Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon megelégeltem ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon megelégeltem ezt a helyzetet, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz, köszönöm aki végigolvassa.

35 éves vagyok, az élettársam 29. Ő 1 éve nem dolgozik gyakorlatilag én dolgozom napi 12 órában. Mindamellett vannak fusi melóim is, ezek alkalomszerűek, de kell is a pénz, mert velünk él a 39 éves nővérem is,aki jelenleg szintén munka nélkül van. A ferjétől elvált, a házukat vitte a bank, meg a hitelcsapda. Megsajnáltam, befogadtuk. Először aggódtam, hogy fog kijönni a két nő, de nagyon jól megértik egymást, én vagyok aki szívok.

Otthon vannak minden nap, Facebookoznak, filmeket néznek. A lakás szalad, kifolyik a szennyestartóból a ruha, nem mosnak. Kaja mire hazaérek nincs, soha nem főznek, így marad nekem a pizzarendelés. Vagy a vajas kenyér. Félreértés ne essék nem 5 fogásos vacsorát várnék, én mindent megeszek, de hogy 2 nő nem képes kaját keszíteni, mikor egész nap nem csinálnak semmit ez nekem sok.

Ma karácsonykor pattant el a cérna, ugyanis délelőtt volt egy fusi munkám, és reméltem legalább ma készítenek valamit, de nem... Maradt a rendelés utolsó pillanatban.

Apropó rendelés! Imádnak rendelgetni a netről leginkább kozmetikumokat a notinoról. Múltkor jott egy 30 ezres csomag azt hittem vágok egy hátast. Rúzsok, hajfestékek biszbaszok. Mikor finoman célzok az álláskeresésre nekem támadnak én vagyok a szemét bunkó stb.. Meg most ünnep alatt úgysem foglalkoznak ezzel a munkáltatók, stb kifogások. Jövőre meg gondolom az lesz a kifogás, hogy év eleje van stb...

Belefáradtam. Elegem van. Mit tehetnék? Rakjam ki őket?

2023. dec. 25. 03:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
85%

#20: ok, tehát a Kérdező 12 órákat dolgozik, és pizzán él.

Erre mondják, hogy "tátott szájjal a f*szerdőbe".

2023. dec. 25. 08:35
 22/32 anonim ***** válasza:
20%

Első körben beszélnék velük amikor nyugodt vagyok, hogy ez így nem jó és legalább egy minimális takarítást és főzést csináljanak már.

Nem nagy főzésekre gondolok, párom nekem sem tud főzni de amikor feldob egy csomag virslit kis főtt krumplival vagy rizzsel nekem annyi bőven elég.

Pénzt nem adnék nekik és tudatnám, hogy nem is fogok.

Gondolj rájuk úgy mint amikor kutyát idomítasz és legyél határozott, azok is abból értenek a leginkább.

2023. dec. 25. 08:45
 23/32 anonim ***** válasza:
90%

Erre a helyzetre csak egyetlen megoldás van.

Nem finanszírozod a barátnőd és a nővéred kiadásait és nagyon sürgősen tudatod velük, a hülyék a túloldalon laknak.

Sajnos az ilyen típusú emberek addig élősködnek rajtad, amíg hagyod, ne várj tőlük empátiát, ők parazita életmódra rendezkedtek be.

2023. dec. 25. 09:03
 24/32 Szervizmérnök úr ***** válasza:
92%

"Ha a bankszámládat tudják, akkor bankváltás."

Egyszerűbb a netbankos jelszócsere, meg a többi, email stb.

Kártyaadatok ismeretében lehet ugyan vásárolni a neten, de az is lekorlátozható, tiltható.

2023. dec. 25. 09:09
 25/32 anonim ***** válasza:
92%

Személyedben megtalálták azt, aki eltartja majd őket.

A munkanélküli életre jól berendezkedtek, egyre nehezebb lesz majd motiválni őket, mert megszokják ezt a "akkor kelek fel amikor akarok, nem kell se mosni se főzni se mosogatni se semmit csinálni, csak filmezés meg fészbúknyomogatás van" típusú életformát.

0 felelősség, ez a négyfal közé zárt élet rendkívül rossz - persze nekik jó, mert semmit se kell tenni.

2023. dec. 25. 09:17
 26/32 anonim ***** válasza:
90%
Nem adsz nekik pénzt és közlöd velük hogy van 1 honlapjuk munkát találni....ha nem lesz mennék ahova akarnak/csinálnak amit akarnak.
2023. dec. 25. 09:24
 27/32 anonim ***** válasza:
73%
Te nagyon fura vagy, kérdező. 2 napos határidőt adnék, hogy munkát találjanak, és egy fillért nem adnék akezükbe. Különben repülnek. Ugyanígy a házimunkát isbeosztanám nekik. Nincs kész ez mag az estére, reggel mehetsz a csába a cuccaiddal együtt. Ember, nem "finoman célozgatni" kell ilyen helyzetben, hanem konkrétan ki kell mondani, merre meddig van a határ, amit TE szabsz meg.Nagyon gyenge manus lehetsz...
2023. dec. 25. 09:36
 28/32 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem is kamu, szerintem is akadhatnak túlzások. De tegyük fel, ha csak a fele/negyede igaz, már akkor is durva. Kérdező, eddig mit csináltál? Amikor nincs semmi megcsinálva, szóvá teszed? Pénz honnan van a kozmetikumok rendelésére, hozzáférnek a számládhoz? A barátnőd 1 éve munkanélküli, oké, most ünnepek vannak, de ha korábban is felhoztad, ott mi volt a kifogás?

Ultimátumot adnék, és első körben minimum, hogy aki nem dolgozik, az lássa el a háztartást, és 1-2 hónapon belül mutassanak fel vmit munkaügyben is! Nem írtad, hol éltek, de azt gondolom, ha nem vmi elszigeteltebb helyen, takarítást, mosogatást, betanított munkát lehet azért záros határidőn belül találni. Milyen végzettségük van amúgy, ill. hol dolgoztak eddig? Az is számít, bizonyos esetekben vki a saját területén is hamar talál, más nyilván nem annyira.

2023. dec. 25. 10:27
 29/32 anonim ***** válasza:
92%
Azért ennek 50%-ban te vagy az oka, mégha sz@r is a felismerés. Nem kell ide színpadias nagy jelenet, csak egy egyszerű tény közlés, mától vége a jelenlegi helyzetnek. Kívül tágasabb annak, akinek ez nem felel meg. Ha azonnal elköltözne mindkettő is csak nyernél rajta. Persze, nem ez a cél, de kár itt hosszabb türelmi időt adni bármelyiknek is, mert csak a kifogáskeresés lesz kimaxolva.
2023. dec. 25. 10:28
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Egyik nap közlöd, hogy fészelés helyett el lehet kezdeni önéletrajzot & motivációs levelet írni, valamint álláskereső oldalon regisztrálni/szakmájukkal kapcsolatosan Linkedin-en keresgélni, megszabod a határidőt, közlöd hogy járjanak szorgalmasan állásinterjura, tegyenek meg mindent az állástalálás érdekében.

Arra felkészülhetsz, hogy ekkor majd te leszel az, aki "nem érti meg az ő problémáikat".

2023. dec. 25. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!