Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőm megcsalt. Hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm megcsalt. Hogyan bocsássam meg ezt neki?

Figyelt kérdés

Négy éve vagyunk együtt. Ma sírva mondta el, de az eset három hónapja történt. Egy házibuliban történt, ahol együtt mentünk, csak volt kocsit több, mint két óra, amíg én nem voltam ott, mert egy közös barátért mentem el, mert lekéste az utolsó csatlakozást, és én voltam az utolsó, aki még egy korty alkoholt sem ivott, mert tudtam róla, hogy lehet, hogy menni kell azért a barátért.

A bulit a barátnőm egy barátnőjének a párjának a haverja szervezte. A barátnőm a házigazdával feküdt le abban a több, mint kettő órában.

Amikor elmentem, akkor még csak kicsit volt becsicsicsentve, mire visszaértem tök máshogy viselkedett, mint általában, de azt hittem, hogy csak többet ivott, szédül egy picit.

A barátnőm azt mondta a megcsalásról, hogy ki akart menni a mosdóba, nem tudta, hogy hol van, a srác megmutatta, hogy hol van, aztán kifelé jövet ráhajtott, lesmárolta, taperolta, beterelte a hálószobába, aztán megtörtént, aminek nem kellett volna. A barátnőm azt mondta, hogy szólt, hogy nem szeretné, párja van, de annyira nagyon nem ellenkezett, nem tolta el a srácot, meg ilyenek, de részeg volt, vagy legalábbis nagyon furcsán érezte magát (jelentsen ez bármit is) meg a bűntudattól eltekintve élvezte a szexet. Másnap nagyon furcsán viselkedett, hányt, még este is szédült másnap, ami egyáltalán nem jellemző.

Amikor a barátnőm ezt bevallotta, akkor nagyon sírt, könyörgött, hogy bocsássam meg neki. Őszintén nem tudom, hogy mit mondjak erre. Nem akarom kidobni az éveket, szeretem őt, de nem tudom, hogy tudnék-e benne bízni. Mindenesetre őszintének tűnt, minimum abból kiindulva, hogy bevallotta, hogy élvezte.

Én a megbocsátás felé hajlok, a sok év miatt, meg amiatt, hogy nagyon szeretem.

De... Egyáltalán hogy lehet ezt megbocsátani?

2024. máj. 31. 21:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
64%
Ja kérdező amúgy megnyugtatlak, fix nem ez volt az első ilyen esete. Pár hónap múlva majd bevallja a másodikat is vagy azt is ami még a kérdésben leírt előtt történt 😂
2024. jún. 1. 07:16
 22/61 A kérdező kommentje:

#20 Azzal, hogy leírtam, hogy mi történt, nem mentegettem, legalábbis nem ez volt a szándékom. Tény, hogy láthatóan annyira rosszul volt, mint még soha.

Őszintén csaltak már meg korábban (nem ő), és akkor rögtön szakítottam. A barátnőm totál más volt, amikor bevallotta, nem azért vallotta be, hogy ne bukjon le, mert ha nem mondja, ki se derül. Tényleg látom rajta a megbánást. Most nem akarok szakítani, még soha senkit nem szerettem ennyire, mint őt. Neki ezt az egyet nagyon szeretném megbocsátani, bármi is történt akkor, csak nem tudom, hogy menni fog-e.

2024. jún. 1. 07:34
 23/61 anonim ***** válasza:
81%

Most nem akarok szakítani, még soha senkit nem szerettem ennyire, mint őt. Neki ezt az egyet nagyon szeretném megbocsátani, bármi is történt akkor, csak nem tudom, hogy menni fog-e.

Bocsásd meg, semmi akadálya. Az, hogy menni fog-e, kaptál rá választ eleget: valószínű, nem fog menni. Lehet, hogy szereted, de tudat alatt sose fogsz benne bízni. Két óráig volt egyedül hagyva egy buliban, basszus...Akkor annyira nem volt beteg, hogy eltűnt gátlásokkal még élvezze is, hogy rányomultak. Utána volt nagyon rosszul, nyilván amikor a másnaposság mellett még az is beütött neki, hogy mit tett. Ha annyira, de annyira rossul volt, és okot keres, elmehetett volna orvoshoz letesztelni magát, hogy kapott-e valami drogot, hiszen ha igen, komolyabb bajt is okozhatott a szervezetében, nem? Meg esetleg, hogy összeszedett-e valami betegséget...mondjuk. Megtette? Valószínűbb, hogy jobban észnél volt, mint amit bevall, és a lelkiismerete játszik vele. Majd legközelebb a céges bulin csinálja ugyanezt a főnökével, amikor "kicsit" becsiccsent? Nyilván nem, de a tudatod mélyén ott lesz a kétely. Elmegy a barátnőivel bulizni? Dettó. Egyszerűbb lenne bevallani , hogy könnyűvérű, könnyű táncba vinni, megvan benne a hajlam, csak egy kis pia kell hozzá, hogy feloldja a gátlásait.

Azt majd az idő dönti el, hogy hogy fogod kezelni, kár ezen lamentálni most. Szereted és meg akarsz neki bocsátani, a te dolgod.

