Szerintetek borderlineos vagyok?
Nagyon félek az egyedülléttől és attól, hogy a barátaim elhagynak. Kevés igazi barátom van, de azokért mindent megtennék és gyakran segítek nekik és ők is nekem. Nem akarok rájuk telepedni, és félek is attól, hogy soknak fognak érezni, de gyakran érzem, hogy néha rátapadok valakire, de ezt még sosem mondták, pedig több hibámra is kaptam építőjellegű tanácsot tőlük.
Ha egyedül vagyok rendszeresen szorongok, mert félek, hogy elhagynak a jövőben.
Ha lemondanak egy találkozót vagy hasonlót, személyes sértésnek veszem és sírni tudnék.
A találkozóink pedig szinte mindig jók és sokat nevetünk.
Ez inkább dependens személyiségzavarnak tűnik, mert a borderline személyiségzavarosok ambivalensek a kapcsolataikban, egyszerre gyűlölik és szeretik a hozzájuk közel állókat (kb. 3 napos váltásokban).
De amúgy tökmindegy, hogy mi a "címkéd", ha változtatni szeretnél, fordulj szakemberhez. Egy jó pszichológus nem a címkét kezeli, hanem az embert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!