Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hazudott a párom, mit lépjek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hazudott a párom, mit lépjek?

Figyelt kérdés
A párom mindig szeretett adni-venni dolgokat, már szerintem beteges szinten. Egy telefont ha 3 hónapig használ, már sokat mondtam. Forognak a motorok, okos órák stb folyamatosan. Elcseréli, eladja, igazából nem is jön ki ezekből nagy anyagi mínuszokkal, nem ez zavar. Hanem az ideje. Van egy 8 hónapos gyerekünk, aki egész nap jön-megy, minden pillanatban rajta a szemem, éjszaka mostanában nem alszik, borzasztóan fáradt vagyok. Ezért megkértem a párom, hogy most kicsit hanyagolja ezeket az üzleteket, és segítsen többet, mert most nehezen bírok mindent egyedül. Teljesen véletlenül derült ki, hogy a tudtom nélkül eladott egy telefont pont a beszélgetésünk után 2 nappal. Ajándékba szerettem volna egy telefont venni, és kicsi a világ, pont olyan telefonra írtam, amit ő adott el akkor… Még pénzt is ajánlott az illetőnek, hogy hazudja azt, hogy mégsem tőle vette, hogy ne legyen vita itthon. Azt érzem, egy világ omlott össze bennem. Nem tudnék soha bízni benne. Nem is azért, mert mégis folytatta a hülyeségeit, hanem mert aki így tud és akar hazudni egy telefon miatt, az mikre képes még? Azt érzem, ennek a kapcsolatnak vége kell hogy legyen, akárhogy szeretem, és egyébként jó apa is. De komolyan egy telefon miatt nő majd fel a gyerekem apa nélkül?
2023. dec. 18. 10:26
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
A hazugság az, ami komoly dologhoz köthető, vagy komoly következményei vannak, például megcsalás. Ha ilyet tapasztalsz, az valóban baj. De a hazugságok másik csoportja csak füllentés, az azért van, hogy símábban menjen az élet. Példa: reggel felkelsz borzosan, büdösen, erre a párod azt füllenti: milyen gyönyörű vagy reggel is! Te is szoktál füllenteni, mindenki, és az nem megy egy élet rovására. Szerintem a ti ügyetek is ilyen. Próbálja kerülni azokat az eseteket, amikből te vitát generálsz.
2023. dec. 18. 10:30
 2/4 anonim ***** válasza:
36%
Kérdezte már párod egy rossz szex után, hogy jó volt-e? Azt mondtad (hogy ne legyen vita vagy duzzogás), hogy remek? Ezek szerint hazudtál? Nem, csak füllentettél, hogy kerekebb legyen az élet. Érted a különbséget?
2023. dec. 18. 12:28
 3/4 anonim ***** válasza:
84%

Hagyjuk már ezt, hogy csak egy kis füllentés a béke érdekében. A legpofátlanabb hazugságok is a béke érdekében történnek. Az, hogy valakinek pluszban pénzt adsz, hogy tagadja le a dolgaidat a párod előtt, enyhén szólva durvább, mint a "hát persze, hogy jó a hajad" típusú kis füllentés.

Ettől függetlenül szerintem ez még nem az a súlyosságú eset, amit (bármennyire is rosszul esett) ne lehetne megoldani, megbeszélni, feldolgozni, HA egy alapvetően támogatónak és megbízhatónak megismert emberről van szó. De az az érzésem, hogy ez a korábbiakban sem igazán volt így, és a "szeretem és egyébként jó apa is" kissé szépítő leírása a valóságnak.

2023. dec. 18. 13:26
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Kérdezte már párod egy rossz szex után, hogy jó volt-e? Azt mondtad (hogy ne legyen vita vagy duzzogás), hogy remek?"

"Kérdezte már párod egy rossz szex után, hogy jó volt-e? Azt mondtad (hogy ne legyen vita vagy duzzogás), hogy remek? Ezek szerint hazudtál? Nem, csak füllentettél, hogy kerekebb legyen az élet."

Amúgy meg bármilyen hihetetlen, de (szexről és bármi egyébről) kommunikálni képes emberek ilyen helyzetben simán elmondják a másiknak, hogy nem volt jó a szex, és azt is megbeszélik, hogy miért nem volt jó. Attól nem lesz kerekebb az élet, hogy az egyik fél plafont bámulja szex közben, a másik meg csak találgat hogy mi nem stimmel, mert nem mernek beszélni a problémákról.

2023. dec. 18. 13:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!