem/mellettem sokat segít a teendőkbe. Csak ez az egy probléma van hogy délután 5-6 felé elkezd sörözni
"Nagyon szeretem de nekem nincs erre szükségem hogy esténként azt nézzem milyen állapotban van."
Mást is csinálhatnál esténként, mondjuk 5-6 órától este 10-11-ig.
Támogatod a viselkedését. Miért változna?
Kerek perec mondd meg neki, h ne igyon, te segítesz neki. Egész végig vele vagy, hogy nehogy a boltba menjen vagy igyon. Ha megpróbálja, emlékeztesd rá, h segítesz és ne tegye. Ha 28 eves, akkor ez nála szerintem menthető, még nem függő csak pszichésen.
Legy erős! Nagyon!
Ha meg nem megy és veszekedés van belőle, akkor tipli.
6, már miért ne lehetne függő valaki 28 évesen? Meg mi az, hogy "csak pszichésen"? Az alkohol fizikai függése amúgy is kimegy a testből 1-2 hét alatt, pont, hogy a lelki függőség az ami problémásabb.
Kérdező, nyilván próbáld meg előbb szép szóval, aztán ultimátumot adva, de azért tudd: túl sok esélyed nincs. Az alkoholisták alig egyötöde képes tünetmentessé válni. Nem lejönni a függőségről, azt már vszeg soha, de tünetmentessé válni.
És ha sikerül, akkor is tudd: onnantól kezdve soha többé egy kortyot sem ihat, különbe 2 nap alatt ugyanott fog tartani, mint omst
Én 20 éves koromban voltam alkoholista, de az nem abban nyílvánult meg, hogy napi fogyasztás, hanem 2 hetente, amikor valami esemény volt ismerősökkel egyszerűen mindig leittam magam. Azon kívül egy korty se. Most kb olyan másfél éve nem ittam. Nekem nem volt barátnőm, hogy segítsen benne, de nem lehetetlen.
Azt nem javaslom, hogy egyik pillanatról a nullára, mert amikor már napi szintű a berúgás, ott ha hirtelen zero, akkor betegnek érzi magát, lázasnak, illetve komolyabb következmények is lehetnek. Ha megpróbáljátok levinni egy olyan szintre, hogy napi 1-2 sör az neked is kellemesebb, illetve azt még ő is tudja tartani, amíg nem csökkentitek tovább. Sok sikert benne, nekem anno sikerült, és sok fölös stressztől szabadultam meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!