Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nyitott kapcsolat, ami nem is annyira nyitott, legalábbis nekem, a barátnőmnek viszont az. Mit kezdjek vele?
Barátnőmmel 6 éve vagyunk együtt, tavaly megegyeztünk, a nyitott kapcsolatban. Egy ideig tök jó volt, aztán észrevettem h féltékenykedik, ezt átbeszéltük, úgy hittem megnyugodott és minden rendben.
Egy ideje viszont már nekem ritkábban jön össze egyéjszakás kaland, és a karantén alatt kb 0 lehetőségem volt, ő meg eljárkált heti szinten egy sráchoz. Ezt én (habár kicsit frusztrált a dolog) úriember módjára viseltem, elvégre megegyeztünk valamiben, ő "szerencsésebb" volt, ahhoz tartom magam.
Most viszont újult erővel belekezdenék, erre mindig valahogy közbejön valami. Kiderült h ő intézi mindig úgy, h ne legyen semmi. Pl. elkezd írogatni az adott csajnak. Vagy ha elmegyek egy buliba, hazarángat vmi kamu indokkal. Vagy már nem is hagyja h elinduljak. Valami mindig van. Erre csak most jöttem rá, h véletlen megtaláltam h miket írogatott a csajnak, akivel összejártunk szexelni egy ideig. Meg kezd gyanússá válni, hogy mindig "véletlen" elviszi a bankkártyámat, kulcsomat magával, hogy ne tudjak elindulni. Eléggé kiakasztott és csalódtam benne. A legrosszabb az egészben, h ő engem korlátoz, de ő meg vígan kefél másokkal. Ennél még az is kevésbé lenne gonoszság, ha titokban csalna meg.
Próbáld meg normálisan megbeszélni vele, hogy hogy van ez. Szerintem alapból nem nektek való a nyitott kapcsolatosdi, a leírtakból nekem úgy tűnik, eddig is csak próbáltátok elnyomni magatokban, hogy igazából zavar mindkettőtöket, és csak a féltékenykedés/versengés/kellemelen érzés van belőle.
Az lenne a megoldás, ha újból “bezárnátok” a kapcsolatot, de úgy, hogy igazságosan egyikőtök sem lenne mással. Ha az sem működik, akkor sajnos onnantól nincs sok jövője a kapcsolatnak.
Az egészséges nyitott kapcsolat úgy működik, hogy mindkettő fél önszántából megy bele (tehát nem azért, mert félsz, hogy ha nem teszed meg, a másik inkább a hátad mögött fog félremenni), mindkét félnek ugyanannyi lehetősége van ismerkedni, és a két fél kommunikál egymással, és tiszteletben tartja a másikat.
Arra viszont ismerősi körben sokkal több példát látok, hogy az egyik fél picit megunja a kapcsolatot, dolgozni már nemnagyon akar rajta, elkezd mások felé kacsintgatni, de nem adná fel a megszokottat, úgyhogy ráveszi a párját, hogy legyen inkább ez a helyzet, mert így ez nem félrek$rás, hanem "nYiToTT kApCsOlAt".
Sajnos nálatok én inkább a második helyzetet látom. Úgy érzem, hogy a barátnőd úgy van vele, hogy neki mindent szabad, mert ő félre akar menni, de te maradj csöndben a helyeden. Amit ráadásul csinál a lekoptatásokkal, meg a bankkártya elvételével, hihetetlenül aljas és manipulatív, konkrétan a bántalmazó kapcsolat előszobája, én elhiszem, hogy 6 év után nehéz, de naggggyon erősen elgondolkoznék azon, hogy nem érné-e meg jobban lelépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!