Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem bipoláris/borderline! Van aki ebben a helyzetben van még rajtam kívül?
Először is, most akkor melyik a kettő közül? Nagyon nem mindegy.
Másodszor, amikor hozzámentél, nem tudtad?
Vagy évek óta tartanak a problémák, és most megrettentél, hogy lehet, hogy van neve is a "kórságának"?
Mindkettő.
De, tudtam. Azt nem tudtam, hogy mivel jár.
Annak rohadt kevés esélye van, hogy egyszerre mindkettő.
Keressetek egy jó szakembert, aki megmondja, hogy melyik. Kilátások és kezelés szempontjából NAGYON nem mindegy.
Nem lehet valaki egyszerre bipoláris és borderline is!
Most akkor melyik?
A borderline személyiségzavarnál nagyon éles váltások követik egymást, rövid időn belül.
Példa: Egyik percben szeret, a másikban már gyűlöl, de fél, hogy elhagyod, amikor ő akar elhagyni, akkor gond nélkül megcsal, de ha te csinálod ugyanezt, akkor összezuhan, és ezek pár nap alatt lejátszódhatnak, az ilyen ember nagyon instabil érzelmileg, lelkileg stb.
A bipoláris ugyanez, de ott az időintervallum más, ott hónapok is eltelhetnek egy-egy váltás között.
Melyik most akkor?
- kétségbeesett igyekezet a valós vagy vélt elhagyatás elkerülésére,
- instabil és egyben intenzív személyes kapcsolatok, amelyek az idealizálás és a leértékelés szélsőségei között változnak,
- identitászavar, amely tartósan bizonytalan énképben és önértékelésben nyilvánul meg,
- impulzivitás legalább két önveszélyeztető területen (pl. költekezés, szexualitás, vezetés, szerhasználat, falás),
- ismétlődő szuicid viselkedés, önsértés, öngyilkossággal való fenyegetés,
- érzelmi labilitás az észrevehető hangulati reaktibilitás miatt (általában néhány óráig, legfeljebb néhány napig tartó diszfóriás, ingerlékeny vagy szorongásos időszakok),
- belső üresség krónikus érzése,
- inadekvát, intenzív harag vagy annak kontrollálási nehézsége (pl. ingerültség, haragosság, tettlegesség),
- átmeneti, stresszhez kapcsolódó paranoid ideáció vagy súlyos disszociatív tünetek.
Ezek közül mind jellemző rá?
nekem borderline beteg ex csajom volt. kitartottam mellette erre ő dobott ki.
ezzel csak arra akarok utalni hogy te ne áldozd fel magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!