Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon megelégeltem ezt a helyzetet, ti mit tennétek?
Kicsit hosszú lesz, köszönöm aki végigolvassa.
35 éves vagyok, az élettársam 29. Ő 1 éve nem dolgozik gyakorlatilag én dolgozom napi 12 órában. Mindamellett vannak fusi melóim is, ezek alkalomszerűek, de kell is a pénz, mert velünk él a 39 éves nővérem is,aki jelenleg szintén munka nélkül van. A ferjétől elvált, a házukat vitte a bank, meg a hitelcsapda. Megsajnáltam, befogadtuk. Először aggódtam, hogy fog kijönni a két nő, de nagyon jól megértik egymást, én vagyok aki szívok.
Otthon vannak minden nap, Facebookoznak, filmeket néznek. A lakás szalad, kifolyik a szennyestartóból a ruha, nem mosnak. Kaja mire hazaérek nincs, soha nem főznek, így marad nekem a pizzarendelés. Vagy a vajas kenyér. Félreértés ne essék nem 5 fogásos vacsorát várnék, én mindent megeszek, de hogy 2 nő nem képes kaját keszíteni, mikor egész nap nem csinálnak semmit ez nekem sok.
Ma karácsonykor pattant el a cérna, ugyanis délelőtt volt egy fusi munkám, és reméltem legalább ma készítenek valamit, de nem... Maradt a rendelés utolsó pillanatban.
Apropó rendelés! Imádnak rendelgetni a netről leginkább kozmetikumokat a notinoról. Múltkor jott egy 30 ezres csomag azt hittem vágok egy hátast. Rúzsok, hajfestékek biszbaszok. Mikor finoman célzok az álláskeresésre nekem támadnak én vagyok a szemét bunkó stb.. Meg most ünnep alatt úgysem foglalkoznak ezzel a munkáltatók, stb kifogások. Jövőre meg gondolom az lesz a kifogás, hogy év eleje van stb...
Belefáradtam. Elegem van. Mit tehetnék? Rakjam ki őket?
Munkaügyi központba el kellene kísérni őket!
Budapestiek vagytok? Ott biztonsági őrök is vannak - mármint a munkaügyi központokban alkalmazzák őket!
Esetleg a családsegítő szolgálat. Kormányablak, jegyzőkönyv felvétel. Önkormányzat, polgármesteri fogadóóra.
Sajnos, ilyenkor karácsonykor esetleg ügyelet a rendőrségen, mint bejelentés - de még ne jelentsd fel őket! Csak gyanút fogtál, hogy élősködnek rajtad!
Elég nehéz a helyzeted. Jogi segítségnyújtó osztály - megint hétköznap. Ügyvédet is kellene fogadnod. (Nép ügyvédjét szokták említeni rászorulóknak.) Méltányosságból.
Úgy viselkednek, mint a gyerekek!
A gyámhivatal, mint gondnokság alá helyezés lenne az egyik legdurvább megoldás. (Nem éri meg, ne jussatok idáig!)
Esetleg támogatott döntéshozatal kivitelezése - szintén a gyámhatóságnál.
Egyházi körökben nagyon sok segítséget lehet kapni. Útmutatást kritikus helyzetekben, lelkigondozóktól. Vannak csoportfoglalkozások, szeptembertől májusig.
Nagyon vigyázz az értékeidre! (Jó, hogy kiírtad a kérdést.)
Egy régi dakota mondás jut erről eszembe:
a birkák azért vannak, h megnyírják őket...
Remélem érted...
Eltartasz két ingyenélőt a semmiért. Minek adsz nekik pénzt? Tudod kinfizetné ki a rendelésüket.
Ha az élettársad egy éve nem dolgozik akkor adj neki ultimátumot. Például: ha február 1-ig nem találsz melót akkor költözz el! Ugyanezt alkalmazd a tesódra!
Balfék vagy ha hagyod magad kihasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!