Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Változhat még a férjem? Lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Változhat még a férjem? Lehet a depressziótól agresszív?

Figyelt kérdés

1 éve kezdett el verni. Eddig csak a lábam ütötte vagy a karom (elsőre legyintett aztán ököllel kezdett el ütni, elég sokszor be is lilult). Az elmúlt 1-2 hónapban már a fejem üti. Pofonnal kezdett de már ököllel üt.

A tarkóm körül tegnap akkorát rám vert hogy azóta is pupos és fáj nem tudok aludni se.

Ma megint megakart támadni mire én megijedtem és végül elkezdtem ütni. A vége az lett hogy ellökött és eltört a kezem.

Ebbe az a szomorú hogy azon van kiakadva hogy most nem tudok főzni meg mosogatni...

Az egészet depresszióra fogja. Kapott beutalót pszichiátriára de nem hajlandó elmenni. Fékek tőle. Mindenhogy is bánt... próbáltam elhagyni de zokogott hogy szeret és nem hagyhatom cserben beteg.

Változhat még?

febr. 13. 20:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
Egy depressziós ember nem szokott agresszív lenni.
febr. 14. 00:05
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Te is beteg vagy csak szolok...
febr. 14. 20:19
 13/20 anonim ***** válasza:
Be kéne vitetni zárt osztályra, mert közveszélyes!
febr. 17. 22:00
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

11-es: Sajnos lehetséges. Nem minden depressziós beteg egyforma, van, aki inkább magába fordul és nagyon passzívvá válik, de van ez a típusa is.

Azt nem tudom, a kérdező mióta él együtt a férjével, régen agresszív volt-e. Az biztos, hogy ilyen állapotban nem lehet kint a társadalomban. Zárt osztályra kellene vitetni, ha ez nem megy, egy őrjöngésekor rendőrt hívni, orvoshoz menni, látlelettel igazolni a verést. A kérdezőnek azt javasolom, jelenleg semmiképpen ne éljen együtt a férjével, ha kedves a testi épsége. Az, hogy ez javulhat-e, nem tudom, erről szakembert kellene megkérdezni.

[link]

febr. 17. 22:07
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, hány évesek vagytok, de ez lehet akár egy kezdődő demencia is. 40 felett már lehet vele számolni.

Vigyázz magadra elsősorban, a férjed meg kényszergyógykezelésre szorul.

febr. 17. 22:14
 16/20 anonim ***** válasza:
Akármi is okozza a helyzetet, a saját biztonságod a legfontosabb ebben a helyzetben. Én nem kockáztatnék, megszakítanám az együttélést vele. Természetesen nem mondom meg, mit csinálj, de légy óvatos vele.
febr. 18. 04:24
 17/20 A kérdező kommentje:

Végül hazaköltöztem a szüleimhez. Jelenleg új állást és albérletet keresek a városban. Ahol a férjemmel laktunk ott volt a munkahelyem nagyjából 4 óra autózás ide.

Nem vagyok beteg szép gyerekkorom volt a szüleim egy ujjal se nyultak hozzám soha. Biztosították a tanulásom és támogattak mindenben. Az anyám a legjobb barátnőm.

32 vagyok a férjem 34. Már egyetemnóta együtt lakunk. Soha nem volt agresszív. A kapcsolatunk akkor ment tönkre mikor kiderült hogy meddő vagyok. Nagyon sokat próbálkoztunk mindig reménykedtünk. A férjemnek az álma egy nagy család volt (2gyerek). Mikor ez kiderült magába fordult majd agresszív lett.

Tudom hogy jobb a magány sajnos nem hiszem hogy bárkinek kellenék így...

febr. 18. 09:53
 18/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Nagyon együttérzek veled, ne hidd, hogy nem fogsz senkinek kelleni. Egy bizonyos idő kell, hogy feldolgozd ezt, utána biztos találsz társat. Valóban nem vagy beteg. Jól tetted, hogy elhagytad, mert veszélyben voltál.

A történetben engem az döbbent meg leginkább, hogy valaki sok éven keresztül nem agresszív, aztán hirtelen azzá válik. Ezért is gyanakodtam valami betegségre, mert vannak esetek, amikor kezdődő elmebetegség vagy demencia okoz ilyen nagyfokú személyiségváltozást. Sokan lepontozták, de valóban van ilyen (sőt, fejsérülés vagy agydaganat is járhat ezzel). Általában egy tipikus bántalmazó (ahol nincs betegség a háttérben, beszámítható) egy-két éven belül kimutatja a foga fehérjét. Döbbenetes számomra, hogy valaki ezt ilyen sokáig képes titkolni. Ha a meddőség hírére vált ilyenné, akkor nagy az esély, hogy téged csak eszköznek tartott az álma megvalósításához. Ezek után nem tűnik úgy, hogy beteg lenne. Ha maradt nyoma az egészségügyi rendszerben a törésnek, akkor még szerintem feljelenthető. Érdemes elgondolkodni a feljelentésen. Lehet, hogy jót tenne neked egy pszichoterápia, mert egy ilyen eset a bizalmat nagyon képes összetörni. Ha én lennék ebben a helyzetben, nem, vagy nagyon nehezen tudnék megbízni egy új partnerben, mert állandóan az lenne a fejemben, hogy mikor fog kitörni belőle a vadállat. A legfélelmetesebb, ha valaki akár 5-10 évig is képes titkolni a bántalmazó énjét, mert akkor az ember álmában se gondolná, hogy vele ilyen helyzetbe kerülhet. Ezek után nem érdemes azon gondolkodni, hogy beteg-e, mert vissza is utasította a segítséget, orvosi vizsgálatokat, de a többi legyen az ő baja. Én a helyedben vissza se néznék, nehogy elkezdj vele együtt érezni, mert az visszavihet ebbe a rossz, veszélyes kapcsolatba. Testi-lelki gyógyulást kívánok.

febr. 18. 13:42
 19/20 anonim ***** válasza:

"A történetben engem az döbbent meg leginkább, hogy valaki sok éven keresztül nem agresszív, aztán hirtelen azzá válik."

Nem, ez egyébként jellemzõ ilyen kapcsolatban. A "mézes hetek" alatt (amik 3-5 évek) nyugi van, aztán a gyerekvállalás alatt robban a bomba.

Sajnos sok feleséget kezdenek el várandósan verni, és a gyilkossági ráta is az egekbe ugrik.

Persze, szerintem mindenki szeretné, hogy valami betegség legyen a háttérben, mert sose gondolták volna hogy a Feri az ilyen. De aztán mégis.

febr. 18. 16:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem 3-5 évről beszélek, hanem esetleg évtizedekről. Az valóban jól ismert dolog, ha pl. elköteleződés után, gyermekvállalás után válik a partner agresszívvá, mert ilyen esetekben direkt eltitkolta a valós énjét, és a másik kiszolgáltatott helyzete kapcsán válik nyilvánvalóvá, milyen. Ha úgy érzi, birtokon belül van. Addig behízelgő, megtévesztő. Azonban az számomra nagyon nehezen érthető, ha valaki akár 10 vagy több évig rendes, szerető pár és utána hirtelen nagyfokú agresszivitás észlelhető nála. Mint kiderült, a kérdezőéknél az hozta felszínre nála ezt, hogy a nő nem tudott gyereket szülni neki. Ez azért tanulságos, mert úgy érdemes házasodni, hogy mindig legyen menekülési útvonal. Nem érdemes közös kasszára kerülni, anyagilag túlzottan összeláncolni magunkat a párunkkal, mert sajnos lehet ilyen folytatása még a legjobban induló kapcsolatnak is.
febr. 18. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!