Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nemtudom elhagyni?
Sziasztok.
5 éve vagyunk együtt a párommal.
Nagyon meg romlott az alkohol miatt a kapcsolatunk, 1,5 éve eléggé iszik.
Többször bántott.
Legutóbb annyira elhatároztam magam, hogy jó, ez így nem élet, ott hagyom.
Kerestem egy házat, tavasszal lehet költözni.
Viszont 1 hónapja teljesen másképp viselkedik.
Nem iszik, többet van otthon.
Ilyenkor sajnálom, arra gondolok hogy lehet most végleg letenné az alkoholt és jó lenne minden.
Nemtudok dönteni, hogy higyjek e neki vagy költözzek.
Én is elhagytam volna már csak az alkohol miatt, nem vártam volna meg a pofont, a tiszteletlen beszédet egyáltalán.
Egyébként ha ő nem megy el rehabra és ott nem szokik le úgy ahogy az alkoholról addig alkoholista!
A bántalmazói kapcsolatokat a legnehezebb lezárni. Főleg ha egyedül vagy mint a kisujjad.
Változni lehet, de elenyésző százalék képes tényleg változtatni.
Ez lehet valami beetetési időszak és 2 hét múlva ugyan ott vagy, hogy iszik.
A bántalmazást követően az elkövető nemegyszer mélységes megbánást mutat: bocsánatot kér, kedvesen és szeretetreméltóan viselkedik, fogadkozik, hogy ilyesmi soha többé nem fordul elő,és ő nagyon szereti a nőt. Ebben a fázisban az udvarlási időszak kedvességei is megjelenhetnek apróbb vagy értékes ajándékok, virágcsokor, bonbon vagy ékszerek formájában, ezért ezt az időszakot néha a „mézeshetek” kifejezéssel szokták jelölni. Mint Walker kimutatta, a „békülési” szakasz alapvetően fontos a nő lelki ellenállásának megtörésében, a kapcsolatban tartásában, így az szerves része a bántalmazási folyamatnak. A „mézeshetek” szakaszt tovább bonyolíthatja a férfi esetleges alkoholizálása is, amikor a fogadkozások között az ivás abbahagyása és a szaksegítség keresése is megjelenik az ivás miatti mélységes bűntudattal keveredve. Ezt az átmeneti szakaszt ismét a feszültség felgyülemlésének időszaka követi, és így tovább.
A ciklikusságon túl a folyamat további jellemzője, hogy a megjelenő erőszak idővel súlyosbodik, eszkalálódik. Egyrészt a szakaszok időben egyre gyorsabban követik egymást: míg a kapcsolat elején egy-egy erőszakos jelenetet többhónapos időszak is elválaszthat egymástól, addig később ezek akár mindennapossá is válhatnak. Másrészt az erőszak foka is egyre súlyosabbá váli
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!