Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Feleségem irigysége mindent...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségem irigysége mindent tönkretesz?

Figyelt kérdés

Nagyon irigy lett, anyagi szempontból. Nagyon sokat tanultunk mindketten, hogy egy jó anyagi helyzetünk legyen. Budán lakunk egy szép nagy lakásban, nem okoz gondot a bevásárlás, el tudunk menni évi 2x nyaralni, 2 autónk van. Nekem ez álom. Neki is az volt, gyakran dicsekedett, főleg a szegényebb sorú családja elött vágott fel. Az elvált 2 gyerekes nővérét is mindig pátyolgatta, “könyöradományokat” vett nekik, nyaralni hozta őket, élvezkedett hogy ő a megmentőjük. Viszont! 4 éve a nővére összejött a neten keresztül egy gazdag külföldi fickóval. Idősebb, de gazdag, amúgy jó fejnek tartom! Azóta a családi életünk kezd összeomlani. Már nem kell megmenteni őket, ezt a feleségem nehezen viseli. A testvére 40 milliós autóval furikázik, már nem szorul rá, hogy a mi 10 milliósunkkal hozza-vigye. Szép házban laknak, havi 2x kirándulnak hétvégékre, sőt! Decemberben nyaralni voltak, most Svájcban síelnek! A gyerekek 14-10 évesek. A mieink 4 és 2. Erre is irigy a feleségem, hogy “mások bezzeg a gyerekekkel egész nap csak mennek”. Hát két kicsivel mi nem tudunk egész nap 8-tól 8-ig kirándulni mert a gyerekeknek más még az igénye, max 2-3 órát bírnak ki. Kapom a fejemhez, hogy bezzeg a nővére, ők egész hétvégét a szabadban töltötték, míg mi csak 3 órát voltunk. Irigyli a helyeket is ahova mennek. Ha mennek, akkor már tudom, hogy nekünk is kell valahova menni, hogy visszaírhassa neki, hogy mi meg itt meg ott vagyunk, nem otthon vagyunk ám … Anyagilag is kicsinál ez minket. Esélytelen a pasival versenyezni, én nem is akarok!

Mit lehet tenni, hogy felébredjen a feleségem? Mit mondjak neki? Nem ismeri be, hogy irigy!

febr. 12. 10:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Erről eszembe jutott a saját történetem.

Húgom volt a szent anyáméknak.

Meg is mondták hogy neki diplomás férje lesz ,autó, saját lakás meg minden.

Végül nekem 2 diplomás férjem lett, nagy házunk van elit helyen, 2 autónk, a gyerekünk kitűnő tanuló, tudunk nyaralni, wellnesezni.

Húgom folyton cseszegeti a férjét aki nem diplomás , hogy keveset keres, húgom lett az aki nem vezet és nem is dolgozik. Most megyek egyetemre, plusz van egy szakmám amivel otthonról dolgozom.

Itt is hasonló a helyzet mint nálatok.

Annyi történt hogy engem még ki is tagadtak az örökségből a szüleink, de mivel nem vagyok ráutalva így meg is mondtam nekik hogy nem érdekel.

A húgomat meg eszi a penész. Van egy nővérem is, de ő nem ilyen . Boldog.

És örül hogy nekem szerencsém volt a férjemmel. Neki el tudom mondani a pozitív dolgokat mert őt nem zavarja , velem együtt örül.

febr. 12. 11:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Beszélgess el a feleségeddel, hogy ha nem változtat, akkor ennek csúnya vége lesz. Nagyon kicsinyes, éretlen személyisége van.
febr. 12. 12:10
 13/17 anonim ***** válasza:
64%
Ez most nagyon csúnya lesz, de szerintem annyira irigy az anyagiakra hogy a saját testvérére irigykedik, hogy sokkal jobban él mint ti. Ez párterápia vagy elúszott minden.
febr. 12. 14:05
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A személyisége defektes, azon nehéz változtatni.

Nyilván egy két komolyabb megbeszélést megér a dolog, de amit leírtál, az alapján vagy befogod a füled és nyelsz, vagy "helyre rakod", de ahogy említettem az ilyen személyiség mellett nem sok változás lesz sajnos.

febr. 12. 15:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk az igazat. Ne kerülgesd már a forró kását. Mond meg neki, hogy "mi van, irigykedsz?" Borítsd a bilit, aztán ess túl rajta és kész.
febr. 13. 10:41
 16/17 anonim ***** válasza:

Négy éve gyeden van egyedül otthon? Úgy, hogy kb. a nővérén kívül semmilyen társasága sincs?

Mert akkor szerintem abba őrült bele. Elege van a gyereknevelésből, hogy nem tud hova menni. Lehet a házasságból és az egész életéből, akkor szoktak az emberek ennyire irigykedni másokra.

Megpróbálnám ráébreszteni, hogy mi hiányzik az életéből. Mi az, amiben nem érzi azt, hogy ki tudott teljesedni, mert addig ő mindig boldogtalan lesz. Mivel pedig ő a gyerekeid anyja, ezért a gyerekek és te fogjátok ezt leginkább megszívni, ha így marad.

febr. 13. 23:21
 17/17 anonim ***** válasza:

várjál... szóval a nővére, aki ELVÁLT és van 2 GYEREKE, összejött a NETEN keresztül egy marha GAZDAG külföldivel, aki még FÓFEJ is és viszi ide-oda őket programozni? ez most komoly? mert nagyon úgy hangzik mint valami tündérmese... a nő akkor valóban szép lehet és még fiatal, mert ilyen körülményekkel ez nem igazán szokott összejönni. Más még egyedülállóként is alig talál valakit, nemhogy egy jófej gazdag pasit, aki viszi mindenfelé gyerekestül. Ha mindez igaz, akkor még van remény :D

Valahol azért megértem a feleséged, mármint olyan szempontból, hogy azok alapján amit írsz, a nővére kb megnyerte a főnyereményt.

De egyébként ahogy többen is írják itt, a szerencse forgandó, vagy egyszer fent egyszer lent. Nem tudhatja hogy hogyan alakul az életük ezt mondd el neki, és értékelje amilye van. Ne másokhoz hasonlítsa magát. Vedd meg neki ajándékba Kerner Tibor Sziklaszilárd önbecsülés c. könyvét. Az helyreteszi majd benne ezeket a dolgokat. Vagy olvasd el te, és beszélj neki ezekről a dolgokról hátha rá tudsz hatni.

febr. 14. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!