Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjem miért nem képes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem miért nem képes megérteni, hogy mennyire bánt engem ezekkel a kirohanásaival az anyagiak miatt?

Figyelt kérdés

Tény, nem állunk túl fényesen, ő dolgozik, én GYOD-on, 3 gyerekünk van.

Szinte minden nap van egy na, most megváltom a világot beszelgetésünk, amiben elmondja, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, mennyivel több pénzünk lenne és mennyivel többre jutnánk, ha én is dolgoznék, majd hozzáteszi, hogy tudja, hogy nem tudok. Annyira kiborító ez az egész! Ha tudja, akkor miért kell minden egyes nap ezt felhozni, mintha nem tudnám magamtól is?

Természetesen már többször is elmondtam ezt neki, de ahogy látom, észre sem veszi, mikor belekezd. Sokszor csak akkor kapcsol, mikor már elsírom magam. Utána persze bocsánatot kér, de az már nem sokat segít.

Sajnos másoknak is elmondhatja ezt a mondókáját, mert volt kollégája, aki konkrét állásajánlatokat küldött. Mikor megirtam neki, hogy milyen paraméterekkel tudnék elmenni dolgozni, akkor kapcsolt, hogy hoppá, ők ennek a feléről sem tudtak, elnézést, igy nincs ötlete.

2024. júl. 14. 09:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg pörög az agya, és gondolkodás nélkül mondja ezeket. Dolgoznia kellene azon, hogy előbb gondolja át az ötleteinek a megvalósíthatóságát, aztán beszéljen. Aggódhat is, ami miatt nem gondolja át teljesen a dolgot. De lehet, hogy csak egyszerűen érzelmileg hulla.
2024. júl. 14. 09:56
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
"tudja, hogy nem tudok" - Gondolod, hogy tudja? Hogy tényleg átlátja a helyzetet? Beszéltetek már konkrétan arról, hogy milyen lenne az életetek, milyene lenne egy-egy napotok, kinek milyen feladatai lennének, és egyáltalán mivel jár az, ha te is dolgoznál?
2024. júl. 14. 09:56
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

"mennyivel több pénzünk lenne"

Mennyivel lenne több? Megérné?

2024. júl. 14. 10:01
 4/17 A kérdező kommentje:

Igazából akkor érné meg, ha nem kellene fizetett segítség helyettem, de sajnos kellene, úgy viszont, 3 havi fizetesem se tenné ki az illető 1 haviját.

A gyerekek 10, 12, 14 évesek.

2024. júl. 14. 10:24
 5/17 anonim ***** válasza:
17%

Akkor már nagyok a gyerekek. Önállóan tudnak enni, inni, tanulni, közlekedni. És persze maguk után és a környezetükben rendet tartani és bevásárolni.

Csak takarító segítség kell időnként.

2024. júl. 14. 10:30
 6/17 anonim ***** válasza:
29%

Ezt a gyerekek megcsinálása előtt kellett volna végiggondolnia. Én közölném vele, aztán dugja fel a seggébe. Kicsit késő van már ezen kapálózni.

Ismét egy alaposan átgondolt szaporodás története......

