Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szakítottunk, de bonyolult a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítottunk, de bonyolult a helyzet. Mi lenne a jó megoldás?

Figyelt kérdés

Van/volt egy barátnőm, nehéz lenne megmondani, hogy most hányadán állunk egymással. Egyébként még együtt élünk, mielőtt összejöttünk lakótársak voltunk.

Amíg ki nem mondtuk, hogy szakítsunk, elég érdekes volt a kapcsolatunk. Ő elég sokszor féltékeny volt, de nem a hisztérikus szintén, hanem csak így éreztette velem, hogy neki rosszul esik, ha idegen, nagyjából velünk egyidős nőkkel kedves vagyok. (Semmi érdekeset nem kell belelátni, heti egy nap pénztáros vagyok diákmunkán, általában mosolygok a vevőkre, de igazából ugyanúgy a hetven éves bácsikra is, meg a velem egyidős csajokra is) Mármint így néha nekiállt kérdezgetni, hogy ha látta, hogy kikre mosolyogtam rá, hogy jobban tetszik-e nekem az adott csaj, mint ő, többnyire tök szomorú volt ilyenkor, inkább éreztem azt, hogy a barátnőm/exem magával nincs rendben, mintsem azt, hogy valójában féltékeny lenne.

Aztán hát volt egy incidens, egy bulin lesmárolta őt egy pasi, konkrétan amíg a mosdóban voltam, addig kikezdett vele valaki elég "erőszakos", levakarhatatlan stílusban, és a csókra értem vissza, láttam, hogy a barátnőm nem volt ebben partner, csak rá lett erőltetve, sírt is miatta, szóval nem is csináltam nagy ügyet belőle (mármint a pasival volt belőle konfliktus nyilván, de a barátnőmmel nem veszekedtem emiatt). És az incidens után történt olyan egy héttel, hogy rossz napom volt, ő betalált a szokásos "jobban tetszik-e az a csaj, akire rámosolyogtam" faggatózással, kiborultam, a fejéhez vágtam (igazságtalanul) a bulin történt esetet, hogy mégis hogy képes még mindig féltékenykedni, nem én smárolgatok másokkal, nekem egy büdös szavam nem volt, amikor ő megtette, mégsem én féltékenykedem. Szó szót követett, szakítottam vele, ő ezzel nagyon indulatosan egyetértett, visszacuccolt a "szobájába"(ugyanott lakunk, ahol megismerkedtünk).

Napok alatt kicsit békésebb lett a helyzet, próbáltuk megbeszélni, úgy volt, hogy jó, legyünk barátok, nekünk nem jó együtt. Illetve abban maradtunk, hogy két-három hónapon belül elköltözik, mert amúgy a nagyszüleimtől kapott lakásban vagyunk, nem nekem kell mennem, ha innen megy valaki, csak neki nehéz albérletet találni kutyával, meg amúgy már nem is annyira rossz a helyzet, hogy azt akarjam, hogy sürgősen menjen.

Csak hát időközben újra összemelegedtünk és a kapcsolatunkat kicsit újra beszéltük, hogy jó, legyünk barátok extrákkal. Viszont így kicsit kezd olyan lenni a kapcsolatunk, mint szakítás előtt, de nem féltékenykedik, a közös programokat meg nem nevezzük randinak, meg most csak akkor alszunk együtt, ha alvás előtt szexeltünk, amúgy ő az egyik szobában, én a másikban.

Ugyanúgy bújik hozzám, a kedvemben akar járni, mondogatja, hogy szeret, este keresi az ürügyet, hogy a szobámba maradjon, stb. Múltkor kicsit borozgattunk, akkor pedzegette alvás előtt nagyon álmosan és elég ittasan, hogy béküljünk ki, de aztán másnap ez nem jött szóba.

Őszintén szólva szerettem volna határokat húzni, hogy ok, amíg működik így, lakjunk együtt, legyen barátság extrákkal, de nincs szívem azt mondani, hogy ne jöjjön be hozzám csak úgy, hogy ne ölelgessen, nem mondom azt, hogy nem vacsorázok vele együtt. Igazából hiányzik, hogy egy pár legyünk, szeretem őt, de a féltékenysége rettenetes, azt a hátam közepére sem kívánom, és így hogy nem vagyunk együtt, így nem traktál vele, viszont minden megvan, ami a kapcsolat alatt jó volt vele. Csak így meg a fene tudja, hogy mikor, el fog költözni a megbeszéltek szerint.

