Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek megoldható vagy véget kéne vetnem neki?
Sziasztok!
Igyekszem röviden leírni a helyzetem, bár elég bonyolult.
30/N vagyok , 16 éves korom óta voltam párkapcsolatban, majd házasságban, egy nálam 10 évvel idősebb pasival, akivel végül 2 gyerekünk is lett, ők most 6 és 9 évesek.
Sajnos hosszú időn keresztül megcsalt, 2 nő az akiről biztosan tudok, ebből az egyik 7 évig tartott. Nap mint nap azzal kínzott hogy mennyivel jobb a másik nő. Amikor a kislányommal voltam várandós , olyat is mondott hogy mi van ha a másik nő az igazi szerelme és miattam szalasztja el (tudom, ekkor kellett volna elválni) .
Emellett elég komoly dühkezelési gondjai is voltak, sokszor ordított , összetört dolgokat, a gyerekekkel is sokszor volt durva.
2022-ben szakítottam vele, szétköltöztünk, lett egy másik párom. Eleinte olyan volt mintha a herceg fehér lovon jött volna el értem, imádnivaló volt, minden percét rám szánta, ezzel együtt kb minden más embert - a gyerekeken kívül - ki is zárt az életemből, hetek alatt már nálam is lakott , majd elkezdődött a leértékelés, beteges féltékenység, csenddel büntetés, gázlángozás, mindenért engem hibáztatott, fizikai bántalmazásig ment a dolog. 1 évig egyre durvább és durvább lett. 1 év után a bátyám és a volt férjem segítségével sikerült elküldeni, azóta is próbált többször visszatérni de nem hagytuk neki.
A gyerekek apja azóta terápiára jár, sokat javult. Én a kapcsolatom után anyagilag és lelkileg is padlón voltam, ő is bajban volt, anyagilag és lakhatás terén is , így az volt a logikus, hogy visszaköltözött.
Ő azt akarja hogy boldog pár, boldog család legyünk. De állandó konfliktusok vannak,velem, a gyerekekkel,főleg a kisfiammal, napi szinten, szórja a pénzt, mint bolond a homokot, nincs állása se jelenleg.
A pár rész meg katasztrófa, a szex konkrétan nem működik, ha van, 2 perc, elmegy, vége. Nem akarom, pánikolok ha közeledik. Hiányzik ez is mert az exemmel ez az egy dolog viszont valami isteni jó volt.
Szerintetek egy ilyen helyzetben segíthet valamit az, ha elmegyünk párterápiára, családterápiára,szexológushoz,próbáljuk valamennyire helyrehozni a kapcsolatot, és együtt maradni, hogy végülis családban nőjenek fel a gyerekek? Vagy , ha anyagilag bajba is kerülünk, akkor is inkább lépjek ki belőle?
A ház az enyém amiben lakunk,de túl sok hitel van, nem sokáig fog a nevemen maradni ha ő nem fizet bele (bár ugye jelenleg nem fizet, de keres munkát)
Illetve azt mondta, hogy elválhatok, de akkor számolni kell azzal hogy ennek ára lesz, a következményekkel, és a megtorlással.
Ti mit tennétek?
Szia!
Szeretőn esetleg nem gondolkodtál? Akitől megkapod a testi, lelki törődést és meghallgat. Akivel akár bármi több is lehet később.
Szia! Nagyon nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, küldök egy ölelést. <3
A helyzet a leírtak alapján az, hogy borzalmasan rosszul kötődsz. Nagyon fiatalon mentél bele egy kapcsolatba, eltűrted, hogy mindent megtegyenek veled, sőt kifejezetten olyan dolgokat írtál le, amik egy nárcisztikussal való kapcsolatra utalnak. A második kapcsolatodban szinte teljesen ugyanezt csináltad, ami - kis különbségekkel - ugyanoda torkollott. Majd megint visszatértél ugyanabba a helyzetbe.
Szerintem neked ezeket a férfiakat ott kellene hagynod, mert teljesen egyértelműen csak lehúznak, csak addig kellesz nekik, ameddig valamire szükségük van (pl. lakhatás). Emellett nagyon fontos lenne elmenned terápiára ezzel, mert a kötődési sémád alapján következetesen ugyanahhoz az embertípushoz mész vissza és pontosan ugyanazt éled át újra és újra, addig emeddig ezen el nem kezdesz komolyan dolgozni.
Ezzel az a probléma, hogy egyedül nagyon nehéz észrevenni és leküzdeni. Neked a leírtak alapján van annyi családi támogatásod, hogy ki tudj ebből jönni. Azért lenne szükséged neked a szakember segítségére, mert amellett, hogy ez téged tönkretesz mentálisan a gyerekeidre is durván kihat. Tehát ezen a szinten nem elég egy pici támogatás neked, vagy itt tanácsot kérned, hanem tényleg komolyan szakemberrel/szakemberekkel személyesen a saját kapcsolataidban kell segítséget találnod.
Kitartást neked!
Utolsó vagyok és annyi kimaradt:
Ne, ne menjetek párterápiára. Ne, ne próbáljátok meg megoldani a kapcsolatot, főleg ne a gyerekekért, mert sokkal rosszabb nekik úgy, hogy érzik, hogy szenvedsz.
Azért se ment terápiára, mert ő nem fog megváltozni. Konkrétan megfenyegetett, hogy el ne hagyd. Ezen nem segít a terápia, ez az ember egy bántalmazó, te pedig érzelmileg függsz tőle. Ebből sosem lesz jó és kiegyensúlyozott kapcsolat, mert soha nem is volt az.
Nekem férfiként az a tapasztalatom ami egyszer nem működött az másodjára sem fog. Csak a gyerekek szívják meg mégjobban, holott az az indok gondolom, hogy jaj de jó lenne nekik ha családban nőnek fel. De szerintem neked ez csak egy indok a megnyugvásra, neki meg egy érv hogy miért legyen veled, mert most anyagilag szüksége van rád. Ez a kapcsolat szerintem már rég átlépett egy olyan határt ahonnan nincs visszaút szakemberrel sem.
Minél hamarabb rakd ki a szűrét, hagyj magadnak időt, ne ugorj rögtön a következő kapcsolatba. Előbb szedd rendbe a dolgaid szakember segítségével és utána hidd el találni fogsz egy normális férfit, aki megbecsül. Sajnos amíg nem így teszel a boldogságot kereső komoly szándékú férfiak kerülni fognak (persze van kivétel) és inkább azok fognak vonzódást mutatni feléd akik csak ki akarnak használni, mert látják hogy labilis vagy.
Köszönöm szépen a tanácsokat, és a támogató szavakat.
Járok terápiára, van pszichológusom, jelenleg a gyermekkori traumákon dolgozunk, és a pánikrohamok leküzdésén. De még az elején járok az útnak, és sok minden van hátra. Magamtól fordultam orvoshoz a volt kapcsolatom alatt, mert önártó gondolataim voltak.
Ez szerencsére már nincs, és jobban is vagyok, de nagyon dolgozik bennem hogy ki szeretnék törni ebből, amiben most vagyok, és minden támogató szó ebben erősít meg.
A kapcsolódási sémám sajnos a gyerekkoromból jön, mint ahogy gondolom sokaknak , ezen is dolgozom jelenleg :(
Még egyszer nagyon köszönöm a támogató szavakat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!