Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi és milyen segítséget várhatok el otthon a férjemtől, ha ő dolgozik én pedig sérült gyerekkel vagyok tartósan otthon?
3 gyermekünk van, a 10 éves kicsivel vagyok ápolásin.
A férjem munkaideje 9-17.30, gép előtt ülős munka, nincs fizikai része.
Eljutottunk odáig, hogy munka előtt és után csak pihen, semmit nem csinál. Én ezt nagyon nem érzem jogosnak, de szerinte neki jár a pihenés, hiszen nagyon fáradt, mert sokat dolgozik. Ezen kicsit összevesztünk a hétvégén.
Szerintetek is jogos ez? Ha nem, akkor szerintetek milyen itthoni, házi vagy ház körüli munkát várhatok el tőle?
Igen….pont múltkor voltam látogatóban. És szó szerint kiakadt azon a papika, hogy az unokájának kellett mernie levest és kihoznia a sütit…miért nem a leány csinálja?!
Csak lestem…mert mégis mi történik ha a faszi csinálja? Beled*glik a megterhelésbe vagy mi?
Köszönöm a válaszokat!
Napközben azért nem mindig van időm netezni.
Régebben közösen csináltunk mindent és alapból úgy is beszéltük meg, hogy a gyerekek után is ez lesz. Az igaz, hogy az egyik válasz alapján tényleg a vakvilágba csináltuk őket, mert arra azért nem készültünk, hogy nem fogok tudni egyáltalán visszamenni dolgozni. A kicsi ép értelmű autista és sajnos leginkább a szociális rész a bajos. Egyéni tanrendes (itthon tanul).
A kertből nem engedek. Az az egyetlen ami kikapcsol és anyagilag sem mindegy, hogy van vagy nincs, amit megtermelek. A ház még a nagyszüleimé volt, szóval eszmei értéke is van számomra.
A napom nyáron is 4-kor indul, ellátom az állatokat, locsolok, gazolok, a gyerekek 6-kor kelnek, suli időben hamarabb. A közös reggeli fél 8 körül van, addigra a férjem is fel szokott ébredni. Ő 9-kor kezd dolgozni. Én főzők, tanulok a kicsivel, dél körül, ha már a férjem is tud jönni, ebédelünk, utána a gyerekekkel átvisszük anyósomnak az ebédet, hazafelé, ha kell valami, akkor bevásárolunk, de a nagyobb, nehezebb cuccokat inkább rendelni szoktam. Délután attól függ, hogy mi a sürgetőbb azt csinálom, ez lehet házimunka, kerti munka, vagy a ház felújítasa. Délután, ha a férjem végez van közös sütizés, utána jönnek az állatok és a kert, majd vacsora és játék, majd fektetem a gyerekeket, addigra a férjem már alszik és 9 után enyém a pálya, próbálom behozni azt, amire napközben nem volt időm. Legkesőbb 11-kor kidőlök. Sajnos ritkán sikerülnek ilyen tutin a napjaim. Ha pl anyósomnak kell segíteni akár fürdeni vagy takarítani, akkor ugye már ott borul minden, de ha pl a kicsinek rossz napja van, akkor meg káosz az egész nap.
Nem azt várom el, hogy ő csináljon meg mindent helyettem, de amikor este azt látom, hogy itt egy tányér, ott egy pohár, amott csoki papír, a kanapén chipses zacsi + a morzsa jól beledörzsölve a párnákba, a konyhaszkrény oldalán végigfolyva, a tejeskávé vagy a gyümölcslé, mert totál tele kell vele egyensúlyozni, akkor azért a sírás kerülget. Tölti a cigarettát, így a teljes ház tele nap végére dohánnyal, szakadt cigihüvellyel. Kiábrandító. Csak ő utána van, hogy 1 óra amíg összetakarítok. Én ezt nem értem! Néhány éve meg szöszhengerrel ment végig a pólóján, ha csak a boltba mentünk is, most meg képes lenne hetekig ugyanabban az alsóban mászkálni. Úgy kell vele veszekednem érte. Tudom, hogy az apja is ilyen volt, de őt nem ilyennek ismertem meg.
A gyerekek segítenek, amiben tudnak, de az, hogy a testvérükre felügyeljenek, amíg én pl.
a kőzetgyapotot rakom a padláson, nem az ő feladatuk. Ha már a férjem azt a munkát nem csinálja, mert nem bírja a bőre, hogy szúr, akkor szerintem elvárható lenne, hogy addig odafigyel a gyerekekre és nem a gépet nyomja amíg én szentségelve meg nem jelenek, hogy megis mi a francot csinál, mert a kicsi már a létra közepén kiabált segitségért.
Néha tényleg olyan, mintha 4 gyerekem lenne.
Nem bírja a bőre szúr….jajj ne adjunk neki gyógypuszikát?! Ahh inkább a férfi a gyengébbik nem komolyan már😅
Én dobnám az fix. Nem kell egy ilyen semmirekellő.
Ilyenek a tuti napjaid, mint egy igásló reggel 4-től este 11-ig? Férjed meg nyomja a gépet, tölti a cigit és nem figyel a gyerekekre, míg te szigetelsz? Mondd, hogy viccelsz.... már én fejbevágnám, pedig nem az én férjem.
Békés asszony vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!