Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm miért nem mondta meg csak simán, hogy nem szeretné, ha nyitott maradna a kapcsolatunk?
Közös megbeszélésre ilyen kb a legeleje óta, mert egyikünk se volt az a típus, aki testileg is szeretne elköteleződni, nem csak érzelmileg. Mind a ketten kölcsönösen tudtunk egymás partnereiről, mindig megbeszéltük minimum utólag, hogy ki, mikor, kivel, hol volt, és az milyen volt, az volt a megállapítás, hogy "izgalmas a változatosság, hát igen, jó volt az a csaj/pasi, de veled jobb szokott lenni". Tök lazán kezelte látszólag.
Erre tegnap arra értem haza, hogy a lépcsőházban összefutok a fickóval, a barátnőm otthon meg még rendbe se szedte magát, hogy szépen fogalmazzak. Oké, elment egy gyors zuhanyzásra, aztán minden ment tovább, mintha mi se történt volna. Azt hittem véletlen volt az az incidens, nem tudta, hogy hamarabb érkezem, mint gondolta.
Ehhez képest este épp aludni készültünk, ölelgetem, bújik hozzám, egyszercsak feltűnt, hogy szipog. Megkérdeztem, hogy mi baja, erre közli velem, hogy ő nem akar nyitott kapcsolatot, azt hitte, ha a délutánt úgy intézi, hogy "rajtakapom", akkor majd zavarni fog a dolog, és én vetem fel, hogy ne legyen nyitott a kapcsolat. Kifejezetten azt akarta, hogy még fent legyen a pasi, amikor érkezem. Ehhez képest "nem érdekelt" a dolog, nem akadtam ki, nem akartam újra beszélni semmit. Meg mondta, hogy attól még, hogy nem megy a közös idő rovására a kalandozgatás, rosszul esik neki, hogy nekem ő kevés egyedül.
Oké, megbeszéltük, hogy ha így rossz neki, akkor ne maradjon ez így, legyen az, hogy nem nyitott a kapcsolat, nekem oké. Csak nem értem, hogy miért nem lehetett ezt simán megmondani. Nem kell ehhez leszervezni egy csávót, akivel majd meglátom őket. Annyiszor beszéltünk a témáról, mindig megkérdeztük egymást, hogy ez még oké-e, akar-r bármelyikünk változtatni.
Mert szeret téged/betegesen ragaszkodik hozzád és mert sajnos nincs önbecsülése még egy kicsit se. Inkább belement a nyitott kapcsolatba, mint egyedül legyen/mint nélküled legyen.
Nem fog működni köztetek a kapcsolat hiszen egy/jó ideje nem működik már.
Hiába hagyod abba a nyitott kapcsolatot ő akkor is érzi, hogy nem szereted őt igazán, nem kívánod igazán és teljesen tönkre fog menni.
Ha még legalább egy kicsit tiszteled őt akkor szakíts vele, hogy mással boldog tudjon lenni.
#1 Hát ez nem túl hasznos megjegyzés, mint ne mondjak.
#2 Ez nem úgy indult, hogy "ő ment bele a nyitott kapcsolatba a kedvemért", ez úgy indult, hogy sokat találkozgattunk, leginkább szexeltünk, de nyilván beszélgettünk is egy csomót. Elkezdtem többet érezni iránta, teljesen nyíltan nornális randira hívtam többször, többször megkérdeztem, hogy szeretne-e komolyabb kapcsolatot kettőnk között, mert én igen, de ha nemet mond sem gond, ha szeretné maradhat köztünk, ami volt. Kb mindig visszautasította azt, hogy több legyen, de végül hosszas beszélgetés után jött az, hogy amúgy szeret engem, de jobban preferálja a változatosságot és nem akar ezzel fájdalmat okozni. Ebből lett az, hogy hát akkor legyen nyitott kapcsolat. Nekem belefért, ő kifejezetten szerette volna.
Olyat meg ne mondjunk, hogy nem szeretem, nem kívánom, mert de. Az, hogy szexuálisan nem volt meg a kizárólagosság egymás felé, az nem azt jelenti, hogy nem szeretem, vagy, hogy ő nem szeret enhem. Attól még van, vagyis mostmár csak volt olyan, ami tabu, amit nem csinált egyikünk se a másokkal, mert az érzelmileg nem fért volna bele, megcsalás lett volna. Nem fért bele, hogy egymás jelenlétében szedjünk fel valakit, nem fért bele a titkolózás, és még sorolhatnám. Soha senki mást nem voltam hajlandó ölelgetni, megpuszilni a homlokát, jóéjt puszit adni elalvás előtt másnak, stb.
Nekem tényleg fontos a barátnőm és az, hogy jól érezze magát mellettem. Ha nem akar nyitott kapcsolatot, akkor nem lesz nyitott kapcsolat, a háta mögött se megyek félre.
#4 Nem arról beszélek, hogy elmondta-e, hanem arról, hogy hogyan. Úgy akarta alakítani a helyzetet, hogy nyissak rájuk, és én mondjam ki, hogy ez nekem nem jó. Csak ez nem így történt és ez elszomorította.
