Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Velem van a gond? 29F
Barátnőm gyűlöli a szüleimet, meg a helyet, ahonnét származom. Az, hogy most van-e oka rá, vagy nincs, szerintem a kérdés szempontjából lényegtelen. Anyám tett érte, hogy ne kedvelje őt. Jelenleg Budapesten élünk. Én annyira nem vagyok oda érte, de kezdem megkedvelni, viszont szeretek kijárni a szülőfalumba, mert ott vannak a barátaim, meg kirándulni. Fontos megjegyeznem, hogy nem a szüleimhez járok haza, hanem a környékre kirándulni, mert nagyon szeretem azt.
Régebben sokat terepmotoroztam a haverokkal, de aztán eladtam, mert jött az egyetem, stb. Most minden akkori haverom, akinek akkor volt, újra elkezdett motorozni és gondolkodtam, hogy vennék egyet én is. Legalább havi egyszer, kéthavonta egyszer eljutni velük motorozni jó lenne. A motort a szüleim garázsában tartanám, mert baromi sok hely van ott és amúgy is azon környéken használnám a krosszpályán.
Mi a logika benne? Nem akarok garázst és utánfutót bérelni feleslegesen, mert úgy is a haverokkal használnám, akik ott laknak, ahol a szülői ház van. Ott a tárolás ingyen megoldott.
Na most barátnőm teoretikusan kijelentette, hogy nem csinálhatom se így, se úgy. Max, ha bérelnék valamit, de akkor sem inkább, mert nem érzi, hogy otthont jelentene számomra. Na most, igazából nem ragaszkodom a motor vásárláshoz, mert drága, de azért engem idegesít ez a fajta tiltás, mert ez az, nevezhetjük akárhogy. Én érzem ezt gáznak, vagy tényleg az?
Sok hibát elkövettünk a kapcsolat alatt. Ő is, én is. És sokáig menekültem Budapestről, mert nem éreztem odavalónak magamat. Eleinte szó szerint szenvedés volt számomra. Itt hibáztam, mert nem vettem figyelembe, hogy ketten vagyunk és cska azzal voltam elfoglalva, hogy szenvedek. Ezen azóta, mióta kiderult 1000%-on próbálok változtatni, de sajnos mindig megkapom, hogy márpedig ez így meg úgy volt. Sok szempontból igaza van, de szerintem (ez csak az én véleményem) nagyon sokban nem. Szinte mindig összeveszünk, mert addig amíg nem mondom azt, hogy igaza van, addig nem engedi el. Igazából, ha javítani is próbálok, akkor is mindig megkapom.
Azzal, hogy oda járok kirándulni, ahonnét származom meg az a baja, hogy úgy érzi, nem tudok elszakadni onnét. Ezt őszintén bevallom, nem is szeretnék, mert szeretem azt a helyet. Óvoda óta ismerem ottani barátaimat, nagyon fontosak nekem a környékbe meg szerelmes vagyok. Én úgy gondolom, hogy ha odajarok kirándulni, az nem kéne gondot okozzon. Attól még bőven lehet otthont építeni. De az ilyenekkel, mint a motor, elbizinytalanodom. Én akarok sokat, vagy egyszerűen nagyon szigorú a párom? Nem tudom eldönteni.
Elkezdtem pszichológushoz is járni, mert azt is kérte tőlem. Szerinte bajok vannak velem és igazából azzal tette függővé a kapcsolatot.
Nagyon rendes lány a párom. Okos, intelligens, nagyon művelt. Ez nyilván az én szempontom, ami nyilván akarmynneire is igyekszem úgy írni, az én oldalamat tartalmazza. Nagyon szeretem őt de már a szakadék szélén állunk és szakítani akar velem.
Igaza lehet? Velem lehet gond? Valami biztos van, mert türelmetlen vagyok és már nem vagyok képes vitázni, mert annyit veszekszünk és annyi problémát kaptam meg velem kapcsolatosan, hogy elkepesztő. Sokban igaza van, de sokban szerintem nincs. Ha ezt mondom, akkor azt kapom, hogy nem vagyok képes elismerni a problémát. Így nem lehet megjavítani a kapcsolatot.
"sokáig menekültem Budapestről"
Ezt fejtsd ki bővebben. Nem lehet hogy úgy érzi hogy most újra ezt játszod, csak más kifogással?
20 km-re van a falu Budapesttől. Nem rohantam ki, nem is rohanok. Általában az van, hogy kora hajnalban kimegyek 1,5-2 órát sétálni szombatonként. 9-10-re otthon is vagyok. Ez is június-júliusban volt csak. Azóta már nem igazán járok. Max munka után 2 hetente egyszer arra kanyaradok kocsival és setalok kicsit. Legalább fogyok alapon.
Hogy menekültem Budapestről. Régebben igyekeztem olyan programokat szervezni, amik nem ott vannak. Nem akartam egy perccel sem több időt ott lenni. Hozzateszem, rosszkor kezdtem bele. Mikor beköltöztem úgy voltam vele, hogy buli lesz. Aztán jött a Covid, bent rohadtam egy erkély nélküli lakásban 7 hétig karantén miatt, aztán meghalt a kutyám, aki miatt a barátnőm nagyon sokat ki akart járni, mert nagyon szerette. Aztán lassanként megváltozott a véleményem a városról, de sajnos továbbra is úgy gondolom, hogy idegen vagyok ott. De pl már a faluba a haverokhoz nem is járok találkozni, mert vita van belőle.
Róla nem írtál semmit!
Honnan származik, hol élnek a szülei, hogyan került Pestre hol tervezi az életét, hogyan? Mikben térnek el a vágyaitok?
Itt csak te alkalmazkodsz hozzá és semmi kompromisszumot nem érzek abban (részéről) amit leírtál.
A gond vele van, nem veled, szerintem hosszú tavon jobban jársz a szakítással.
6: És olyan párkapcsolatot nem akartok, hogy csak heti 2-3 napra találkozzatok, de külön lakjatok?
Mert más megoldást ebben a helyzetben nem látok.
Kérdező, őszintén szólva ez rémes. Ahogy mesélted a storyt, vagy 5 pontot láttam amit bemásolhatnék mint tipikus példáját a korlátozó, játszmázó, erőszakos és manipulatív személyiségnek. A ráadás az, hogy még a saját szüleidtől is megpróbál elidegeníteni.
És ami a ráadás ráadása de ezzel már tényleg csak spekulálok, hogy simán lehet azért vonzódsz hozzá, és azért nem bírják egymást anyukáddal, mert két pontosan ugyanolyan személyiségtípus, és ők nem férnek meg jól egymás mellett. Bár anyukádat nem ismerem szóval ezzel most lehet nagyon bakot lőttem.
Itt ebben a kapcsolatban te úgy érzem tönkre fogsz menni, le fogja építeni az önbizalmadat. Ez egy teljesen kompromisszumképtelen személy, aki folyamatosan játszmázik veled és zsarol, csak hogy az ő akarata érvényesüljön mindenben. Jó lenne vagy meghúzni a határaidat jobban, vagy kilépni a kapcsolatból. De van egy olyan sejtésem ha sikerülne is a határmeghúzás, ő lenne végül aki szakítana, és mindent a nyakadba próbálna varrni. Hiszen onnan már nem lennél a hasznára, nem tudna megfelelően manipulálni és irányítani. Tényleg rémes ez az egész történet, de láttam már hasonlókat szóval ismerem a típust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!