Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szeretnék gyereket, de rettege...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretnék gyereket, de rettegek a szüléstől és attól, hogy milyen anya leszek, szerintetek ezeken az érzéseken hogy lehet túllendülni?

Figyelt kérdés
35 éves vagyok, párom 6 évvel fiatalabb, 4,5 éve vagyunk együtt. Hihetetlen családcentrikus, ő már kezdetektől fogva azt mondta, hogy neki egy igazán nagy célja van az életben, hogy legyenek gyerekei és felesége, akiknek mindent meg tud adni. Az én gyerekkorom nem alakult túl fényesen, az anyukámmal nem tartom egyáltalán a kapcsolatot, csak nevelőanyukám és apukám van nekem, a nagyszüleim is nagyon fiatalon elhunytak. Ő viszont tényleg annyira szeretetteljes családi közegben nőtt fel, ami iszonyú ritka. Hiába nem élnek már egy háztartásban, naponta beszélnek, sokszor munka után is felugrik hozzájuk, húgával is nagyon szoros a kapcsolatuk. Nagyon szeretek én is a családjával lenni, jó érzés, hogy ennyire befogadtak. Amikor összejöttünk, akkor még munka mellett egyetemre jártam, megbeszéltük, hogy ameddig nem fejezem be, addig nem szeretnénk utódot. Befejeztem a sulit, majd adódott a munkahelyemen egy kihagyhatatlan lehetőség, magasabb pozícióba kerültem, ahonnan nem akartam elmenni közvetlen utána szülni. Most már tényleg minden adott ahhoz, hogy anyagilag, érzelmileg stabil kapcsolatban szintet lépjünk, én mégis rettegek a szüléstől. Tudja a párom, rengetegszer beszéltünk róla, biztosít, hogy nem lesz semmi baj, mellettem lesz, fogja a kezem, ne aggódjak olyasmin, hogy mennyit fog változni a testem. A másik félelmem, hogy a gyerekem nem fog szeretni, nem fog hozzám igazán kötődni, nagyon apás lesz, valamint nem fogja ismerni az egyik vér szerinti nagymamáját, anyukámat.
2024. júl. 12. 15:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%

Úristen, mennyi beteg ember írt választ. Nem kéne ennyi hülyeséget ide önteni, emberek.

Kérdező, teljesen normális vagy és az is teljesen normális, hogy félsz ezektől a dolgoktól! De ezek a félelmek elmúlnak, ha már benne vagy a dologban. Olyan ez, mint az úszás, csak addig félsz tőle, amíg ismeretlen.

A másik viszont, hogy a párod könnyen ugrál. Nem az ő élete fog megváltozni, nem az ő teste fog átalakulni, nem ő fogja a terhek döntő részét vinni ebben az egész játékban. A pasik mindig könnyen dumálnak a gyerekvállalásról, nekik az konkrétan semmi. Vannak nagyon családcentrikus és áldozatkész apukák, de még ő az esetükben sincs egyenlő teherviselés a nővel.

Csak és kizárólag akkor szülj, ha te is vágysz rá. Semmiképp ne hagyd, hogy belevigyenek olyasmibe, amihez nincs kedved. Ne legyen bűntudatot emiatt. Gyerek nélkül is lehetsz tökéletes nő, tökéletes barátnő vagy feleség.

2024. júl. 12. 21:06
 12/15 anonim ***** válasza:
32%
Konzultálj pszichológussal. Lehet hogy azért vannak ezek az érzések, mert a tudat alattid jelezni próbál, nem neked való a gyerek, nem vagy anyának való, csak a társadalmi szokások miatt érzed úgy, hogy gyereket kell vállalnod. Pedig nem kell. És akkor felelőtlenség is vállalni ha ilyen bizonytalan vagy és félsz.
2024. júl. 13. 01:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
" Mellettem lesz, fogja a kezem, ne aggódjak" bla bla. Tudod hány pasi mondja ezt a párjának gyerekvállalás előtt? Kb mindegyik. Mert fingjuk sincs valójában mivel jár egy gyerek. Aztán valahogy mégis egyre több az elvált egyedülálló anyuka...apu meg lelépett szeretőjével, és talán fizet gyerektartást mert van annyi gerince, vagy még azt is ki kell perelni belőle.
2024. júl. 13. 01:54
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

#13 igen, ez a "fogja a kezem" duma nekem is vicces volt :DD

A pasiknak tényleg konkrétan fogalmuk nincs, mit jelent terhesnek lenni és gyereket szülni. Ami amúgy érthető, mert ők nem csinálják ezt, de azért vicces, amikor próbálnak úgy csinálni, mint akik átérzik a dolgok súlyát :D

2024. júl. 13. 07:31
 15/15 anonim ***** válasza:
Gondolkozz, gondolkozz!
2024. júl. 14. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!