2024. jún. 1. 07:57
 24/61 anonim ***** válasza:
63%

Alapesetben egyáltalán nem lehet megbocsátani. Ha valamivel tényleg elkábította valaki és akkor szólt volna neked, akkor még talán. Így 3 hónap után már nem. Még akkor mondhatta volna, hogy szerinte elkábította és megerőszakolta. Azonnal lehetett volna egy vérvétel. Ha biztosan nem drogozik és találnak, akkor igazat mond. Így már megette a fene, a bűntudata szólalt meg hónapok után. Márpedig bűntudattal sáros.

35/F

2024. jún. 1. 09:09
 25/61 anonim ***** válasza:
100%
S ahogyan a többiek mondják: ezt úgyszólván a mentálhigiénia nem tudja lezárni még akarattal sem. Folyamatosan ott lesz a fejben és idővel egyre jobban sérülni fog a kapcsolat. Ha 3 hónappal ezelőtt megerőszakolás gyanúja kiderült volna, akkor nem sérülne így a helyzet. De most már sérül.
2024. jún. 1. 09:12
 26/61 anonim ***** válasza:
36%

Meg lehet bocsatani.

De ahhoz az kell h rendesen egyszer utoljara atbeszeljetek. Beszeljetek az erzeseidrol mond el neked mi van a szivedben. Es h neki mi van.

Aztan soha tobbet ne hozd fel a temat. Meg veszekedeskor sem. Ha tudatosan akarjatok akkor visszaepitheto a bizalom.

2024. jún. 1. 10:07
 27/61 anonim ***** válasza:

#18 vagyok, pont ezt vettem észre magamon, hogy a testem hiába vonzódik hozzá, mert szeretem, kívánom, de a lelkem, vagy nevezzük pszichének, vagy szívnek, akárminek, az egyszerűen nem tudja megbocsátani. És hiába erőszakolom meg magam, akkor sem megy, csak jobban és jobban betekerem magam, elvesztettem a személyiségem, nem az vagyok aki voltam, és ezt a legkomolyabb módon kell érteni, ami régen tabu volt számomra, ma már fel sem dühít, koltőien fogalmazva árnyékként élek, küzdök saját magam pszichéjével, győzködöm, hogy nyugi, nyugi, nincs gond, botlás volt, lehet én is kerülök egyszer ilyenbe, ne haragudj rá, ne agyalj.....de egyszerűen nem megy, folyamatosan agyalok, gondolkodok, és úgy érzem ez a legrosszabb helyzet, hogy hiába szánja, bánja a hűtlen fél, hiába szereti a megcsalt fél, egyszerűen ilyen az ember, amit a test el tud fogadni, azt a szellem sajnos nem.

Kíváncsi vagyok mi lesz az én sorsom ebben, hogy mi lesz hónapok, évek múlva, és kíváncsi vagyok a kérdezőre is idővel, hogy mi lesz velük.

2024. jún. 1. 11:20
 28/61 anonim ***** válasza:

Igazából kezeld úgy mintha a számodra legrosszabb opció le történt volna meg.

Ha nem vagy biztos a kapcsolat jövőjében adj magatoknak 1 vagy 2 hónapot (amennyi neked ehhez elég attól függ mennyire vagy lelkis) konkrét időt. Abba az időszakban tégy meg mindent de mindent ami szerinted jobbá, erősebbé, őszintébbé teheti a kapcsolatot. Beszeljetek közben sokszor az erzeseitekrol, hogy ált eddig hozzád, a jövőtök ő hogy gondolta s te.

Ha ebben az időszakban mindent beleadsz (udvarlás, jobb komunikácira törekvés, közös programok s élmények) s letellik de utána se látsz javulást, esélyt bármi jobbá válna akkor el kell engedni. Ha marad a nyomorult bizonytalanság s nem jön a bizalom vissza vagy az öröm ha látod akkor ennyi.

S így utána nem lesz a mi lett volna ha érzés.

2024. jún. 1. 13:54
 29/61 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező!

#6-osnál a pont! De még annál is durvább a helyzet!

A barátnődet megerőszakolták.

Mondta, hogy nem akarja. Aki részeg, magatehetetlen emberrel szexel, az erőszakot követ el!

Akkor is, ha az áldozat (mert túl becsületes) bevallja, hogy "élvezte". A nemi szervek izgatásakor durván megerőszakolt áldozatok is beszámolnak erről.

Ráadásul a barátnődet valszleg bedrogozták, azért is nem tudott ellenállni, és azért hányt és volt rosszul később.

Ne hallgass az elmaradott kommentelőkre! USÁ-ban az ilyet börtönnel honorálják. Csak Mo-n van még ilyen maradi, áldozathibáztató felfogás.

2024. jún. 1. 18:13
 30/61 anonim ***** válasza:
50%

Ha járatos lennél nemi erőszak-témában, akkor tudnád, hogy az áldozatok jellemzően nem azonnal szólnak, hanem esetleg hónapokkal később!

Mert szégyellik, mert ők sem biztosak benne, hogy erőszak történt, mert "élvezték", és mert Mo-n még nem olyan ismert, hogy be szoktak drogozni nőket randidrogokkal ebből a célból.

És ezért ez a szegény lány sem tudja, hogy ő meg lett erőszakolva, ezért sem mert szólni.

Kérlek, tájékozódj, mielőtt áldozathibáztató "tanácsokat" adsz!

2024. jún. 1. 18:17
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!