Egy csomószor leülünk, komolyan beszélni az érzéseinkről, soha semmiből nem volt gond. Nem értem, hogy miért nem lehetett ezt úgy, hogy kezd egy szokásos lelkizősebb beszélgetést, mint bármelyikünk eddig bármikor, és mondja meg csak úgy, hogy neki nem jó ez a felállás, mert...
Pedig ez szerintem nem szerelem.
Na de legyen, te érzed amit érzel.
Viszont a probléma akkor is fennáll ha szeretitek egymást hiszen téged kielégít az, hogy másokkal is ágyba bújsz míg őt tönkreteszi teljesen. Ezt nagyon nehéz lesz, bár úgy hiszem lehetetlen visszafordítani. Már csak abból induljunk ki, hogy te észre se vetted rajta, hogy zavarja az állapot amit teremtettek magatoknak. Ha nem sírta volna el magát nem tudnád egyáltalán.
Oda folyamodott kétségbeesetten, hogy a pasast lásd és téged egyáltalán nem zavart a helyzet.
Hogyan, miből akarod te új alapokra helyezni a kapcsolatot ha nem ismered a saját párod kérdező?
Ha téged ő érdekelt az elején, vagy belészerettél akkor miért vettél részt nyitott kapcsolatban/ vagy nyitott kapcsolatban még most is?
Most vagy mindketten önértékelési zavarokkal küzd (önbecsülés hiánya), vagy féltek az igazi komoly elkötelezettségtől, vagy nem szeretitek egymást igazán.
"Egy csomószor leülünk, komolyan beszélni az érzéseinkről, soha semmiből nem volt gond."
Volt gond az elejétől fogva amikor te belementél abba, hogy maradjatok nyitott kapcsolatban amikor nem kellett volna.
"...másokkal, mert az érzelmileg nem fért volna bele, megcsalás lett volna. Nem fért bele, hogy egymás jelenlétében szedjünk fel valakit, nem fért bele a titkolózás, és még sorolhatnám. Soha senki mást nem voltam hajlandó ölelgetni, megpuszilni a homlokát, jóéjt puszit adni elalvás előtt másnak, stb."
A nyitott kapcsolatban a két félt ÁLTALÁBAN nem érdekli hol hogyan szedi fel az egyik a másikat, sőt orgiákon vesznek részt, felizgatja őket a helyzet, hármasba benne vannak. Nincs miről beszéljenek, nem kell átbeszélniük a történteket.
Azért beszéltek róla, azért lelkiztek, azért beszéltek az érzéseitekről, azért vannak tabuk, mert egyáltalán nem bízik benned!
Amiatt csinálta a "fesztivált" és végre rájött, szembesült vele, hogy nem szereted őt (szerinte).
Míg te élvezted a szabadságot ő azért csinálta, mert félt elköteleződni (valami/valaki miatt) és mert úgymond úgy kompenzálta az űrt.
Te nem ismered őt, ő nem bízik benned.
Azért nem szólt egy mukkot se eddig és most jutott el arra a pontra, hogy elege van, de nagyon.
Hát pl. most sem tőle kérdezed ezt meg, hogy miért csinálta... bár szerintem evidens. Tőled akarta hallani, hogy nem tetszik neked ez a dolog, mert akkor kapna valami kis visszajelzést, hogy fontos vagy neki, és tud hozzád igazodni... hiszen neki jelentős az a megélése hogy nem elég neked, és össze akarta kaparni azt a visszajelzést, hogy de, inkább magadnak akarod...
De ezt se tőle kérdezed meg, hanem egy anonim oldalon... Nem megy nektek ez a kommunikáció.
#6 Tényleg nem tudnám, hogy neki rossz, ha nem sírta volna el magát. Nem láttam ennek az előjelét. A hétvégén még felszedett valakit, vidáman mesélt arról, hogy milyen volt, stb. Meg tudom különböztetni azt, hogy amikor kamu-vidám, és nem úgy tűnt, mintha csak megjátszaná. Nem feltételeztem, hogy rossz neki, ha pár napja még kezdett új emberrel.
"Hogyan, miből akarod te új alapokra helyezni a kapcsolatot ha nem ismered a saját párod kérdező?"
Én meg akarom mutatni neki, hogy elég nekem, nem kell más. Ha azt szeretné, hogy ő legyen nekem az egyetlen, akkor ő lesz nekem az egyetlen. Be akarom bizonyítani, hogy ez tényleg így van.
"Ha téged ő érdekelt az elején, vagy belészerettél akkor miért vettél részt nyitott kapcsolatban/ vagy nyitott kapcsolatban még most is?"
Azért mentem bele, mert egyrészt sosem tekintettem úgy a szexre, mint valami, ami csak párkapcsolatba fér bele. Inkább úgy gondolom, hogy egy párkapcsolatban vannak határok, ezt meghúzza a két fél, és eldöntik, hogy a szex másokkal hol van. Nekem személy szerint ez olyan, hogy a páromon múlik. Ha lehet, akkor "élek a lehetőséggel", ha nem fér bele, akkor meg nem hiányzik. Az meg már más kérdés, hogy más egy random kaland, mint a párom. A random kaland csak kielégülés, a párommal meg ennél sokkal több. A páromra sokkal jobban figyelek, máshogy bánok vele előtte-közben-utána.
