Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Alkoholista a férjem, vagy túlreagálom?
Van egy visszatérő problémánk, mégpedig az alkohol. Azért vagyok gondolkodóban a helyzettel kapcsolatban, mert a férjem nem az a típus aki kocsmázni jár vagy gyakran lerészegedik, egyszerűen csak rendszeresen fogyaszt piát. Fűnyíráshoz az ember még elfogad egy sört, bár nekem nincs olyan házimunka amihez azt mondom hogy ehhez illene egy pohár bor és csak úgy végzem el. De ha már szalonnát sütünk nyáron, ahhoz is sör illik, barátok jönnek át, valamit inni kell, mi megyünk valahova, akkor is azt kell tervezgetni hogy hogy jutunk haza, vagy ki vezet. Volt már hogy egy stresszes nap után beugrott a boltba egy sörért mert hát rossz napja volt, jól esne rá egy sör. Átugrunk a családjához, akkor csak bedob pár sört hogy legyen mit inni az apjával. Apropó apja. Az apja tipikusan az az ember, aki munkából hazafele beugrik egy rövidre meg sörre a sarki kocsmába. A férjem többször fejezte már ki nemtetszését ezzel kapcsolatban.
Nem vagyok antialkoholista, én is szoktam alkoholt inni, csak jóval kevesebbet és mentem már el úgy baráti találkozóra, hogy nem kellett vezetnem és volt pia, mégsem ittam (ahogyan a többiek sem, kivéve a férjem).
Viszont arra is gondoltam, hogy lehet hogy csak én reagálom túl és nem szokott lerészegedni és csak akkor hülye ha keveri a piákat, meg azon se szokott vita lenni hogyha neki kell vezetnie, bár az esetek 80%-ban amúgy is én vállalom a sofőrködést.
Szinte kizárólag emiatt van vitánk. Ha rövidet iszik bunkó lesz, mire hozzávágom hogy már megint innia kellett. Erre megsértődik és nem beszélünk.
Nem tudom mit csináljak, mert tényleg szeretem őt, tizenéves kapcsolatról van szó, nehéz nem figyelembe venni hogy mit értünk el együtt, de mindig annyira lesújt hogy van egy nagyon boldog időszakunk és szinte egyik percről a másikra olyan fordulatot vesz az egész, hogy megfordul a fejemben a válás, mindez azért, mert szerintem sokat iszik, szerinte meg nem. Nem tudom hogyan tovább, én legyek e lazább, vagy kompromisszum kéne, vagy ha nem tudom ezt elfogadni akkor marad a válás.
Köszi ha elolvastad és adsz valami tanácsot.
Alkoholizmus az, amikor a szer köré épül valakinek az élete. Ez ✅. Továbbá előfordulnak kontroll vesztett állapotok, ami nem csak azt jelenti, hogy nem tud magáról. Amit fentebb leírtál, "ha rövidet iszik bunkó lesz". Ez is ✅
Ha segítséget keresel, minden nagyobb városban van Al-Anon csoport az alkoholisták hozzátartozóinak segítség. Hívd fel, beszélgess egy segítővel, aztán kitisztul, hogy miben élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!