Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A szüleim nem fogadják el a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim nem fogadják el a húgom barátját, hogy segítsek?

Figyelt kérdés
A húgom összejött egy arab (palesztin) sráccal. Nagyon kedves, normális fiú, fogorvosnak tanul, tényleg szerencse, hogy a húgom épp ilyet fogott ki. A szüleink viszont enyhén szólva nem örülnek a kapcsolatnak. Teljesen alaptalan előítéleteket szajkóznak (hogy a fiú majd elviszi magával a húgom, és eladja vagy rabságban tartja, hogy csadorban fogja járatni, stb. - amúgy a srác nem is vallásos). Ha vendégségbe jön, akkor azért nem mondanak ilyeneket, de kellemetlen a helyzet, érezni a feszültséget a levegőben, nem igazán kedvesek. Mindez engem teljesen megdöbbent, mert minket úgy neveltek, hogy mindenkit egyformán fogadjunk el, hogy a rasszizmus buta és nagyon káros dolog. Mit tennétek a helyemben, hogy kicsit jobbra forduljon a helyzet?
2010. okt. 31. 00:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nemzetiség - rasszizmus...

Hihetetlen, mennyire nem gondolkodtok, már bocs. Tűnődtem rajta, amikor az előző hozzászólást írtam, hogy direkt kiírjam-e, hogy TUDOM, hogy a nemzetiség nem egyenlő a rasszal, és ez csak egy kézenfekvő példa, de azt hittem, lesztek olyan okosak, hogy magatoktól is rájöjjetek a párhuzamra. Hát, tévedni emberi dolog...

Akkor tessék, szájbarágósan:

TÖKMINDEGY, hogy nemzet, rassz, vagy akár balkezesség vagy hajszín vagy lótökömf*sza alapján vagy előítéletes, a lényeg - az előítélet - mindenféleképp ugyanaz: vannak bizonyos jegyek (rassz, nemzetiség, előbb sorolt tulajdonságok, miegyebek), amelyek alapján egy kalap alá veszed az azokat felmutató embereket, és ezek alapján feltételezed róluk, hogy mindegyikük "olyan": lopós, léha, vallási fanatikus, stb., ami tetszik.

Értitek már? A nemzetiségi és a fajtabeli megkülönbözetés (sovinizmus és rasszizmus) a lényegét tekintve (előítéletek) 100%-ban UGYANAZ, csak más az alapja. De az alapra mindkettő különböző előítéleteket épít fel.

Remélem, így már világos.

2010. okt. 31. 12:15
 12/13 anonim válasza:

>> És én sem értem, hogy azért, mert pl. a "Lányom nélkül soha" c. film alapjául szolgáló valós történetben valaki bepalizott egy nőt, miért ne lehetne elképzelni, hogy számtalan teljesen világi életet élő arab család létezik<<

Azért, mert a mohamedán világban nem jött létre olyan szekularizált társadalom, mint a keresztény világban.

Nézd meg a filmet, rájössz, hogy miről beszélek!

2010. okt. 31. 23:47
 13/13 A kérdező kommentje:
A kérdésem egyébként nem az volt, hogy aggályos-e, ha a húgom összejön egy palesztin férfival - erről megvan a véleményem: úgy gondolom, hogy nem, és nem is fogom másképp gondolni. A kérdés az volt, hogyan javítsak a helyzeten. Aki elkezdett arról győzködni, hogy bizony káros dolog hagyni, hogy magyar lány arab férfival járjon, az tudja, hogy nem a kérdésre válaszolt?
2010. nov. 1. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!