Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mégis mit tegyek?
Menj és konzultálj erről egy orvossal. Tény, hogy rizikósabb eleve komoly túlsúllyal gyereket vállani. Az is tény, hogy sokszor nehezebben is fogan meg. Meg az is, hogy ennek ellenére szülnek kövér nők. De, gondold el, ha erre a súlyra még feljön egy 20 kiló a terhesség alatt. Hogy a terhesség alatti cukorbetegséget, vérnyomás problémát, vizesedést ne említsem.
Persze, ettől függetlenül lehet egy jó kifogás is, de a tények a párod mellett állnak.
Nekem itt azzal lenne bajom, hogy a gyereket félti, téged nem, akinek szintén sok komplikációja lehet a túlsúly miatt várandósan ebben 1esnek igaza van. Ezt hallani igencsak kellemetlen a párodtól, de beszéld meg vele, hogy ez neked kifejezetten rosszul esett.
Amúgy neked kell eldönteni, hogy vállalod-e a kockázatokat, számos ismerős szült 100 kiló felett (eü-ben sok kövér recepciós és alkalmazott) egészséges gyerekeket.
Úgy gondolom neked eddig se volt meglepő, hogy túlsúlyos vagy, így ilyen tekintetben nem mondott újat a barátod. Igen a túlsúly rossz, rengeteg egészségügyi kockázata van és azért, mert pár másik nőnek ettől önbizalma van, attól még nem egészséges.
Hogy ezt a párod kifogásként mondta vagy komolyan gondolja csak te tudhatod, hiszen te ismered. Viszont ha nem akarsz lefogyni, akkor megvan a válasz kérdésedre: vele nem lesz gyereked.
Szerintem örülj neki, hogy korrekt volt és elmondta a véleményét.
Valóban így sokkal nehezebb a teherbeesés és rizikósabb a várandósság is. Nekem 2 ismerősömet is hetekkel szülés előtt befektették magasvérnyomás miatt, az egyik cukros is lett közben, ami a babára nézve is káros tud lenni. Persze vékony nőkkel is előfordul,de ha alapból túlsúlyos vagy, sokkal nagyobb rá az esélyed. Szerintem egy gyermek hatalmas boldogság és ennyi áldozatot simán be lehet vállalni, hogy kicsit életmódot váltassz.
Igaza van a párodnak 100%, sokkal több rizikó érne téged és a babát is ha túlsúlyos vagy. Olyan magas vérnyomásod lehet végig, hogy állandóan kórházban lehetnél, a kilókat csak úgy szednéd magadra. Én vékony voltam 45 kg-al és a 9. hónapban 72(!!!) kg voltam amit le kellett adnom.
Egyébként a "body posivity" egy rakás kaki, a sok kövér, lusta nőt azzal etetti magát, hogy oké úgy élni aztán amikor minden betegség eléri őket akkor már késő.
Nem azt állítom, hogy nádszálvékonynak kéne lenned, de a kilókra az egészséged miatt vigyázni illene mindenképp.
Ilyen fiatalon 167cm és 110 kilo vagy, ne hari de ez nagyon sok! Az optimális testsúly 60-70 kilo lenne számodra, azt ugye tudod?
A párod így elfogad, mert szeret, de hogy ennél is dupla akkora nagyobb legyél nem csodálom, és nem is köteles elfogadni!
Már most a cukorbetegség előszobájában jársz ekkora túlsúllyal, nem hogy még terhes leszel és felszeded azt a rengeteg plusz túlsúlyt! Erre nem a párodnak kellene figyelmeztetnie és neked besértőtnöd, hanem ésszel gondolkodni neked is!
Te most azonnal ne gyereket akarj legelőször szülni, hanem tessék életmódot váltani, és nem zabálni! Próbálj meg legalább 80 kilóra lefogyni, mert ha terhes leszel plusz 15-20 kilóval még számolj, hogy felfog jönni!
Javaslom keress fel egy dietetikust, és írass fel magadnak étrendet, aki elmagyarázza milyen alapanyagokból főzz, és miből mennyit ehetsz, kalriadeficitben kell enned, hogy lefogyj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!