Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem tudom a múlton túl tenni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom a múlton túl tenni magam?

Figyelt kérdés

Röviden, 8 éve együtt, 1,5 éve házasok és fél éve szülők vagyunk.

De nem tudom a múlton túl tenni magam. Volt az EX aki minden téren jobb volt de szarrá csalta páromat. Összejöttünk de úgy, hogy nem volt lezárva teljesen az a kapcsolat a barátai se fogadtak jól, meg is kaptam, hogy átmeneti leszek ne éljem bele magam. 3 év telt el mikor összeköltöztünk és a megnyitott fbje fogadott, ott ami lehetett összetört bennem, mert még beszélgetgett az EX-el, tárkeresőzött a kapcsolatunk elején meg az előttem lévő dolgai amit kinem néztem belőle stb stb. Ezeket fejéhez vágva szánta bánta de szeret engem. 8 év után is kivagyok az exétől teljesen, a neve hallatán vagy ha csak látom. DE egy ál instán követem (igen..tudom) évek óta, hogy tudjak mindent az exről, nehogy a párom közelébe kerüljön meg ilyenek. ÉS most ott tartok 8 év után gyerek mellett, hogy nem vagyok elég neki. Folyamatosan megfelelési kényszerem van, ez a kiskoromból anyumnak köszönhető, hozott probléma. Folyamatosan ahoz a picsához mérem magam, hogy elegendő legyek. Elég vagyok neki mert mondja, de pl az ágyba én nem vagyok tüzes mint az ex, és tudom, hogy neki meg az a tűz kellene.

Az EX már tovább lépett de még követem és van, hogy féltékeny vagyok rá mai napig. Csak nem tudom megmagyarázni magamnak se, hogy miért és mire.

aug. 30. 15:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
48%
Gyerekek,ez tényleg nagyon durva. Ennyire oda lenni egy krapek miatt óriásian tré! Már olyan mértékben megy ez a dolog, hogy évek óta ez folyik, versenyt folytatsz, nézegeted a másik nőt aki magasról tesz rátok. Ott a féléves gyermeked és te még mindig rajta vergődsz. Hihetetlen, ép ésszel nem lehet felfogni! Azért, hogy ne lépjen le a párod hozzámentél, babaprojektbe fogtál vele pedig tudtad akkor is nagyon jól, hogy a nő téged kísért mint egy szellem. Ha csóri tudná, hogy kivel áll szemben szerintem börtönbe küldene téged ha lehetne, vagy elmegyógyintézetbe mert abnormális amit csinálsz 8 éven keresztül. Én amondó vagyok, hogy pszichológus segítségét kérd ha nem akarsz tényleg elmegyógyintézetben kikötni...
aug. 30. 17:45
 12/25 anonim ***** válasza:

10

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..

Nem az a kérdező, neki nincs gyermeke.

aug. 30. 17:59
 13/25 anonim ***** válasza:
34%

"Ennyire oda lenni egy krapek miatt óriásian tré!"

Ezt hívják traumás kötődésnek, könyvtárnyi irodalma van, olyan, mint a drogfüggőség, és krva nehéz lejönni róla. Az, ahogy te a kérdezőről nyilatkozol pedig az ún. áldozathibáztatás.

Vigyázz, mi fölött, és hogyan ítélkezel, mert az ilyen "ép ésszel nem lehet felfogni" megnyilvánulások után szokott az jönni, hogy dob az élet egy olyat, hogy kénytelen leszel megtapasztalni, és egykettőre beszerényedsz.

aug. 30. 18:13
 14/25 anonim ***** válasza:
74%

13

Már meg se haragudj, de ki vagy te, hogy engem osztogass ki? Senki rajtad kívül nem érti, hogy miért kínozza magát 8 éve. Egyedül te beszélsz kötődésről, nárcizmusról mintha ott lettél volna a kérdező és férje életében mindig. Amúgy lehet, hogy igazad van, de akkor baromira gyorsan végre le kéne lépnie és mindenképp pszichológushoz fordulnia. Nem kell pátyolgatás, észhez terítésre van szüksége. Egyébként én megválogatom, hogy kivel vagyok kapcsolatban. A kérdező mint írták előttem többen tisztában volt vele, hogy írkált az exszel, társkeresőzött mellette, ilyen-olyan dolgai voltak amelyeken meglepődött finoman fogalmazva és mégis vele maradt. Az kevés, hogy a férfi azt mondja, hogy szeret amikor látod a két szemeddel, hogy melletted csajozik. Mindenki olyan virágot szagol amelyet szakított. Azt hozzáteszem, hogy aki nárcisztikus ember mellett marad már az első pár intő jel mellett az nem eléggé körültekintő, sőt lehet tudatlan, nincs emberismerete és az esetek többségében a családi viszonyok sem voltak megfelelőek számára. Egy okos, önérzetes nő mégha szereti is a másikat, de tudja, hogy mellette nőzik azonnal szakít és nem tönkreteszi magát melette. Ráadásul azt se felejtsük el bármennyire is szeretnéd a kérdezőt védelmezni, hogy aki akar az képes változtatni bármilyen rossz körülmények között is nőtt fel. Ő nem azt tette hanem a "nárcisztikus" párja mellett él még mindig...

aug. 30. 18:29
 15/25 anonim ***** válasza:
33%

Megcsalo paliknak senki nem felel meg. Ez nem gyerekkorbol hozott valamid, hanem a pali váltja ezt ki.

