Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Átvészelheti azt egy párkapcso...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Átvészelheti azt egy párkapcsolat, ha az egyik fél alapos indokkal nem engedi a másik gyerekét hozzájuk költözni, míg az övéi velük élnek?

Figyelt kérdés
12 éves a fiú. Sajnos a viselkedése veszélyt jelentene, amit az apja nem fogad el, de a másik fél félti a gyerekeit.
2024. márc. 4. 18:58
1 2
 11/19 Ghgj ***** válasza:
4%

Értem, köszi, hogy kifejtetted.

Egyrészt megértelek téged, mert ez egy hatalmas felelősség, szó szerint napi stressz, amiről döntened kell, hogy a nyakadba veszed vagy sem, megértelek, hogy félted a gyerekeidet, hiszen nekik is gyerekként megváltozna ezzel a fiúval az életterük, nekik is stresszt okozna, ezzel fájdalmat is. Megértem, hogy húzódozol, és ha úgy döntesz, hogy nem fogadod be ezt a fiút, én nem hibáztatlak érte.

De egy másik oldalról hadd fessem le ezt: biztos volt már életedben, hogy olyan dolgot tettél, amit utólag megbántál (türelmetlen voltál a gyerekeiddel, a férjeddel, stb.). Ha ezt végiggondoltad, rájöttél arra is, hogy basszus ez nem nekik szólt, hanem valakinek a múltamból. Ez a gyerek gondot okoz a környezetének, mert elvitathatatlan, hogy ezt teszi, de nincs térképe hozzá, hogy mit tegyen. Nem véletlenül tesz olyan dolgokat, amiket. Kérlek ne hagyd magára. Képzeld el a gyerekeidet más anyával. Neked tudnod kell, hogy milyen kiszolgáltatottak, védtelenek. Ők a te gyerekeid, de ez a fiú is egy kisgyerek, aki azt tanulta meg, hogy így tud túlélni. Az anyja már rásütötte a bélyeget, hogy olyan "selejtes", hogy nem lehet vele élni, az apja elfogadná őt, szállj vele együtt bele ebbe a harcba. Gondolj arra, amikor (jó esetben) 60 év múlva elköszönsz, és arra is, hogy neked most módodban áll segíteni ezen a kisgyereken, mert az. Szívás, de abban méretik meg az ember, hogy ha szívja is a fogát, nekimegy a nehézségeknek. A saját gyerekeid is többe fognak nézni, ha segítesz valakin, aki kiszolgáltatott.

2024. márc. 4. 20:03
 12/19 anonim ***** válasza:
6%

Ha a gyerek folytonos pszichiátria kezelés alatt áll, akkor olyan gyógyszereket kap amitől nem lehet életveszélyes. A gyerek neveletlen maximum gyógyszerek mellett, vagy rossz közegben van. Ha az anyja eldobja a gyerekét akkor képzelem hogy nevelte. Ennek a gyereknek szeretetre van szüksége és megértésre, illetve arra hogy rendszeres terápiában részesüljön. Egy bentlakásossal a gyereknek nem lesz jó. Iszonyatos állapotok közé kerülne ezt az apja tudja és látja.

Ha hozzátok költözik a fiú arra lesz a legkevésbé szüksége hogy lássá hogy utálod, hogy folyton fúrod.

Vagy elfogadod a gyereket és segítesz neki szereted az mintha a tuéd lenne (így még van jövője) vagy szakítasz az apjával.

2024. márc. 4. 20:07
 13/19 anonim ***** válasza:
66%

Nő vagyok, 38 évesen váltam el egy gyerekkel.

Megmondom őszintén, nemhogy egy ennyire problémás gyerekkel rendelkező férfi, hanem ennél sokkal kisebb problémával gyerekkel is offos volt a jelölt. Igen, a férfi, mert az nem opció hogy ő kell de a gyerekét tartsa távol. Ez nem így működik. Ha a gyereket nem tudom elfogadni akkor vége. És itt nem egyszerű nehéz esetről hanem egy pszichopatáról van szó a leírásban, legalábbis a pszichiátriai kezelés és az hogy "veszélyes lehet mások testi épségére", hát ez az azonnal nyúlcipő kategória. Szó sem lehetne arról hogy a gyerekem közelébe kerüljön, így apuka sajnos akkor is offos ha úgy néz ki mint Henry Cavill. Na jó, esetleg akkor néhány kötetlen együttlét összejöhet :) de hogy nem lesz az életem része az fix.

Van második férjem, gyerektelen volt és fiatalabb nálam, közös babánk lett.

2024. márc. 4. 20:35
 14/19 anonim ***** válasza:
34%
13as, szóval neked egy gyerekes férfi offos volt de azt viszont elvártad, hogy téged fogadjanak el gyerekkel. Na ez egy gyönyörű tulajdonság. Úgy hívják önzőség. Aki meg elvett ilyen nézetekkel annak gratulálok.
2024. márc. 4. 22:20
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak úgy működhet, ha külön költöztök és egy összejárós, laza kapcsolat lesz belőle, nem együtt élős párkapcsolat.
2024. márc. 4. 22:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
A saját gyerekeid a legfontosabbak. Ez borzasztó a beteg gyerek apjának, de én sem vállalnám a csomagot.
2024. márc. 4. 22:21
 17/19 anonim ***** válasza:
65%
#14 nem a gyerekes férfi volt offos, hanem a problémás gyerekes férfiak, lehet nem jól fogalmaztam, de benne volt az irományomban hogy "ennél sokkal kisebb problémával", azaz hogy volt probléma, de nem akkora mint a kérdésben írt. És fenntartom hogy nem, ebben nincs kompromisszum. Ha nem bírnám elviselni a gyerekét az életemben akkor viszlát, és ugyanezt elfogadható lenne a férfi részéről az én gyerekem miatt!
2024. márc. 4. 22:30
 18/19 anonim ***** válasza:
16# vagyok, 17#-et pártfogásomba veszem!
2024. márc. 4. 22:34
 19/19 anonim ***** válasza:
56%
A leírás szerint k.b. sikertelen a gyógyszerkezelés és veszélyeztető magatartása marad. Így érthető az álláspont és apukának is meg kéne értenie. De ehhez azt is tudni kéne, hogy ismeri-e már a másik családot. Ha nem javul, akkor kénytelen elfogadni a helyzetet. Bizonyos szempontból nem feltétlenül tragikus, nem kell minden gyerekotthonról rosszat feltételezni. Talán még hasznos is lehet a gyereknek, bár továbbra is két irányban alakulhat. Illetve befogadni most és később sem könnyű. A gyámhivatal tudni fog a gyerek pszihiátriai állapotáról és az egészséges gyerekek érdekét is nézni fogja. Már az is lehetséges, hogy alapvetően az nem fogja engedni oda a gyereket. Sem most, sem később.
2024. márc. 5. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!