Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Férfiak, ez a lenti tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, ez a lenti tényleg ba.ogatás és én kommunikálok rosszul?

Figyelt kérdés

Párom eleve hamarabb fel tudja kapni a vizet, ilyen természet, ezt tudtam kezelni eddig, de ez kezd sok lenni az utóbbi időben, ráadásul részemről ártalmatlannak szánt mondatokon akad ki. Sose veszekedés céllal mondom, de mindig azt mondja “mert ezzel őt hibáztatom”.

Ma reggeli szituáció:

Állunk a konyhában, beszélgetünk, ő csinál egy kávét, én mosogatok. Közben megkérem, ó, csináljon már egy kávét nekem is. Majd hozzáteszem oldalra nézve rá mosogatas közben, viccesnek szánt sohajjal, hogy ő “már nem is csinál kávét nekem.”

Ennyi, erre mogorván elkezdte mondani, hogy miért kell ezt, és elindult a veszekedés… Szólok közben rá, hogy figyeljen már, nem rosszból mondtam, csak épp egy kis szeretethiànyom van, semmi kötekedés nem volt benne, azt vártam csak, hogy idejön és ad egy puszit mellé, vagy megölel..

De erre csak lehordott, hogy akkor miért nem azt mondom, ez nála nem működik, mert ő ezt baxogatásnak veszi, hogy hibáztatom és nem is igaz..

Ez csak egy apróság több közül, de szinte mindig kb ezt kapom, hogy őt hibáztatom.

Próbáltam vele mindig megbeszélni ezeket, de kezdek belefaradni, mert ilyenkor meg mindig azt teszi oda, hogy “persze, ő a hibás ebben, és nem én.. én fújom a magamét és nekem van mindig igazam..”

Biztosan en is rosszul kommunikálok, de kezdem úgy érezni, hogy nem mondhatok semmit, nem jelenthetem semmilyen igényemet felé, hiszen ez a vége a legapróbbaktól kezdve.. kiakad.

Volt hogy nem szépen reagáltam( csúnyán beszéltem mérgemben), akkor mindig abba fogódzkodott, így arról én le is szoktam, azóta nem volt ilyen, mert megértettem..

2024. máj. 26. 10:51
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Ezeket a szituációkat úgy értem, hogy kiabálás, veszekedés a vége… tehát nem csak mogorva..
2024. máj. 26. 10:54
 2/22 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem nem passzoltok egyáltalán. Így a kommunikáció sem zökkenőmentes. Már ott tartottok, hogy egymást hibáztatjátok, veszekedtek egyre többször. Megoldás lehetne a párterápia ha hajlandó lenne rá és mindketten változtatni tudtok. De én úgy gondolom, hogy inkább szakítani kéne.

A kávés példa őszintén szólva kötekedés, provokáció részedről és ő mivel megsértve érzi magát ugyanúgy mint te úgy reagálja le, hogy neked semmi se jó. A többiről nem tudok nyilatkozni mert csak ezt az esetet írtad le.

De biztosan mindketten hibásak vagytok a történetben tehát inkább szakítani kéne.

2024. máj. 26. 11:01
 3/22 anonim ***** válasza:
53%

"Állunk a konyhában, beszélgetünk, ő csinál egy kávét, én mosogatok. Közben megkérem, ó, csináljon már egy kávét nekem is. Majd hozzáteszem oldalra nézve rá mosogatas közben, viccesnek szánt sohajjal, hogy ő “már nem is csinál kávét nekem.”"

Tényleg b@szogatás. Nem kellett volna hozzátenni egyáltalán, hogy nem csinál neked kv-t.

Ha ez többször előfordul csoda, hogy még nem dobott ki. Lehet majd ha tele lesz a hócipője kidob, de az is lehetséges, hogy kapcsolatfüggő veled együtt és ha majd jön a harmadik személy akkor lesz vége...

