Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek, ebben az esetben, miért is hibás a férfi?
https://www.youtube.com/watch?v=97C6damHFk8
Nem értem ezt a jelenetet férfiként.
(Ha nem láttad a filmet: A nő siket. De nem idióta, látja a pénztárcát, és tudja, hogy az a férfié. És a papíron az olvasható, hogy "Boldog vagyok veled.")
Nem azzal van a gond, hogy férfiként nem érted.
Emberként nem érted önmagában.
És nem azért hibás, mert férfi.... e
Gondolj arra, hogy mész az utcán egy haveroddal (vagy barátnőddel, mindegy), ő egy kicsit lemarad, te előre felé nézel, és pár másodperc múlva visszafordulsz, hogy jön-e vagy mi van?
Akkor azt látod, hogy két ember hullája fekszik a földön (soha nem láttál még halott embert, totál megrémülsz), a vér még most is ömlik, a szivük talán még dobog, de az egyiknek egy nagy lyuk tátong a fején. A tetemek fiatalok, alig múltak 30 évesek és a vérük beborítja a haverod pólóját és kezét. Észreveszed, hogy a te hátad is csupa vér, mert ráfröccsent.
A haverod kezében pisztoly, nyilván azzal lőtték le mindkét embert, és a haverod meg csak nyugodtan guggol a hullák mellett és olyan pofát vág, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog.
Te erre azon gondolkodnál, hogy kinek a hibája? hát nyilván összeraknád, hogy ez nem normális. Sokkot kapnál és elájulnál vagy elfutnál olyan messze amilyen messze csak lehet.
Senki nem mondta, hogy hibás, de, ha neked oké lenne, hogy Gézám lelőtt két embert, matat rajtuk valamit, majd pisztollyal a kézben rád néz, (úgy, hogy a támadást nem láttad, csak az eredményt) akkor nagy bajok vannak.
Ha egy nő lenne Nikolas Cage helyett, akkor is az lenne a reális reakció, hogy ilyenkor az ember fut. Köze nincs ahhoz, hogy férfi. Hihetetlen az incelek mi mindenbe tudnak plusz dolgokat belelátni.
"A haverod kezében pisztoly, nyilván azzal lőtték le mindkét embert, és a haverod meg csak nyugodtan guggol a hullák mellett és olyan pofát vág, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog"
Gondolom, te se voltal katona. Ha ketten radtamadnak, az a helyes reakcio, hogy lelovod oket, ha van fegyvered. Ez egy ilyen szitu. En is lottem volna, de en hasba lottem volna. Nagy a stophatasa, egyszeru eltalalni, es csak ritkan halalos. Erre most mondod, hogy labon kell loni, de a lab az nehez celpont.
40F incel
#4 Nem voltam katona. De ez irreleváns abból a szempontból, hogy a süket nő helyébe akarjuk képzelni magunkat.
A süket nő annyit érzékel, hogy hátra néz, és a pasas két lelőtt ember mellett guggol pisztollyal a kezében. Nem tudja, hogy előtte rablási kísérlet történt és életveszélyben voltak mind a ketten.
Csak annyit lát, hogy a pasas sértetlenül guggol két agyonlőtt ember mellett, és még csak nem is sokkos, vagy nem is remeg. Értem, hogy szerinted és sokak szerint (talán szerintem is) ez a helyes reakció.
De lényegtelen, mert abba helyzetbe kéne tudnia a kérdezőnek (és neked is) beleképzelnie magát, hogy megfordul és a nő birtokában lévő információk alapján hogyan reagálna.
Szinte már ijesztő, hogy csak azért, mert a film nézőjeként végig nézed a jelenetet, nem vagy képes elvonatkoztatni ettől, és megérteni a jelenetben lévő süket nő nézőpontját. Az ilyesmit az ember 3-4 éves kora körül megtanulja általában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!