Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szeretnék elmenni Budapesten...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gabesz kérdése:

Szeretnék elmenni Budapesten egy jól szakképzett, megbízható párkapcsolati pszichológushoz. Kihez menjek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mint említettem, egy jól szakképzett, megbízható párkapcsolati pszichológust keresek Budapesten, viszonylag baráti áron. Tudtok javasolni egyet?

2024. márc. 3. 20:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak párterapeuták, akik pároknak segélítenek és vannak egyéni terápiát folytató pszichológusok, akik egyebek mellett a kliens párkapcsolati működésével, problémáival IS foglalkoznak. Mert ez összefügg minden mással, a gyerekkorral, a személyiségünkkel, stb. Aki kimondonottan párkapcsolati pszichológusként aposztrofálja magát (szerencsére nem ismerek ilyet), az kókler.
2024. márc. 3. 21:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen, én olyat keresek, aki egyéb tényezőket is figyelembe vesz, mint pl gyermekkor, személyiség stb... Egyedül mennék el a pszichológushoz.
2024. márc. 3. 21:24
 3/11 anonim ***** válasza:
52%
Mind ilyen. Sajnos ajánlani jelenleg nem tudok, de a pszichológuskeresőn olvasgass értékelésket, nézd meg a bemutatkozásokat, fotókat és válassz ki valakit, akivel úgy érzed, hogy passzoltok. De készülj fel rá, hogy jelenleg hosszú várólisták vannak mindenhol.
2024. márc. 3. 21:56
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Mi elmentünk kíváncsiságból. Vicc az egész, minimum 10 alkalom, de az évekig tartó "kezelés" sem ritka. A jó hírem az, hogy a pszichológus rommá keresi magát rajtad.

Tudod ott kezdődik a dolog, hogy önismeret. Az meg ingyen van, megváltót ne keress egy pszichológusban, főleg hogy brutál giccsparádé-divatszakma lett, a 95%-át inkább eltiltani kellene, mintsem hagyni működni. Ha nekem nem hiszel, próbálj ki párat.

Én tudod hogy oldottam meg a problémánkat? Figyelj, titkot árulok el: adtam magamnak napi 1 óra csendet. Nincs telefon, zene, más emberek társasága, semmi! Csak a csend. Próbáld ki, és ismerd meg önmagad.

Gyerekkor? Az érzéseid mutatják az igazságot, csak félsz beismerni dolgokat. Az én anyám egy nárcisztikus, munkamániás, ámde áldozat szerepébe tetszelgő kontroll mániás ember. Folyamatosan azt hazudtam magamnak hogy én tökéletes családból jöttem... ja, csak a párkapcsolataimat az ő árnyékában éltem, az ős általa mutatott példák alapján. Ehhez nem kell pszichológus, csak bátorság. Önmagadhoz. Rossz a kapcsolatod? Ismétlődő minták vannak benne? Belül te is tudod az igazságot. Mond ki. Tudod miért akarnak az emberek pszichológushoz menni? Mert azt akarják hogy ő mondja ki a fájdalmas igazságot. Nincs neked semmi bajod, ahogyan nekem sem volt.

Azóta jól működik a házasságom.

2024. márc. 4. 00:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Valassz inkabb ujat. Mindegy milyen,csakis jobb lehet.
2024. márc. 4. 00:42
 6/11 anonim ***** válasza:
4: Teljesen téves elképzeléseid vannak a pszichoterápiáról, amit mindössze egyetlen párterápiás alkalomból szűrtél le. Egyrészt a párterápia messze nem olyan mély, mint egy egyéni terápia. Másrészt azt állítod, a pszichológus kimond dolgokat, amiket magadnak nem akarsz bevallani. Írod ezt úgy, hogy nincs tapasztalatod. Harmadrészt kijelented, hogy valakinek nincs baja, csak mert neked nem volt. De tudod, vannak olyan helyzetek, szorongás, depresszió, pánikbetegség, szuicid gondolatok, elakadások, amik olyan beszűkült tudatállapotot eredményeznek, amiben a befelé fordulás csak ront a helyzeten és muszáj külső segítséget kérni. Örülj neki, hogy neked nem volt erre szükséged, de hidd el, hogy van, akinek igenis lehet rá szüksége és tud is vele élni.
2024. márc. 4. 07:54
 7/11 anonim ***** válasza:
49%

