Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szüleim nem fogadják el a húgom barátját, hogy segítsek?
Nemzetiség - rasszizmus...
Hihetetlen, mennyire nem gondolkodtok, már bocs. Tűnődtem rajta, amikor az előző hozzászólást írtam, hogy direkt kiírjam-e, hogy TUDOM, hogy a nemzetiség nem egyenlő a rasszal, és ez csak egy kézenfekvő példa, de azt hittem, lesztek olyan okosak, hogy magatoktól is rájöjjetek a párhuzamra. Hát, tévedni emberi dolog...
Akkor tessék, szájbarágósan:
TÖKMINDEGY, hogy nemzet, rassz, vagy akár balkezesség vagy hajszín vagy lótökömf*sza alapján vagy előítéletes, a lényeg - az előítélet - mindenféleképp ugyanaz: vannak bizonyos jegyek (rassz, nemzetiség, előbb sorolt tulajdonságok, miegyebek), amelyek alapján egy kalap alá veszed az azokat felmutató embereket, és ezek alapján feltételezed róluk, hogy mindegyikük "olyan": lopós, léha, vallási fanatikus, stb., ami tetszik.
Értitek már? A nemzetiségi és a fajtabeli megkülönbözetés (sovinizmus és rasszizmus) a lényegét tekintve (előítéletek) 100%-ban UGYANAZ, csak más az alapja. De az alapra mindkettő különböző előítéleteket épít fel.
Remélem, így már világos.
>> És én sem értem, hogy azért, mert pl. a "Lányom nélkül soha" c. film alapjául szolgáló valós történetben valaki bepalizott egy nőt, miért ne lehetne elképzelni, hogy számtalan teljesen világi életet élő arab család létezik<<
Azért, mert a mohamedán világban nem jött létre olyan szekularizált társadalom, mint a keresztény világban.
Nézd meg a filmet, rájössz, hogy miről beszélek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!