Bipoláris zavarom van, ráadásul még Borderline-ban is szenvedek. Az orvosom meg csak a Tegretolt írja fel nekem állandóan, mikor semmit sem ér. Aki hasonló helyzetben van, kérem segítsen, milyen gyógyszert szed?
Istenem, ez az oxigén-ajánlgatás már elég fárasztó kezd lenni. Bipoláris zavart nincs az az oxigén meg légzés-terápia ami meggyógyítana.
Kérdező, csak az orvos-váltást tudom javasolni, nem csak Tegretolból áll a gyógyszer-paletta.
na megtöröm a sort és írok normális választ.
borderline vagyok. hülye a dokid, ha csak ennyit szedsz, én 20 éve vagyok borderine és a következőket szedem.
Kell egy lamolep - ez a bipolárisok egy remek gyógyszere. aztán xanax nyugtalanságok ellen,
antipedi hogy nem zuhanj le.
Ezeket szokták, nyugtató, antidepi és a kedélyállapotra a lamolep. ennél nem szedhetsz kevesebbet ilyen sztori után, mondom én 20 után is még ennyit szedek csak a szinten tartásra.
nem vagy orvos, ezért nem tudod, miért éppen azt adják neked folyton.
Viszont keresgethetnél a neten a betegjogokról.
Mint beteg jogodban áll visszautasítani egy gyógyszert és azt hiszem arra is ,hogy motiváld az orvosodat, hogy egy másikat keressen számodra, ami megfelelő.
mellékesen: én kb a 10. gyógyszeremnél tartok, ezt szedem már 12 éve és ez jó.
Egyes típusú bipo,borderline,disszociativ személyiségzavar,anorexia.
Én tegretolt (1100mg/nap),tiapridalt(200mg/nap),rivotrilt(2mg/nap) szedek.
Így sem segített a bipon...sajnos 2 havonta ingadozok meg most is. De a hallucinációimon és a teveszmeimen meg az agressziomon sokat javított.
18/L
Szia,
Én frontint, rexetint és tegretolt kaptam egy időben, reggel délben este címszóval. Aztán úgy éreztem, nem hat, nem jó valami, csak rosszabb lett az állapotom. Elmentem egy másik pszichiáterhez, akinek elvittem a gyógyszereim, lepakoltam elé az asztalra, és ahogy meglátta a Frontint, felkiáltott, hogy úristen maga ezt szedi 1 éve? Senki nem mondta magának, hogy ez függőséget okoz? Úgyhogy javasolta , kezdjem elhagyni a frontint, jelzem ennyi idő után nekem 1 hónap alatt minden gond nélkül lezajlott az elhagyása. Helyette növényi alapanyagú nyugtató cseppet kaptam és csak akkor szedem, ha nagyon úgy érzem, hogy enélkül nem jó. Kb havonta 1-2 alkalommal használom lefekvéskor. A Rexetin engem turbózott, és ezt kaptam tegretollal estére, amiről szintén letiltott a mostani orvosom, csak reggel kell bevennem, a Tegretolt viszont pedig csak este. Sokkal jobban vagyok. ( Bipo és borderline úgyszintén )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!