6. Az lehet, csak az a baj, hogy divatszakma lett, ma mindenki pszichológus. Ez azért probléma, mert nem is kicsit hígult fel a szakma. A pszichológiát meg azért váladztja sok ember, mert önmagával meg az őt körülvevő emberekkel van a baja. Azért meg lehet nézni a mai pszichológusok stílusát, az egyik egy gestapo tiszt, a másik egy töketlen, a harmadik ásítozik munka közben, a negyedik tetteti az érdeklődést közben az óráját figyeli stb. A kedvencem az egyedüláló párkapcsolati, családi tanácsadó. 😂 Nincs baj, de az mindenki tartsa szem előtt, hogy ma kizárólag a pénz érdekel mindenkit. A bajod senkit, viszont a bajod remek bevételi forrás másoknak. Szóval gátlástalanul lehúznak úton-útfélen, a végén meg aztal takaróznak hogy hát rajtad múlt minden. Bocsi, de a netről én is tudok okos lenni... A bajom még az is, hogy egy pszichológus nem elszámoltatható. A legkényelmesebb, minden felelősségtől mentes kamu szakma. Pont ezért is ennyire divatos. Van közöm pszichológusokhoz, pontosan ezért ekézem őket ahol csak tudom. A cégnél ők okozzák a legtöbb problémát, gyakorlatilag a semmiért kapják a pénzt.

Van egyfajta emberi képesség, átérzés, bele érzés, segítőkészség, intuitivitás, alázat, ami ha megvan már tudsz segíteni másokon. A mai divat pszichológusokra ezek a tulajdonságok nem jellemzők, ellenben sértődékenyek, brutálisan nagyképűek, egoisták és hazugok. Egyáltalán nem érdekled őket, de még csak munka szintjén sem. Hiszen te mint az utolsó senki járultál elé, a nagy pszichológus mágus meg mint a szennyes ruhát úgy kezel. A pénzedért eljátssza a felszínes érdeklődést, de alig várja hogy húzz már el onnan.

Megtörtént eset: egy összejövetelen ahol volt alkohol is, az egyik pszichológus ismerősöm őszintére itta magát, majd kifejtette a véleményét a pácienseiről. Itt nem írnám le a részleteket.

Szóval részemről a leghitványabb szakma, de örök életű.

2024. márc. 4. 09:30
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Vannak rossz pszichológusok. És vannak nagyon jók is. A szervezeti pszichológust ne keverjük össze a terapeutával, teljesen más "szakma". Ahhoz, hogy valaki terápiát vezessen, nagyon hosszas képzés és saját terápiás élmény is kell. Hogy a pszichológusoknak is vannak problémáik? Igen, vannak. Nekem épp attól hiteles egy terapueuta, ha ő maga is végigment azokon a sokszor igen fájdalmas folyamatokon, amiken a klienst végigvezetik. Azért elengedhetetlen a saját terápiás élmény és a szupervízió. És van szakmai felügyelet is. Ha valaki terápiába megy, nyugodtan megkérdezheti a terapeutától, hogy milyen módszerrel dolgozik, azt hol tanulta, jár-e szupervízióra. Egy jó szakembernél ez alap, de általában publikus is. Ha meg nem jó szakember - van ilyen is - akkor ott kell hagyni és keresni másikat.

Nekem kiváló terapeutám volt, egyik leírásod sem igaz rá és konkrétan tudom, hogy rajtam kívül még nagyon sok embernek segített.

Egyébként a megnyilvánulásaid alapján nagyon sok teendőd lenne még önismerettel, ha te egy pozltenciális segítőre ilyen előítéletekkel tekintesz. Igen, lehetnek rossz tapasztalataid, de ugye ki milyen virágot ültet, olyat szakít... Az előítéletekből biztosan nem lesz fejlődés.

2024. márc. 4. 09:47
 9/11 anonim ***** válasza:
8. Neked előítélet, nekem tapasztalat. Egy idő után szembesül a rideg valósággal az ember, hogy hiána ez az elképesztő luxus amit ez a világ ad, ez a végtelen szórakozás, a könnyű élet lehetősége. A valóság az, hogy egyedül születtél, úgy egész életedben egyedül is fogsz élni. A sok sok ember csak érdekből van veled, vagy érdekből visel el. Ha osztod a véleményüket felszínesen elfogadnak, ha mást mondasz, teljes szívből gyűlölnek, ha tehetnének simán megölnének. A tragédia az, hogy ezt észre sem veszik, vagy álarc mögül tagadják. Semmi egyéb nem kell hozzá csak helyzet. Általános megoldás a homokba dugott fej vagy a kamu optimizmus. Nem hiába éli reneszánszát a spiritualizmus, meg az optimista ipar. Az emberek menekülnek a romlottság elől, de hát egy értéktelenséget értéknek beállító világban ez nagyon nehéz.
2024. márc. 4. 10:04
 10/11 anonim ***** válasza:
9: Húha... És neked nincs szükséged pszichológusra szerinted... Na mindegy, én mindenképpen ajánlom a kérdezőnek, és mindenkinek, aki nem akar ennyire megkeseredett lenni...
2024. márc. 4. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!