Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ez a lenti tényleg ba.ogatás és én kommunikálok rosszul?
Párom eleve hamarabb fel tudja kapni a vizet, ilyen természet, ezt tudtam kezelni eddig, de ez kezd sok lenni az utóbbi időben, ráadásul részemről ártalmatlannak szánt mondatokon akad ki. Sose veszekedés céllal mondom, de mindig azt mondja “mert ezzel őt hibáztatom”.
Ma reggeli szituáció:
Állunk a konyhában, beszélgetünk, ő csinál egy kávét, én mosogatok. Közben megkérem, ó, csináljon már egy kávét nekem is. Majd hozzáteszem oldalra nézve rá mosogatas közben, viccesnek szánt sohajjal, hogy ő “már nem is csinál kávét nekem.”
Ennyi, erre mogorván elkezdte mondani, hogy miért kell ezt, és elindult a veszekedés… Szólok közben rá, hogy figyeljen már, nem rosszból mondtam, csak épp egy kis szeretethiànyom van, semmi kötekedés nem volt benne, azt vártam csak, hogy idejön és ad egy puszit mellé, vagy megölel..
De erre csak lehordott, hogy akkor miért nem azt mondom, ez nála nem működik, mert ő ezt baxogatásnak veszi, hogy hibáztatom és nem is igaz..
Ez csak egy apróság több közül, de szinte mindig kb ezt kapom, hogy őt hibáztatom.
Próbáltam vele mindig megbeszélni ezeket, de kezdek belefaradni, mert ilyenkor meg mindig azt teszi oda, hogy “persze, ő a hibás ebben, és nem én.. én fújom a magamét és nekem van mindig igazam..”
Biztosan en is rosszul kommunikálok, de kezdem úgy érezni, hogy nem mondhatok semmit, nem jelenthetem semmilyen igényemet felé, hiszen ez a vége a legapróbbaktól kezdve.. kiakad.
Volt hogy nem szépen reagáltam( csúnyán beszéltem mérgemben), akkor mindig abba fogódzkodott, így arról én le is szoktam, azóta nem volt ilyen, mert megértettem..
10 de pont ez a “vicces”, hogy azért mertem neki így mondani, mert ő is mondott már így hasonlót…. Érted?
Ezért meg sem fordult a fejemben hogy veszekedés lesz a vége ennek a mondatnak, azt hittem érteni fogja hogy viccel az ember és miért mondja..
Mert én olyankor nem lekiabáltam, hanem meg szeretgettem vagy ilyesmi.
12 most olyan időszakban vagyunk épp, amikor alig jut kevés minőségű idő sajnos egymásra a körülmények miatt.. Ez most egy muszáj időszak, nyilván innen a sok frusztráció, de ennek vége lesz.
Ha utána is menne, az lenne/lesz red flag. Minden részletet nem fogok leírni.
Lényeg, hogy köszi a reflektálást mindenkitől, csak a magam oldaláról láttam. Mivel többen is panaazkodásnak vették a mondatot, erre figyelni fogok, mert minden ideér vissza tőle, így valószínű van benne valami..
Nekem ennyit megér, hogy én is változtassak, főleg ha másnál is kiveri s biztosítékot. Ha utána is ilyen állapot lesz, tudom, hogy nem lesz jó vége.
En is sokat csinaltam ezt, es a heten szakitott velem a parom...Ugyhogy tenyleg szedd ossze magad es olvasgass tobbet a kommunikaciorol.
Ha az mondtad volna neki, hogy szeretethianyod van, olelgessen meg, akkor megtette volna?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!