2024. júl. 14. 10:32
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
5. vagyok, bocs, nem vettem figyelembe, hogy a GYOD nagy bajt és gondot jelenthet. Így persze hogy nem mehetsz teljes munkaidőbe.
2024. júl. 14. 10:33
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a férjedtől örökölte valamelyik/összes gyermek a betegséget vagy nem tudom minek nevezzem őket mert nem normális, hogy nagyon jól tudja, hogy nem mehetsz dolgozni, de mégis picsázik egyre és egyre sűrűbben. Pedig neked sokkal nehezebb foglalkozni velük, háztartást vezetni, intézkedni mint neki amikor csak munkába jár és aztán munka után leordítja a fejed. A másik lehetőség, hogy egyszerűen irigy, hogy te otthon vagy és persze pénzéhes pöcs, hogy egyáltalán, de egyáltalán nem érdekli, hogy a te életed milyen. Magyarázd meg neki, légy határozott, állj ki a sarkadra. Ne picsogjál mert azt élvezi, hogy leuralhat téged. Mondd meg neki, hogy vagy felfogja, hogy nem mehetsz dolgozni, vagy maradjon otthon ő napról napra és akkor majd meglátja, hogy neked milyen. Ha még egyszer elkezdi akkor meg döntsd el, hogy meddig hallgatod. Én inkább elhagynám mint hallgatnám a semmirekellő gyökeret.
2024. júl. 14. 10:52
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Ő miért nem keres jobban fizető munkát, miért nem vállal el több munkát kettő munkahelyen? Miért tőled várja el, hogy mentsd meg a világot amikor 3 beteg gyerekkel vagy? Idióta, vagy belefáradt a családi életbe? Szerintem el fog titeket hagyni előbb mint utóbb. Keress magának szeretőt azt majd vele lelép.

Sajnos nem jó férfinak szültél és ez független a gyermekek állapotától. Ha dolgoznál akkor meg az lenne a baja, hogy miért nem keresel többet. Nem tudsz neki megfelelni mert egyáltalán nem akar ő már részt venni az egészben...

2024. júl. 14. 11:03
 10/17 Grizesteszta ***** válasza:
50%

OK, nem 'normális' a férj, ha mindig ugyan azt a lemezt teszi fel, pontosan tudva, hogy nem lesz megoldás, hiszen tegnapról mára nem változott semmi a körülményekben.

De az itt olvasók egy része se reálisabb, mint a férj.:)

#3: Tök mindegy, hogy megérné-e , ha nem megoldható.

#6: Lehet, hogy ez egy igen is nagyon átgondolt 3 gyerekes modell, csak éppen azzal nem kalkuláltak, hogy mondjuk a 3. tartósan beteg lesz. Mondd meg őszintén, te így kalkulálnál 'gyerekgyártás' előtt? És ha igen, akkor tutira megszületne már az első is?

#8: Elhagynád, a GYOD mellett. És miből élnél meg a 3 gyerekkel? Mert mondjuk vizet a papa 50%-ot a háromra, OK. De ha a maradék (apánál maradó) 50% több, mint az, amit eddig az apa saját személyes szükségleteire fordítottak, akkor az anyukának + 3 gyereknek tutira kevesebb marad.

#9: Hol olvastad azt, hogy ' 3 beteg gyerek'? Annyit tudunk, hogy 1 gyerek vélhetően beteg, de a hármat te fantáziáltad hozzá a történethez.

Egyébként ezt most csak azért vettem így végig, hogy tükröt tartsak: nem csak az apuka nem gondolkodik, hanem az itt reagálók jelentős része sem.

Kérdező, én a beszélgetést javasolnám: egyszer, alaposan, mindent végigrágva azt egyeztetném, hogy mindketten úgy látjátok, hogy ha te is elmennél dolgozni, akkor nem tudnátok ellátni a gyerekeket. Vagy ha ő nem így látja, akkor mivel tud ő pluszban beszállni, milyen keretekkel/korlátokkal kereshetsz te munkát? Hátha juttok valamire.... Ha meg nem, akkor egy megoldást látok: azonnal, amikor elindul a monológ, azonnal közbevágni, cseppet viccesen, de határozottan: Ne feledd el, megbeszéltük, hogy ezt a témát havonta egyszer vesszük elő, amikor azt is megnézzük: kerestél e többet/kevesebbet a múlt hónapban, mint a szokásos? Mert ha a lóvé ugyanannyi, akkor a megoldás is ugyan az, mindaddig, amíg nem változnak a szükségletek itthon és az én lehetőségeim. De amíg nincs megoldás, addig ezt hagyjuk. Mesélj inkább valami érdekeset! Valahogy így, ez egyszerűen csak kommunikációs elakadás nálatok.

2024. júl. 14. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!