2024. máj. 26. 11:10
 4/22 anonim ***** válasza:
50%

Jaj ilyenek nekem is vannak pl kollegával:

Kerdeztem tőle a munkahelyi konyhqban nem e látta véletlen a poharam. Ebből akkora balhét kreált hogy tőle zengett a cég, hogy ő nem tette el, es miert neki kell elpakolgatnia a szárítóról általaban egy ennyi kerdéstől teljesen kiborult es azt hitte vádolom azzal hogy ellopott egy poharat.

(Beteg..)

Aztán eladóval:

Kértem kávét, erre szólt hogy kicsit várni kell mert a gépet teszi még össze.

Erre kérdezem hogy el is romlott a gép, vagy csak tölteni kell mert kifogyott valami?

Erre nekem esett, hogy ő nem hazudik nézzem hogy teszi össze, tenyleg várni kell egy kicsit, nem szívatásból mondja, nem szórakozni akar a vevőkkel. Mondtam neki csak azt kérdeztem rossz e a gép..

Nem értette a szitut ő sem.

(Ő is beteg..)

Csak nekem szerencsém hogy viszont nem a pasim ilyen hanem random emberek "csak". De ilyenekkel együtt élni..?

2024. máj. 26. 11:12
 5/22 A kérdező kommentje:

2 köszi. Nem fogok egyből szakítani, ez 10 éves kapcsolat.

Ha ez a mondat tényleg provokáció, akkor megpróbálok figyelni, és máshogy kommunikálni. Nekem eszembe se jutott, tényleg csak azt vártam hogy erre odajön megölelni, hogy hülye vagyok. Ezt mondtam is neki egyébként mikor kiakadt rá, de mindegy, ment tovább a kiakadás.

Ezelőtt mondjuk barátok előtt akadt ki, mert néztem és szóltam hogy mást kapott/hozott, a másik is megvan-e vagy az nincs? Ott is egyből kiakadt és kiabált. És ott tényleg nem volt semmi, tök normálisan kérdeztem, mérges se voltam stb.

Változtatok magamon, ha tényleg így jön le, ezért is kérem véleményt.

2024. máj. 26. 11:12
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem a #2 vagyok, de leírta neked egyértelműen, hogy csak van veled mert nem akadt még más. De ha lesz más le fog rá cserélni. Hagyd el. Ugrik mindenre amit mondasz mert már ki nem állhat.
2024. máj. 26. 11:14
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, összekevertem a #3-al. Mindegy már és a kapcsolat is mindegy. Legyen inkább vége.
2024. máj. 26. 11:17
 8/22 A kérdező kommentje:

4 nekem is volt minap ilyen eladós szitu, kicsit idegbe volt, :D de sokan voltak, frusztrált volt, nem foglalkoztam vele.

Mindegy, kapcsolatban meg lehet ő annak veszi, ami nekem nem az, így hogy mások is írjàk. De akkor tudom másképp is mondani..

nyilván neki sem kène egyből kiakadnia… de én a magam részen tudok dolgozni.

2024. máj. 26. 11:18
 9/22 anonim ***** válasza:
63%
Bakker akivel úgy lehet csak beszélni beszélgetni mintha tojáshéjon lépkednél hogy mikor mitől durran el az agya ráadásul több éves kapcsolatban ahol már simán ismernie kéne a kommunikáciodat hogy mikor mialatt te mit értesz(a normális párok már szavak nélkül IS értik egymást és félszavakból IS, ismerik egymás humorérzékét is meg stb.)ott nem magadon kell változtatni hanem szinte autistával élsz együtt..
2024. máj. 26. 11:21
 10/22 anonim ***** válasza:
70%

Ha ismered őt, és tudod, hogy bszogatásnak veszi, akkor ne csináld.

Ez már nem az ovi, hogy meglökdössük a másikat, vagy meghúzzuk a haját, hogy ránk figyeljen.

Kommunikálj vele úgy, ahogy tényleg működik.

Az pedig nem a panaszkodós módozat.

2024. máj. 26. 11:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!