Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18 év körkülönbség? L:22 és F:40
há ezek az emberek itten, ezek minnyájan a közípkorba eének, hee!!!
Mondjuk a "vén trotty" kifejezés tényleg bunkó, kicsit lehetnétek tisztelettudóbbak, vagy a szüleitek/nagyszüleitek is "vén trottyok" Hmm??
"Nem csak a húsz éveseké a világ"
Miért ne lehetne szerencséje egy idös férfinak hogy fiatal barátnöje legyen?
Még sok irigye is lessz..:)
"Csomó ember van aki negyven fölött válik apává, sőt mondok egy "extrémebbnek" tekinthető esetet is: a gyereknek az apja 54 éves volt mikor megszületett, most 70 éves a csávó, és teljesen fitt állapotban van még továbbra is: motorozik, boxol, stb."
Egy osztálytársamnak meg gimnáziumban négyese volt a lottón. :D Na? Egyetlen példából kiindulni nem túl reprezentatív a felmérés, és nem igazolja az állításodat.
Az a nagy helyzet, hogy ma Magyarországon a férfiak várható élettartama ma 70 év. Ennek fényében gondold újra, amit írni szeretnél.
15:14-es válaszoló vagyok.
15:44-es: nem említettem utána, hogy ez valóban a ritkábbik eset? mielőtt szépen kioktatsz engem olvasd el alaposan amit írtam. Le is írtam hogy valóban sok ember van aki egészségtelenül él továbbra is, és ez ki is hat az öregedési folyamatára, de ettől függetlenül úgy általánosságban véve még Magyarországon is javulnak az egészségügyi kilátásaik az embereknek, nem csak nemzetközi szinten. azért én mégiscsak azt veszem észre, hogy manapság egy átlagos ötvenes ember, aki nem itta tele az agyát 40 éves korára az továbbra is energiaképes, nem szenilis, és ez a tendencia alapvetően normális életkörülmények közt élő hatvan évesekre is jellemző. És a tendencia egyre csak ez. Nagyon ügyes vagy, hogy felvilágosítasz engem, de azért szerintem itt a gyk.hu-n tömören megírt személyes véleményem alapján ne próbáld azt gondolni, hogy tudod hogyan látom személyesen a helyzetet és hogy miben vagyok elmaradva!
"15:44-es: nem említettem utána, hogy ez valóban a ritkábbik eset?"
Említetted, hogy "extrém eset". Nem egyszerűen ritka, extrém ritka, a saját meglátásod szerint is.
"mielőtt szépen kioktatsz engem olvasd el alaposan amit írtam."
Semmiféle kioktatás nem volt abba, amit írtam, egyszerűen felhívtam a figyelmedet arra, hogy próbálj meg racionális érveket felhozni, melyek megfelelnek a valóságnak.
"Le is írtam hogy valóban sok ember van aki egészségtelenül él továbbra is, és ez ki is hat az öregedési folyamatára,"
Konkrétan inkább arra hat ki, hogy milyen egészségi állapotban fogja megélni az öregkorát, ha egyáltalán megéli.
"de ettől függetlenül úgy általánosságban véve még Magyarországon is javulnak az egészségügyi kilátásaik az embereknek, nem csak nemzetközi szinten."
Én nem ezt tapasztalom, sajnos.
"azért én mégiscsak azt veszem észre, hogy manapság egy átlagos ötvenes ember, aki nem itta tele az agyát 40 éves korára az továbbra is energiaképes, nem szenilis, és ez a tendencia alapvetően normális életkörülmények közt élő hatvan évesekre is jellemző."
Oké, de itt egy MOST 40 éves férfiról van szó, akinek tervben van egy kapcsolata, amiből tervben lehetnek gyerekek. Akik majd egyszer felnőnek... vagy nem. De ha igen, akkor a férfi lesz 60 fölött, mire a gyermekei felnőtté válnak.
"És a tendencia egyre csak ez."
Sokféle tendencia van még a mai társadalomban, ami közvetve-közvetlenül összefügg ezzel a témával. Ezek közül sok nagyon is rossz, véleményem szerint.
"Nagyon ügyes vagy, hogy felvilágosítasz engem, de azért szerintem itt a gyk.hu-n tömören megírt személyes véleményem alapján ne próbáld azt gondolni, hogy tudod hogyan látom személyesen a helyzetet és hogy miben vagyok elmaradva!"
Tényeket közöltem.
Nem tudom, hogy hogyan látod a "személyes helyzetet", nem gondoltam, hogy bármiben is el vagy maradva. A véleményedet közölted, én is, néhány statisztikailag alátámasztott ténnyel kiegészítve. Ennyi történt. Ne vedd annyira a szívedre.
16:10-es válaszoló: jó, tényleg bocs hogy túlfokoztam a szavaidnak a súlyát. Mindenesetre tényleg csak akarom mondani, hogy az én apám is most 54, én vagyok 19, és nem tekintem őt vén öregnek. nem is szeretem mikor ilyen jellegű szöveggel jönnek egyesek. Húgom pedig most 12, és az apja 54 éves. Semmi kivetni valót nem talál a dologban ő se.
amit pedig az átlagos várható élettartam magyarországi javulásáról írtam, azt én is szintén statisztikákból olvastam. Most elnézést előre is, de lehetséges hogy azért látod másképp, mert olyan környezetben mozogsz gyakrabban, de azért én el tudom képzelni simán hogy a helyzet rengeteget javult például 20 évvel ezelőtthöz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!