Pár napja kaptam Borderline diagnózist. Most mi lesz?
Szerintem dolgozni lehet. A kezelése egyaránt állhat gyógyszeres terápiából és pszichoterápiából. A gyógyszeres kezelés segít normál mederben tartani az érzelmeket, a pszichoterápia pedig önkontrollra, önismeretre tanít, amivel ha elég messze jutsz, akkor sikeres és boldog életed lehet, gyógyultnak is nyilváníthatnak ha jól tudom.
Szerintem olvass utána a diagnózisodnak a neten. Én például ezt a nagyon jó cikket találtam neked: [link]
Mikben gondolkodsz munka terén?
Kórházba nem kell menned, maximum ha épp önveszélyes vagy és befektetnek amíg a gyógyszereket beállítják, vagy ha önként mész ilyen bennfekvős intenzív pszichoterápiára. A SOTE rendelkezik egy nagyon jó hellyel ahol elvileg az a céljuk a borderlineosok (meggondolom mindenki más esetében is, de az én ismerősöm ezzel a diagnózissal ment) esetében hogy gyógyszer nélkül tudjanak normális életet élni.
Nyugi, egy diagnózistól nem dől össze a világ, ez csak nevén nevezi azt, ami veled van. de úgy egyébként nem változott semmi, nem nőtt még egy fejed, csak tudják a problémáid jellegét és így jobban tudnak majd segíteni. Ha te is úgy akarod akkor minden rendben lesz, bár nem áltatlak, nem lesz egyszerű. De nem vagy egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!