Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem nem fürdik mindennap?
Az alátámasztott érvek elleni gúnyolódás sem az okosság mintáját tükrözi. :-)
Amúgy ez az egész napi fürdés vagy zuhanyzás egy rosszul berögzült minta.
Az eset nem egyedi, Európa-szerte ugyanis egyre többen egészségük megóvása céljából felhagynak a napi zuhanyzással. Arról már írtunk korábban, hogy felesleges naponta többször mosakodni és tusfürdővel erősen csutakolni. Az a bőrgyógyász-társadalom egyöntetű véleménye, hogy nem tesz jót a napi tisztálkodás semmilyen bőrnek. Kérdés, hogy ez valóban kivitelezhető-e. A mai rohanó világban másképpen nem tudunk megszabadulni a bőrünkre rakódott szennyeződésektől és pollenektől. A kemény víz, a szárító szappanok, illatos tusfürdők viszont könnyen bőrszárazsághoz és egyre gyakrabban ekcémához vezetnek. Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia bőrgyógyász szakorvosa szerint a fürdési szokásokat érdemes összehangolni az életvitellel: ülőmunka mellett például felesleges a napi tisztálkodás, míg rendszeresen sportolással mégis indokolt. Ugyanakkor a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy fizikai aktivitás mellett is minimalizálni kell a fürdés idejét. Ellenkező esetben bőrirritációt, azaz kiszáradást, viszketést, hámlást tapasztalhatsz, ami rosszabb esetben ekcémát is előidézhet. Krant és Polch kiemeli továbbá a bőr jótékony baktériumait, melyek egyensúlyát felboríthatja a túlzott mosakodás és ez szintén bőrhámlással járhat. Javaslat: maximum öt percig zuhanyozzanak, illetve kerüljék a forró vizet.
Bár az lehetséges azt mondani, hogy inkább csak a vegyszerekre érvényes. Viszont a szappan hosszútávon ugyanúgy kikezdi a PH-t és a bőr nedvességét. Ugyan egészségesebb egy szempontból, de ugyanúgy nem naponta.
Ennyit a tanóráról. Ebben még az a szomorú, hogy erről márpedig nagyon régóta lehet tudni.
Áltudományos okoskodás, amikor egymástól vesznek át baromságokat, és a végén már mint a hitet terjesztik.
Klinikai tesztekkel bizonyított... hát persze, habár én jól bekarmolhattam, mert semmire sem emlékszem a klinikai teszten való részvételről, ahol kiderült, hogy a napi fürdéstől jobban károsult a bőröm, mint a heti egytől.
Gondolj bele abba, hogy vannak orvosok, akik hisznek a homeopátiában...
19.
A kádfürdő sokkal inkább élvezeti forrás (fürdősóval, olajokkal, sok tusfürdővel, ha olyan a berendezés, akkor egy jó könyv olvasása gyertyafénynél), mint praktikum, szomorú, ha te ezt nem tudod élvezni.
Valóban, a zuhanyzás praktikusabb, sőt nyáron csak ez játszik, de azért néha kell egy jó kis hosszú forró fürdő is, a lélek tisztulásáért, a fizikaira jó lesz a zuhany is.
26.
Szomorúbb, hogy nyugaton "az egészség nevében" csökken a higiénia szerepe, kb. a "háború béke" jellegű paradoxon.
Meg azért bevándorló barátaink rontják az átlagot, "a dzsungelba' se fürödtünk mindennap".
28: Egy nagy like ide végre! :-)
Hőség ellenére pont tegnapra tartottam ilyet. Mondjuk úgy, hogy szükségét éreztem vagy kényelmes volt. (Előtte 1 nappal zuhiztam gyorsan.) Majd utána langyos-hideg-langyos zuhitól feltöltődtem és egyben később mégis nagyon jót aludtam. :3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!