Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Túl korai lánykérés, nemet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl korai lánykérés, nemet mondtam, azóta gyanúsít, hogy megcsalom, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 hete elutaztunk Milánóba 4 napra, ahol teljesen váratlanul megkérte a kezem. 2 éve sem vagyunk még együtt, június közepén leszünk 2 évesek, nagyon korainak éreztem. Korábban beszélgettünk róla, hogy 5-6 év múlva szeretnék esküvőt, ő erre azt mondta, hogy kicsit hamarabb, de nem maradtunk semmi konkrétumban. Semmi előjele nem volt a dolognak, borzasztó kellemetlen helyzetbe hozott, mert tudtam, ha igent mondok, azzal magamnak mondanék ellent, ha nemet, akkor nagyon megsértem. Végül nemet mondtam, hozzátéve, hogy pár év múlva ebből egy hatalmas szívből jövő igen lesz, most magamat hazudtolnám meg, ha igent mondanék úgy, hogy még korainak érzem. Egész este vigasztaltam, hogy ettől még nagyon szerelmes vagyok, szeretném, ha semmit sem változna ettől a kapcsolatunk. Korábban teljesen egészséges mértékben volt féltékeny, mióta nemet mondtam a fejébe vette, hogy az igazi ok nem lehet más, mint hogy rajta kívül van valaki más az életembe, ami teljesen nonszensz. Együtt élünk, rengeteget dolgozom, mellette levelezőn tanulok, így időm sem lenne egy titkos kapcsolatra. Odaadtam neki a telefonomat, hogy megnézze a Messengerem, Instámat, híváslistámat, hogy lássa, tényleg semmi takargatnivalóm nincs, de őt még ez sem nyugtatta meg.

2024. máj. 26. 16:19
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Több oka is van: egyszer szeretnék igent mondani, de az valóban a nagybetűs igen legyen, ami örökre szól. 2 év múlva már végezni fogok a sulival, munka mellett több időm lesz más dolgokra, valamint rá is. Egy olyan esküvő, amit szeretnék kb. 13-15 millió Ft-ba kerül mindennel együtt, nem szeretném, ha ezt az összeget a szüleink fizetnék ki, ahhoz pedig még, hogy önerőből ki tudjuk fizetni, több megtakarításra van szükségünk.
2024. máj. 26. 16:50
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Most az áron nem fogok kiakadni ha meg tudjátok teremteni úgy, hogy nem megterhelő, más esetben nettó hülyeség.

Egyébként ezeket elmondhatnád neki is.

2024. máj. 26. 16:55
 13/35 anonim ***** válasza:
79%

Dehát a az eljegyzés az nem azt jelenti, hogy onnantól van egy határidő, ameddig meg kell házasodni. Az 'csak' egy gyűrű, nem kötelez semmire.

Mármint én négy éve jegyeztem el a párom szintén ilyen még két éve se vagyunk együtt idő után, de csak idén házasodunk össze. De olyat is ismerek, akik nyolc évig voltak jegyesek.

2024. máj. 26. 17:11
 14/35 anonim ***** válasza:
78%
Ez csak egy gyűrű nem értem mire fel ez a nagy hiszti részedről. Vagy te csak házasság alatt akarsz gyűrűt hordani? Plusz nem csak egyszer fogod kimondani az igent már előre szólok. Ezek után szerintem nem is akar majd még egyszer megkérni.
2024. máj. 26. 17:25
 15/35 anonim ***** válasza:
9%
Féltékenységből kért csak meg is szerintem.
2024. máj. 26. 17:26
 16/35 anonim ***** válasza:
74%

Amég nem irtad a gyanúsitgatast addig azt gondoltam veled van a baj. Az eljegyzés nem házasság, az elutasítása viszont egyenlő a szakítással. Mert ezek szerint nem is gondolod komolyan. Es mégegyszer mondom az eljegyzés NEM házasság, az utána akár 10 évvel is lehet.

Viszont! Az hogy ebből arra következtet hogy mert biztosan van neked más, az egy óriasi red flag! Lehet valami megérzesből mondtál nemet, és az lesz a legjobb ha végül szétmentek. Az ilyen féltékenykedés az nem egeszséges!

2024. máj. 26. 17:41
 17/35 anonim ***** válasza:
67%
Ezt sajnos elrontottad, bennem tuti, hogy örök tüske maradna, el is hagynálak. Mondhattál volna igent, összeházasodni nem egyből kell, lehet akár életetek végéig is jegyben járni. Te csak a kifogásokat keresed, 2 év után már tudnod kéne, mit akarsz, ha szereted.
2024. máj. 26. 17:51
 18/35 anonim ***** válasza:
90%
Az esküvő miatt nem mész hozzá? Ő is 15 milliós esküvőre vágyik?
2024. máj. 26. 18:15
 19/35 anonim ***** válasza:
82%

Az eljegyzesnek pont az a lényege, hogy hazasodasi szándékot fejez ki, ezért általában, akik tényleg komolyan gondoljak, nem csak olyan “kuss” gyurukent, ott 1 even belül van házasságkötés is.

Szerintem borzasztó kínos és kellemetlen, amikor valaki már 4-5 éve menyasszony, azért azt lássuk be, nem az a valószínűbb, hogy ilyen esetben a nő el lesz véve…

2024. máj. 26. 19:07
 20/35 anonim ***** válasza:
69%
Hát, nem normális, hogy a pasid gyanúsítgat, de persze nagyon megalázó volt ez neki. De az az igazság, hogy nekem nagyon kifogás szagú ez a "nem most, majd 5-6 év múlva" duma, én azt gondolom, ha jelenleg azt éreznéd, hogy tudod, hogy vele akarsz lenni végérvényesen, akkor nem mondanál nemet. Nekem olyan ez amit mondasz, hogy te igazából amúgy is ki akartál volna farolni a kapcsolatból, mert még túl fiatal vagy..., még túl sok a lehetőség. Különben nem logikus az "érved". Mármint nem feltétlenül tudatosan, ezzel szépíted magadban, hogy csak az a baj, hogy túl korai, de valszeg nem... Szerintem itt már nem lesz esküvő, és nem fogtok együtt maradni. Ez van, sajnos egy ilyen eljegyzés elutasítást nem nagyon lehet helyrehozni.
2024. máj. 26. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!