Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyi és milyen segítséget...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi és milyen segítséget várhatok el otthon a férjemtől, ha ő dolgozik én pedig sérült gyerekkel vagyok tartósan otthon?

Figyelt kérdés

3 gyermekünk van, a 10 éves kicsivel vagyok ápolásin.

A férjem munkaideje 9-17.30, gép előtt ülős munka, nincs fizikai része.

Eljutottunk odáig, hogy munka előtt és után csak pihen, semmit nem csinál. Én ezt nagyon nem érzem jogosnak, de szerinte neki jár a pihenés, hiszen nagyon fáradt, mert sokat dolgozik. Ezen kicsit összevesztünk a hétvégén.

Szerintetek is jogos ez? Ha nem, akkor szerintetek milyen itthoni, házi vagy ház körüli munkát várhatok el tőle?

júl. 29. 12:28
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
74%
Bármit elvárhatsz tőle, a kérdés az, hogy mit lesz hajlandó ilyen primitív, egoista felfogással megcsinálni belőle. Nem is kellene mondani, felfoghatná, hogy a gyerekeket közösen vállaltátok, vegye ki a gondozásból maximálisan a részét, ahogy te is kiveszed.
júl. 29. 12:37
 2/31 anonim ***** válasza:
52%
Neked hogy telik egy napod?
júl. 29. 12:38
 3/31 anonim ***** válasza:
95%
Ha agyrohasztó kizárólag ülő meló, akkor valami fizikai munkával vezetném én le személy szerint, bár fél hatkor már nem nagyon lehet megváltani a világot. Mikor szabadnapos, olyankor mit csinál?
júl. 29. 12:42
 4/31 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, hogy mennyi plusz odafigyelést igényel a sérült gyermeked de végülis teljesen mindegy.

Neki van egy 8 órás munkája. Elhiszem, hogy ez is fárasztó, én is gép előtt ülök és el tudok fáradni, alig várom, hogy hazaérjek és ledőljek a kanapéra.

Neked van egy 0-24-es munkád 3 gyerekkel.

El lehet dönteni melyik a nehezebb, én inkább a gép előtt ülést választanám.

Hogy mennyit várhatsz el tőle azt neked kell tudni.

Az én párom, mos, kitereget, takarít ha kell magától is.

júl. 29. 12:42
 5/31 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem semmit. Te otthon vagy. Az a "munkád", hogy megcsináld a házimunkát, foglalkozz a gyerekkel. Esetleg a szabadnapján kérhrted, hogy legyen ő velük, te meg elmégy kikapcsolódni.
júl. 29. 12:47
 6/31 anonim ***** válasza:
11%

5os jól írja. (Nő vagyok)

Egyebként, milyen sérülés? Ha az ultrahang nem mutatta ki terhessegkor a sérüles tényet, jár valamilyen plusz kompenzacio ha jol tudom.

júl. 29. 12:49
 7/31 anonim ***** válasza:
94%

A plusz kompenzáció majd kitereget és elengedi anyukát havi egyszer egy órára egyedül meginni valahol egy kávét, hogy meg ne bolonduljon

Nekünk egészségesek a gyerekeink de a férjem nehéz fizikai munkát végez, én irodai 8tol.5ig

Nem derogal neki gyerekkel foglalkozni, kiteregetni ha előbb jut oda vagy leugrani reggeliert

A döntő részét én viszem, de ha otthon van, beszall a feladatokba

júl. 29. 13:01
 8/31 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem bármit, amiben közösen megegyeztek és mindkettőtöknek megfelel. Nálunk a munkamegosztás úgy működik, hogy mivel nekem megvan a magam elképzelése, hogy mit-hogy szeretek csinálni és kicsit terápiás jelleggel is hat rám a házimunka, így inkább azt vállalom, a férjem meg több időt tölt a gyerekekkel. Elviszi őket ide-oda, játszik, foglalkozik velük, szórakoztatja őket, stb, szóval teljes értékű apa. Amikor persze valami van, amiért a házimunka nem halad _úgy_, akkor beugrik ő egy szó nélkül, de alapvetően ezt a részét én intézem. Segítjük egymást, ahol tudjuk és szükséges. Illetve nekem tényleg az a fontosabb, hogy inkább a gyerekekkel töltse az idejét, mert hát na, a házimunka kit érdekel, de a lányaink velem töltenek úgyis több időt, hogy amúgy mindketten dolgozunk és a nagy oviba jár már, szóval igenis fontos, hogy apaként legyen jelen az életükben. Nekünk ez így jó, a családunknak így megfelel. De tény, hogy esetünkben egyik gyerek sem sérült, aki speciális bánásmódot igényelne bármilyen szempontból is. Ha így lenne, akkor azért nem érezném kiegyenlítettnek a dolgot, hogy ő csak ledolgozza a maga kis 8-10 óráját, és aztán felteszi a lábát, hogy neki vége a napnak. Igenis elvárnám, hogy akkor egyrészt legalább amikor otthon van, próbáljon tehermentesíteni a gyerekekkel járó problémák alól, vagy ha ez nem megy, akkor egyéb módon segíteni- főzzön, rakjon be egy adag mosást, akármit, amit éppen meg tud csinálni így a nap végén.
júl. 29. 13:05
 9/31 anonim ***** válasza:
69%

Kedves kérdező,

Igazából mindegy hogy mi mit válaszolunk neked, úgyis a férjeden múlik. Itt egyetlen kommentnek sincsen isteni hatalma, amitől a férjed majd hirtelen másképp kezd viselkedni.

Amikor a gyerekvállalást terveztétek, akkor miben egyeztetek meg, mi lesz akkor ha netalán sérült gyerek születik? Mert gondolom beszéltetek róla, átgondoltátok, nem csak csináltátok őket a vakvilágba.

júl. 29. 13:19
 10/31 anonim ***** válasza:
91%

Ja, te meg 0/24-ben a gyerekekkel vagy + háztartás. Meg van egy "extra igényű" is, hogy PC-n fogalmazzak....

Ő szépen hazajön, leteszi a valagát a kényelmesbe. Te meg ugye takaríts utána is. Mintha 4 gyereked volna 😒

Nem, szépen tapászkodjon fel a fotelból, és segítsen neked, ha apró dolgokban is, legalább néha vigye el a qva kölyköket, hogy te szusszanhass.

júl. 29. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!