Női sors.

Vagy ez, vagy egyedul gyerekkel. Ez van.

aug. 30. 18:31
 16/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok!

Vissza olvasva a kiírt kérdésem kicsit zagyva de most nyugodtabban tudok írni.

Vannak családból hozott mély sebeim anyum által, megfelelési kényszer inkább.

Igen tudtam, hogy mibe vágom a fejszét mert Ő már az exe mellett rám (is) írosgált de sose mentem el vele találkozni mert bnője van ugye.. le is ráztam akkor. Rá 1,5 évre szakítottak csúnyán, akkor ismertem meg jobban és én felejtésként kellhettem akkor neki. Abban az időbe nekem az volt tálalva, hogy utálja, lezárta. Elhittem, ez van. Rá 3 évre derültek ki ezek, hogy a kapcsolatunk elején volt nála, társkereső stb. Nem volt semmi olyan akkor és mással se, csak húzta az agyukat akikkel chattelt. Ezt követően, hogy derült égből csapásként jöttek az infók nagyon sokat veszekedtünk, talán 1 évig simán fasírtba voltunk és a szakítás is szóba jött nem 1x de nem tudtuk meglépni. Ő sem tartja normálisnak, hogy ezen kattogok. Váltig állítja, hogy fizikálisan nem csalt meg. De bizalmilag és érzelmileg igen. Utána elcsendesültek bennem a bizalmi kérdések, jött az eljegyzés esküvő és gyerek 7 hónapja. Volt szülés utáni depim, rendesen. És most megint előtört bennem, hogy elég vagyok e neki?! Visszajelzésként kapom, hogy igen. De bennem van a “mivan ha”. Az exe elhiszem, hogy nála rég lezongorázott de bennem nem. Tudom, hogy nem normális dolog ez a instás dolog is. Tisztán látom, hogy kellene plusz segítség de félek, hogy túl mélyen vagyok, hogy lezárjam a múltat és végre a jelent is megtudjam élni a kislányom mellett is.

aug. 30. 19:40
 17/25 A kérdező kommentje:
Igazából magamnak nem tudok megfelelni azt hiszem…
aug. 30. 19:42
 18/25 anonim ***** válasza:

Mit szólsz hozzá? Okoskodsz, hogy a párja nárcisztikus miközben a kérdezővel vannak rendesen bajok.

#Kérdező:

Menj szakemberhez, vagy válj el mert a babának ártasz a legjobban és aztán saját magadnak. Légy már tekintettel minimum rá kérlek szépen!

aug. 30. 19:51
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

18, itt te vagy az, aki okoskodik úgy, hogy dunsztja nincs pszichológiai alapjelenségekről, párkapcsolati dinamikákról.

Az, amit a kérdező leírt, a legtipikusabb nárcisztikus-kodependens párkapcsolati dinamika tüneteit sorolja. Amúgy marhára nem célom meggyőzni senkit, azt hiszel, amit akarsz, viszont ha ennek kezelése olyan faék egyszerűségű lenne, mint ahogy te leírtad a korábbi hozzászólásodban (észre kell téríteni, meg ilyenek), akkor nem kezelnék hosszú évekig az ilyen párkapcsolatok áldozatait a pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek.

Pont azért van benne nyolc éve, mert a traumás kötődésből kilépni pont annyira egyszerű, mint a heroinról lejönni.

aug. 30. 20:09
 20/25 anonim ***** válasza:

Esküszöm, hogy te rosszabb állapotban vagy mint a kérdező. Pedig ő sem semmi. Leírta ő maga, hogy az anyja miatt kötődik betegesen hozzá, a férje bizonyít neki (persze fölöslegesen) és te mégis őt akarod nárcisztikusként kihozni az egészből. Legyen nyugodtan a szemedben, de biztosan nem az!

Inkább az a tuti, hogy nagyon megjártad nárcisztikussal és most mindegyikben azt látod annyira be vagy tojva!

Amúgy de arra van szüksége, hogy észhez térjen. Az első lépés a pszichológus. Teljesen mindegy, hogy inkább elvál, vagy marad mert ez a házasság romokban hever és még a jó Isten se hozza helyre még úgyse, hogy nem nárcisztikus a férje hiszen egyáltalán nem bízik benne meg a kérdező!

aug. 30. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!