Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Határsértő, vagy jogos és én nem vagyok elég empatikus?
Jön a nyár, sok mindenki elkezd edzeni, hogy jobban érezze magát a bőrében.
174cm és 76kg vagyok. Viszonylag sportos 36 éves pasi, de a téli hónapokban mindig van rajtam egy kis felesleg pocak tájékon, amit nyáron rendszerint le szoktam dobni, és akkor jobban érzem magam a bőrömben. Nem hiúságból, tényleg jobban érzem magam 3-4 kilóval kevesebben. Az én magasságomnál ennyi súly is sokat számít. Télen nem látszanak a kockáim, nyáron viszont igen. Télen, ha leülök, akkor összeér a hasam a combommal, túlzás nélkül, amit nyáron kifejezetten utalok magamon. Ezt általában 6-8 hét alatt le szoktam diétázni kényelmesen.
Tavaly ősszel jöttünk össze a barátnőmmel, aki egyáltalán nem támogatja ezt a dolgot. Sőt, kifejezetten bántó módon ki szokott kelni magából amikor ez szóba kerül, és konkrétan megtiltja hogy diétázzak, mert így is „nagyon vékony” vagyok. Én hiába mondom neki, hogy de én jobban érzem magam úgy, és mutatok neki magamról olyan képeket, azt mondja hogy így is nagyon jól nézek ki, ne legyek ilyen hiú, ne diétázzak, mert ő így is kövérnek érzi magát mellettem. Itt el szokott indulni egy vita, hogy nekem meg ő tetszik így ahogy van, viszont én tiszteletben tartom, hogy le akar dobni magáról 10-15 kilót (165centi és 75 kiló). Én tényleg így szeretem őt, nagyon szexi, nagyon nőies. Viszont ő szégyelli a testét, bő ruhákban jár (de így is stílusos és nagyon csinos), csak töksötétben szexelünk, stb.
És amikor szóba jön az, hogy ő is elkezd diétázni, akkor én mindig mondom neki, hogy én nagyon szexinek és gyönyörűnek találom őt, de ha jobban érzi magát a bőrében, akkor csinálja, és támogatom is ahogy tudom (főzök, bevásárolok, stb.).
Én értem a dolog hátterét… De én tényleg nagyon szeretném, ha ő is elfogadná azt, hogy én is szeretnék egy kicsit jobban kinézni, mert így érzem jobban magam.
Én vagyok tapintatlan, és tényleg ne diétázzak, hogy jobban érezze magát, hozzam meg ezt a kis „áldozatot”, vagy igenis álljak ki a határaim mellett?
Én nem akarok ebből ideológiai vitát csinálni vele, csak azt szeretném, hogy boldog legyen.
Én elhagynám, semmi köze a te testedhez. Nincs joga megmondani, hogy mit csinálj vele.
Mégha tele rakatnád magadat tetkókkal, piercingekkel sem.
Tudod mi van?
Attól van betojva hogyha lejjebb adsz le fogod őt cserélni, de természetesen ő egyáltalán nem akar fogyókúrába fogni.
Lusta hozzá mint a dög.
Te dolgod mit csinálsz, de én a helyedben inkább egyedülálló lennék mint őt hallgatnám, hogy mit tehetek vagy sem a saját testemmel...
Megértelek téged is, meg őt is.
Az én férjem is leadott 10 kilót, most meg nagyon vékonynak látom, így nem is nagyon vonz szexuálisan ☹️ viszont nem várhatom el tőle, hogy hízzon vissza, ha ő így jól érzi magát.
"De én tényleg nagyon szeretném, ha ő is elfogadná azt, hogy én is szeretnék egy kicsit jobban kinézni, mert így érzem jobban magam."
Csak nyáron. Amikor látszik a tested. Ez nem belső igény, csak hiúság. Ha télen is érdekelne, hogy ne növessz belet, adnám. Így ez kicsit nevetséges.
(Alapból ez a nyárra edzés szánalmas.)
5-ös: Nem vagyok vékony egyáltalán és nem lennék úgy sem az, de értem amit mondasz.
6-os: 3-4 kilóról beszélünk, nem "belem" van, csak nem annyira kockás a hasam, mint nyáron. Az nem egy fenntartható állapot. Télen is érdekel, de túl sok lemondással jár fenntartani azt az állapotot, így ha választani kell, akkor nyáron mondok le a zabálásról és inkább télen/tavasszal vagyok hedonistább.
És akkor engem néznek hülyének a haverjaim, amikor azt mondom nekik, hogy azért nem akarok barátnőt, mert az eddigi kapcsolataimban mindig elvárták, hogy az ő negatív önértékelésükhöz igazodjak és szabotáljam magamat.
Kérdező! Ameddig ez a dolog zavar és ,,csak" konkrét témákban jön elő, addig van esélyed ép elmével és gyorsan, viszonylag sérülésmentesen kiszállni a dologból. Amint az önbizalmad, tettrekészséged, életkedved lesz célba véve, vagy konkrétan úgy beállítva, mintha neki okoznál fájdalmat azzal, hogy egyáltalán van ilyesmid, abból sokkal nehezebb kimászni. Tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!