Másrészt meg szerettem (meg most is szeretem). Nem akartam megvárni, hogy vajon komoly, zárt kapcsolatot akar velem hamarabb, vagy várakozok, és addig talál mást. Úgy voltam vele, hogy számomra a szex nem megcsalás, ha úgy beszéltük meg, ergo nem baj, ha nyitott kapcsolatot akar. Nekem alapvetően fontosabb, hogy a sok közül az első, a legfontosabb legyek, mint az, hogy egyetlen legyek.
"A nyitott kapcsolatban a két félt ÁLTALÁBAN nem érdekli hol hogyan szedi fel az egyik a másikat, sőt orgiákon vesznek részt, felizgatja őket a helyzet, hármasba benne vannak. Nincs miről beszéljenek, nem kell átbeszélniük a történteket."
Miért vennénk részt orgián, meg hármasban? Ő nem akar másik nőt a közelében szex közben, én nem akarok másik pasit.
Azért beszéltünk a történtekről, mert nálunk az volt a határ. Az volt a bizalom alapja, hogy elmondjuk egymásnak, mert nem érzelem volt a külsős féllel.
"De ezt se tőle kérdezed meg, hanem egy anonim oldalon..."
Nem akartam jobban felzaklatni. Ha könnyes szemekkel bújik hozzám, látom, hogy még rosszul érinti, akkor fontosabb, hogy megnyugtassam, és majd aztán megbeszéljük az okokat, mint az, hogy most azonnal megtudjam az okokat, de az érzelmi állapotán rontsak, és még több ideig ne tudjuk megbeszélni higgadtan.
#9 A korábbiaknak leírtam, hogy hogy viszonyulok a szexhez, miért fért bele másokkal, ha őt szeretem, így inkább csak arra válaszolok, ami kimaradt.
"Az elején amikor szexelni jártatok össze és ő tudta, hogy mások is vannak biztos, hogy ő is másokkal szexelt? Nem lehet, hogy csak rá mondta?"
Nem, biztos, hogy nem csak mondta. Nem részletezném ennél jobban, de biztosan tudtam/tudom, hogy volt neki rajtam kívül több más.
"Nem jó volt vele a szex, vagy "bosszút" álltál rajta, mert azt mondta, hogy neki megfelel a szituáció?"
Jó volt vele, jó vele, sőt, vele a legjobb, mert őt szeretem is. Nem bosszúból feküdtem le mással, ahogy írtam is, máshogy állok a szexhez, nem tartom kizárólag kapcsolatban dolognak, hanem inkább megbeszélés kérdése, nincs igényem arra, hogy mindenképp legyen más a páromon kívül, jó, ha lehet, jó, ha nem lehet.
“Attól még van, vagyis mostmár csak volt olyan, ami tabu, amit nem csinált egyikünk se a másokkal, mert az érzelmileg nem fért volna bele, megcsalás lett volna. Nem fért bele, hogy egymás jelenlétében szedjünk fel valakit, nem fért bele a titkolózás, és még sorolhatnám.“
Tabu volt az, hogy rajtakapjátok egymást, vagy ő úgy gondolta:
“azt hitte, ha a délutánt úgy intézi, hogy "rajtakapom", akkor majd zavarni fog a dolog, és én vetem fel, hogy ne legyen nyitott a kapcsolat. Kifejezetten azt akarta, hogy még fent legyen a pasi, amikor érkezem. Ehhez képest "nem érdekelt" a dolog, nem akadtam ki, nem akartam újra beszélni semmit.“
Téged egyedül az érdekel, hogy miért nem mondta el “inflagranti bevetése“ nélkül, de az már nem, hogy miért folyamodott oda.
A tabuk bevezetése arra hajaz - különösen ha egy bizonyos idő elteltével kerültek színre - hogy kezdte úgy érezni, hogy nem elég számodra. A sok beszélgetés is arra utal, hogy kontrollálni akarta a kalandozásokat, uralni még véletlenül sem laza hozzáállásra.
Te vagy laza, mert neked valójában baromira tökéletes, hogy van fix p_nci és vannak ide-oda való p_ncik.
Te nem vagy igazság szerint szerelmes, a barátnőd hamarább az, mert legalább érzelmeket mutatott és bevallotta, hogy végét szeretné a kalandoknak.
Kérdező te ki tudja meddig csinálnád, vagy fogod a háta mögött még, mert nem bírsz a f_rk_dn_k parancsolni, nem vagy szerelmes.
“A barátnőm miért nem mondta meg csak simán, hogy nem szeretné, ha nyitott maradna a kapcsolatunk?“
Te miért nem mondtad neki, hogy neked mint nő ő elég ha egyszer olyan szerelmes vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!