Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A családom több tagja látni se akarja a barátnőmet. Elmenjek így a családi eseményekre a párom nélkül?
Néha, kb két havonta, meg ünnepekkor van egy össznépi kis összejövetel a tágabb rokonsággal, amit amúgy tökre szerettem eddig, de most nem tudom hogyan álljak hozzá ehhez. A barátnőm velem jött legutóbb, de hát utólag többen (apai ágról nagyszüleim, az egyik tesóm, illetve anyu) megjegyezték, hogy nem látják szívesen a barátnőmet, jöhet, de örülnének, ha inkább nem jönne. Nem találták szimpatikusnak a "viselkedését".
A barátnőm tud a visszajelzésről, azt mondja, hogy én tudom, hogy legközelebb megyek-e, ő nem bánja, ha megyek, de nem tudom... Hiányoznának a családi összejövetelek, eddig fontos része volt az életemnek, jó is volt, de nem akarok nélküle menni, de azt se akarom, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljön, ha jön.
Hány évesek vagytok, szülőkkel laktok-e még?
35+ évesen biztosan jobban ragaszkodnék a barátnőmhöz, egy felnőtt ember legfontosabb kapcsolata a párkapcsolata, kivéve, ha még nem is ismered igazán, és nem tudsz jó szívvel kiállni mellette.
#31 22 évesek vagyunk, kicsit több, mint egy éve élünk együtt albérletben, egyébként közel kétéves a kapcsolat.
Nem az első találkozó volt a szüleimmel egyébként, de eddig csak úgy találkozott a családommal, hogy nyilvános helyen, videóchaten, meg egyszer jött egy családi ebédre.
Igazából én is úgy látom, hogy semmi rosszat nem csinált a barátnőm, szóval értetlenül állok a "háát, jöhet, de jobb lenne, ha nem" és ehhez hasonló megjegyzések előtt.
32: Jó, akkor ennyi idősen még bőven érthető a család erős befolyása.
De majd kinövitek.:))
Ha ő nem szeret oda menni, nem kell neki.
#33 Hát, ő inkább aggódik ezek után, nem akar zavarni, de azt mondja, hogy ha szeretném, akkor jön velem, meg nyugodtan menjek nélküle.
Csak nem tudom, hogy mennyire csúnya dolog, hogy nélküle menjek, vagy esetleg az, hogy jöjjön velem, miközben nem látják szívesen.
Szerintem ideje lenne kiállnod a barátnőd mellett és kicsit irányba rakni a családot, hogy szerinted nem álltak hozzá kellő türelemmel és mivel te szereted ezt a lányt, jó lenne, ha megemberelnék magukat.
A barátnődnek is biztos jól esne, hogy számíthat rád és tudja, hogy kiállsz mellette, ha kell. Nyilván nem kell összeveszni az egész pereputtyal, csak nem kell meghunyászkodni előttük. Azért az mégiscsak nonszensz, hogy ilyen apróságok miatt próbálják elmarni mellőled, te meg még hagynád is nekik.
Ha hosszú távra tervezel a barátnőddel, akkor ezt nagyon hamar el kéne rendezni, mert az ilyen ellenségeskedés csak tovább romlik idővel. Mivel te vagy a kapocs a családod és a párod között, ezért ezt neked kell vezényelned.
Még neked is jó jellemfejlődés lenne szerintem, ha ki tudnál állni magatokért, ahelyett a szőnyeg alá söpröd a problémát.
Megtámadták őt, kiközösítették semmiért, kitalált "okokért".
Ezzel téged támadtak meg.
Nem volt semmi más, amivel téged cs.sztettek korábban, hogy nem fogadnak el tőled valamit, kiközösítettek, zsaroltak valaminek a megtételére, behódolásra?
Ez most komoly? Azt jelenti, hogy nem hagyod nekik, hogy kiutálják a köreitekből, csak mert éppen a másik oldalra fésülte a haját, ami nem tetszett a nagynénédnek. Beszélsz a zúgolódó családtagjaiddal, hogy te továbbra is kitartasz a kapcsolatod mellett és szeretnéd, ha részt venne a családi összejöveteleken, mert számodra fontos személy. Tőlük meg azt kéred, hogy legyenek nyitottabbak, ne ugorjanak a torkának minden apróság miatt, mert azzal neked is fájdalmat okoznak.
Mondjuk, ha ezt magyarázni kell, akkor van egy olyan érzésem, hogy a fene megette az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!