Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Borzasztóan féltékeny vagyok....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Borzasztóan féltékeny vagyok. Hogyan gyógyuljak ki belőle?

Figyelt kérdés
Minden párkapcsolatom a féltékenységem miatt ment tönkre. Hogyan lehet ebből ki "gyógyulni"? Valakinek vannak jó technikái? Voltatok már ilyen cipőben? Szeretnék megváltozni.

2024. júl. 9. 09:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%

Magadtól sehogyan.

A kóros féltékenység önbizalomhiánnyal függ össze. Jó esetben pszichológus tud rajta segíteni.

2024. júl. 9. 09:50
 2/14 anonim ***** válasza:
69%

Én azt gondolom, hogy ezt a másik fél is kiváthatja.

Ha van köztetek bizalom akkor nincs ok a féltékenységre.

Lehet, hogy magadtól ez nem fog menni, de az is lehet hogy egy pszihológus se fog tudni segíteni.

Az lehetséges, hogy nem tudsz megbízni a párodba, és emiatt vagy féltékeny?

Ha lehet tudni a féltékenység okát, akkor lehet többmindent tudnék javasolni. Én is irtó féltékenynek tartom magam, de ha nincs kiváltó ok rá akkor nincs vele problémám.

2024. júl. 9. 09:58
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

Nekem az egyik exem "segített".

Allandoan flörtölt engem hazassággal hulyitett de közben talonokat gyártott. Olyan szinten szétidegeltem magam hogy rémálmaim is lettek sírva ébredések kikészultem mert ugye bizonyiték meg soha nem volt arra hogy csalna csak ezek a redflagok csináltak ki.

Olyan szinten kikészultem hogy megfogadtam magamnak hogy soha tobbet nem fogok egy pasi teloján gépén agyalni hiva megy miert nem jon haza, hogy akkortol az osszes ujabb pasimat lesz.rtam magas ívből merre megy mit csinal kivel beszél egyszeruen nem voltam hajlando magamat marni ezeken soha többé.

Azóta mellettem készulnek ki, vonzom a bezeg féltékeny bántalmazókat, mellettem borulnak ki mások.

Aztán probáltam inkább laza szexkapcsikat is, de abban is elkezdenek féltékenykedni terrorizálni.

Ugy néz ki fordult a kocka..

2024. júl. 9. 10:13
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
3-as, vagyis még egyáltalán nem volt kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatod.
2024. júl. 9. 10:16
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

De tinikorban volt. 14-16 jártam életem első szerelmével amolyan igazi gyermeki őszinte feddhetetlen szerelem volt, aztán 17-21 4 év együtt élés eljegyzés masikkal. Mint a mesékben.

Azt se tudtam mi az, hogy féltékenység. Soha mégcsak téma se volt egy 3.

Aztán 23 évesen lett olyan párom akivel csak egyutt jártunk éltünk évekig tervek nelkul(ő soha nem akar házasságot gyereket ilyeneket), ő már pl csajozott is, így én mellette pasiztam is. Mivel lelkileg nem birtam kellett a vigasz pátyolgatás ölelgetés bújós alvás más pasival.

Aztán jött az az eletembe akivel szintén ELJEGYZÉS egyuttélés már 30 felé haladva teljesen komoly, na és az mellett készültem ki hogy mellettem flörtöl a másik csaj jóformán rajtam röhög engem szán.., aztán a talonok telefon d.gdosás, de persze gyűjtünk a közös ingatlanra közben meg tervezve volt a gyerekvállalás is.

Mikozben rémálmaim lettek valahogy a nagy ő mellett..

2024. júl. 9. 10:22
 6/14 A kérdező kommentje:
Sok olyan problémát vettem észre, ami az előző két kapcsolatomban is jelen volt. Jelenleg a féltékenységemet az váltja ki, hogy a párom ahol dolgozik panzióban lett egy új kolléganő akivel ketten dolgoznak ott, de mindig van valami/valaki ami miatt aktuálisan féltékeny vagyok sajnos.
2024. júl. 9. 10:23
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

Még van ehhez energiád. Egy idő mulva ilyenekre márcsak legyint az ember. Azt ugyis észrevenni ha a másik miatt tönkremegy az egész. De ha fejen állsz se lehet másokat megváltoztatni, aki menni akar az mennifog akármit csinálsz. Szelmalomharcok ezek felesleges energia nyujtás oda ahonnan a masik csak levesz. Egyik rombolja a várat a másik épiti. Matematikailag is nulla az állás.

Es senki nem a másik kedvéért van kapcsolatban hanem a maga kedvéért, és senki nem is a másik miatt hű ha az, hanem mert neki nem kell más. Igazábol ezekben a dolgokban a pár semmit nem tud keresztbe tenni vagy nem tenni. Fejen is állhat, beveheti a lesz.rom tabit is aki csalni akar így is úgyis csalni fog.

2024. júl. 9. 11:26
 8/14 anonim ***** válasza:
*a párja
2024. júl. 9. 11:39
 9/14 anonim ***** válasza:
27%
Olyan valakit találni magad mellett, aki nem engedi ezt a gondolkodásmódot, mert helyretesz: mindig. Aztán megtanulod általa.
2024. júl. 9. 20:12
 10/14 anonim ***** válasza:

9 az mellett csak elfolytást lehet megtanulni hogy nem suólhatsz ha vmi rosszul érint, fáj, sérelmed van. Csend a neved.

A sok elfolytás meg ki fog jönni másképp ha semmit nem tudsz a paroddal megbeszélni és bizalomra se ad okot.

2024. júl. 9. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!