Szóval ott vagyok, hogy szeretem, nem akarom elveszíteni, de nem akarom az állandó féltékenykedést. Ilyenkor mi a jó megoldás?

máj. 6. 16:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Az a jó megoldás, hogy elhúz tőled minél előbb és te többször nem fekszel le vele, nem csókolóztok, ölelkeztek és ha végre lelép nem tartod vele a kapcsolatot egyáltalán, se online, se offline, nem "barátkozol" vele.
máj. 6. 16:29
 2/17 anonim ***** válasza:
90%

Először is. Ha voltak érzelmek a kapcsolatban, akkor nem fog működni a barátság extrákkal dolog, legalább az egyik részről. A másik meg, honnan tudja, hogy kire mosolyogsz munka közben? Abban az egy napban, amíg dolgozni vagy, komolyan képes bemenni a boltba és ott állni?

Ezzel a helyzettel nem fogsz tudni mit kezdeni. Azért csinalja, mert szerinte oké a viselkedése. Amíg ő nem érti meg/jó rá/fogja fel, hogy nem jó, amit csinál, addig nem fog ez változni. Én meg szakítanam vele a kapcsolatot és amíg ott lakik, addig is minimumra szoritanam a kontaktust. Utána , ha elköltözött, teljesen megszuntetnem.

Az embert annyi stressz éri az életben, amire nem tud felkészülni, legalább tudatosan ne válasszon olyan part maga mellé, aki maga is stressz forrás…

25N

máj. 6. 16:32
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

"Csak így meg a fene tudja, hogy mikor, el fog költözni a megbeszéltek szerint."

Mert kié a lakás? A tiéd! Menjen haza a szüleihez, rokonokhoz, tesóhoz, barátokhoz pl. a hétvége folyamán!

Nincs okod várni 2-3 hónapot, nem vagy az apja és ő sem az 5 éves kislányod kérdező.

Ha nem megy el minél korábban annál inkább nálad marad! Direkt manipulál téged a szexszel, tudja, hogy vevő vagy rá, mondhatni kihasznál.

Nem szeret téged igazán hiszen saját magát se szereti, az önszeretethiánya miatt volt féltekény és azért is hagyja magát használni szexre, abban reménykedik, hogy meggondolod magad és adsz neki újabb esélyt, hogy újra elcsessze.

Természetesen te se szereted igazán ha szexre használod, egyszerűen csak ragaszkodsz a múlthoz amikor még minden szép volt.

Tégy meg neki és magadnak is egy szívességet: költözzön el minél hamarabb és soha a büdös életben ne állj vele szóba!

máj. 6. 16:41
 4/17 A kérdező kommentje:

#2 Nem ellenőrizgetni jár be. Ő is ott dolgozik. Munkatárs.

Azt látom, hogy hosszú távon nem jó ez a barátság extrákkal. Ez már ott hibádzik, hogy ő is szeret engem, én is szeretem őt. Ezzel itt kezdeni kell valamit. Legszívesebben kibékülnék vele, csak nem akarom a féltékenységet. Viszont nem garantálja semmi, hogy ne féltékenykedjen ugyanúgy ezek után is, tehát racionálisan lehet jobb lenne, ha megszakítanám vele a kapcsolatot teljesen. Csak egyszerűen azt sem tudom neki megmondani, hogy ne jöjjön be a szobámba, mert sokkal jobban vagyok, ha átjön, bújik, puszilgat, ölelgetem, megsimigatom a haját, stb. Meg amúgy a féltékenységet leszámítva soha semmi gond nem volt köztünk.

máj. 6. 16:52
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kezd magával valamit akkor ismét féltékeny pitsa lesz, érted? Aztán téged jól fel fog cseszni, megint összevesztek és kirakod! Ezt el lehet játszani addig míg teljesen meg nem gyűlölöd, ki nem készültök mindketten, ki nem szeretsz belőle. Megvárod míg oda kerül a sor, vagy felcsinálod "véletlenül" azt maradsz az önbizalomhiányos picsával? Már rég kidobtam volna a francba!

Nagyon jól tudja, hogy mivel tud téged irányítani és direkt azért csinálja, hogy fogadd vissza, de több mint valószínű, hogy nem fog megváltozni a híres "4ewer-ever lowe"-ért soha ugyanis nem szeret téged igazán!

De te se szereted ha azt az "irtó nagy szerelmet" lealacsonyítottad barátság extrákkal típusú kapcsolatra!

Fogalmatok sincs az igazi, őszinte szerelemről/szeretetről.

