Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy magyarázzam meg neki hogy szerintem nem normális a veszekedés egy párkapcsolatban?
Szerinte teljesen normális és ettől lesz erős a kapcsolat. Eddig minden veszekedés nagyon durván elfajult, persze őt nem érdekli, rákérdeztem hogy komolyan kell e neki ez, miért nem tudjuk kulturáltan megvitatni a nézeteltéréseineket. Erre ő azzal jött, hogy teljesen normális egy veszekedés egy párkapcsolatban és nekem kevesebb párkapcsolatom volt mint neki, ezért ő biztosan jobban tudja. Persze erre jöttem azzal hogy hiába volt neki több, ugyanúgy szakítás lett mindegyik vége, szóval valamit akkor rosszul csinált.
Meg persze felhozta erre, hogy "képtelen vagy a másik hibáit elfogadni", meg "túlidealizálod, milyen egy tökéletes párkapcsolat, mert olyan nincs", meg "csak nem volt még normális párkapcsolatod", meg "az a parancsolat amiben nem veszekednek, nagyon felszínes", meg "nem értem miért vagy ennyire veszekedésfób, de ez egy teljesen normális dolog".
Most én tévedek nagyon nagyot vagy ő? Mert szerintem lehet párkapcsolat veszekedésmentes és ki is bírnám, de amíg szerinte ez a normális addig nem lesz közöttünk kiegyensúlyozott kapcsolat. Hogyan győzzem meg?
Nem lehet mindent veszekedés nélkül megoldani, felejtsd ezt el. Ez a naivitás netovábbja. Aki nem veszekszik soha az tényleg felszínes kapcsolatban van. Igenis szükséges "rossz" a veszekedés.
Lehet pozitív kimenetele simán, de ahhoz kompromisszumra, szeretetre, tiszteletre van szükség mindkettő fél részéről.
Ha így van, szerinted egyáltalán nem fér bele a csúnya beszéd akkor miért akarod neki elmagyarázni hogyha úgyse érti meg? Szakítani kellene. Te miattad (se) fog megváltozni! Olyan szinten van, amiből nem akar, igazából nem is tudja, hogy fel kéne kapaszkodni magasabbra.
Egyébként én úgy gondolom, hogy a veszekedés átlagban azért kerül előtérbe, mert a vitának semmi eredménye nincs. Kommunikálhatsz te bárkivel, de nem biztos egyáltalán, hogy jobb lesz a helyzet. Olykor pontosan a veszekedés, a vagdalózás, az, hogy saját magadat nézed egyedül visz előbbre.
A szex egy ideig hatásos, hosszú távon nem az.
Ezzel mellé lőttél.
A szexxel nem oldod meg az, hogy lassan ki nem állhatod a másikat.
Csak húzod vele az időt!
Já.. ez az, amikor parasztnak akarnák megmagyarázni a kultúrát.
Halott ügy kérdező.
Szerintem az a pár, amelynek a tagjai sosem veszekszenek, nem érettek meg hű de kulturáltak, hanem maximálisan leszarják egymást...
És nem, nem arról van szó, hogy piszlicsáré ügyeken menjen ötpercenként az üvöltözés vagy fizikai / verbális bántalmazásba forduljon egy összetűzés. Ez más kérdés. De két hosszú távon együtt élő ember csak akkor nem veszekszik soha, ha lelkileg már teljesen eltávolodtak egymástól.
Egyszerűen nem életszerű, hogy egy szoros emberi kapcsolatban SOHA ne legyen harag és összetűzés. Valami hányadék nyálas Disney mesében kell élni ahhoz, hogy valaki ezt elhiggye...
"A haragot meg lehet oldani mással is, nagyon jó levezetés a szex pl, de hogy egymás torkának esünk és anyázunk az szerintem nem. Én nem anyázok, de ő igen"
Nagyon jó levezetés.... megy az anyázás aztán meg a kufircolás.
Ez egy kapcsolat.
Azért szövegeli ezt, hogy "teljesen normális egy veszekedés egy párkapcsolatban",mert így kényelmes, nem akar változtatni. Ezért pedig próbálja elhitetni, hogy ez a "normális".
Nem tudsz valakivel megbeszélni valamit, mert veszekedésbe torkollik, de majd a szex az megoldja. Én ebben nem hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!