Mindketten kapcsolatfüggők vagytok...Azt hozzáteszem, hogy hiába megy el pszichológushoz, hiába növelné az önbizalmát, egy kis önbecsülést varázsolna magának általa az hosszú távú folyamat nagyon és mire oda érne te addigra úgyis megutálnád mint a szart!

máj. 6. 17:00
 6/17 anonim ***** válasza:
63%

Én is azt mondom, hogy a legokosabb az lenne hogy megkéred hogy hamarabb menjen el, de valoszinu ő is a békülést szeretné így ez igen nehéz lesz.

Egyébként az nem opció hogy valamelyikőtök munkahelyet váltson? Nem jó egy helyen dolgozni a legtöbb esetben.

Lehet ez kicsit javítana a helyzeten, bár így is elég súlyos a helyzet hogy minden kedvessegbe belelat valamit.

Ha Te mindenképp akarnál esélyt adni az ujrakezdesnek akkor én ezt javasolnam:

Gondolkodtál az elmúlt napokban és arra jutottál, hogy örülnél ha együtt maradnátok, de csak abban az esetben ha látod rajta az igyekezetet hogy túllendül a munkahelyi feltekenysegeken. Fogadja el hogy neked jó vele, hiszen ha mások érdekelnének, akkor nem is vetnéd fel azt az opciót hogy kezdjétek újra. Fogadja el hogy szereted és ha valakivel kedves vagy az a munkád része és alapjáraton egy kedves ember vagy. Ha ezzel nem tud megbírkózni akkor sajnos továbbra is sérelmek fogják érni alaptalanul és neked ez már nagyon negatív irányba viszi a kapcsolatotokat. Kérd meg hogy gondolja át és ha nem tudja ezt elfogadni akkor megkéred hogy a közeljövőben költözzön el, mert így csak keserédes kapcsolat marad kettőtök között.

máj. 6. 17:06
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

6-os ez a csaj olyan szinten nincs saját magával rendben, hogy hiába menne el valamelyikőjük máshová dolgozni akkor is folytatná a féltékenységi rohamokat. Mindig lesz ürügye bizalmatlanságra mert mint írtam saját magát se tudja elfogadni.

Ahhoz, hogy el tudja érni az önszeretetet HOSSZÚ utat kéne bejárnia és SAJÁT MAGA miatt, nem a kérdező, nem a kapcsolat miatt.

Az önbizalom, önbecsülés "én idő"-s munka és sokáig tart míg legalább elfogadható szintre kerül.

Ez a csaj soha nem fogja megtanulni a kérdező mellett, én ebben biztos vagyok.

Aki munkahelyen lesi a párját, hogy kivel hogyan viselkedik, kihez szól hozzá az képes még a saját barátnőjére is féltékeny lenni, vagy oda fajulhat nyugodtan, hogy még a barátokra is irigy.

Kérdező:

Az kevés, hogy összebújtok, programoztok. Ő most csak visszafogja magát, de még az is lehet, hogy hiába csak szexeltek és "bratyiztok" előbb utóbb ugyanúgy elkezdené a féltékenykedést. Kell az neked?

máj. 6. 17:15
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Igy soha nem fog tudni más nő bújni ölelni
máj. 6. 18:04
 9/17 A kérdező kommentje:

#5 "De te se szereted ha azt az "irtó nagy szerelmet" lealacsonyítottad barátság extrákkal típusú kapcsolatra!"

Pedig szeretem őt. Legszívesebben normális kapcsolatban lennék vele, csak nem akarom a féltékenységet, így meg nincs. Ha tudnám, hogy ha újrakezdjük, akkor változtat ezen, akkor kérdés nélkül békülnék vele.

máj. 6. 18:15
 10/17 anonim ***** válasza:
76%

Ha te szeretnéd akkor egyáltalán nem mentél volna bele a barátság extrákba/ nem dobtad volna be. Maradtatok volna lakótársak, vagy exek és kész. A "nagy szerelmet" leértékeltétek, eszetekbe nem jutott szakítás előtt, hogy "csak" magabiztosabbnak kéne válnia, egyszer csak eleged lett abból, hogy féltékeny volt megállás nélkül és visszavágtál a bulis csókkal majd szakitottál vele.

Holott tényleg "csak" önbizalmi problémái vannak.

Persze te hiába tutojgatod, hiába adsz neki ismét esélyt ő úgyis el fogja játszani mert nincs benne annyi erő, akarat, hogy változtasson.

Nektek annyi, szexszel vagy anélkül, kapcsolatban vagy se.

máj. 6. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!