Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Orvossal párkapcsolatban élők, nem érzitek néha magatokat kevésnek?

Figyelt kérdés
Egy éve vagyok együtt a párommal, ő kardiológus lesz lassan, én pszichológus vagyok. Nem gondolom magam egy alul iskolázott embernek, most kezdtem a klinikai szakképzést. Viszont néha megjelenik a gondolat, hogy “nem vagyok a szintjén”.

2023. nov. 26. 10:50
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
48%
20# rezidensként meglehetősen képben vagyok. Mire vagy kíváncsi? "Papa" az. 27 éves vagyok, és nő.
2023. nov. 26. 13:55
 22/29 A kérdező kommentje:
21: ne haragudj, de ebben az esetben elképesztő, hogy ilyen stílusban nyilatkozol. A betegeiddel is ilyen szépen kommunikálsz, ha valami problémájuk van?
2023. nov. 26. 14:01
 23/29 anonim ***** válasza:
56%

21.

Amit kérdeztem!

Nem tudsz értelmezni?

Hogy jártál egyetemre??

2023. nov. 26. 14:05
 24/29 anonim ***** válasza:
58%
Igazából ilyen felsőbbrendűségi tudat egy csomó szakmában megvan, jogászok, mérnökök stb. között ugyanúgy, mint az orvosoknál. Tapasztalatom szerint viszont egyik szakmában sem éppen kifejezett zsenik dolgoznak. Szóval egyénfüggő a dolog, te tudhatod, hogy illesz-e a párodhoz. Eleve pszichológusnak lenni is egy magas szintű értelmiségi munka... A szakmája miatt biztos nincs okod rosszul érezni magad.
2023. nov. 26. 14:06
 25/29 anonim ***** válasza:
Talán, tett erre utalást, vagy éreztette veled, hogy Ő felsőbbrendűnek tartja magát a kapcsolatban???
2023. nov. 26. 14:35
 26/29 anonim ***** válasza:
93%
Mi második körösek vagyunk, mozaikcsaládos kezdők. Nálam a komplexust a nővérkés-asszisztenses múlt okozta, de már elmúlt. Szellemi diszkrepanciát sosem éreztem, nyelveket beszélő, többdiplomás vagyok.
2023. nov. 26. 15:12
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem vagy "kevesebb" nála, amit végzel, egy igazán becsülendő, magas szintű szakma. Viszont az nem fog jót tenni, ha kevesebbnek érzed magad nála, és ez érződik is. Az emberek úgy bánnak a másikkal, ahogy az önmagával bánik. Ha rajtad azt érzi hogy kevesebbnek érzed magad, előbb-utóbb akként is fog kezelni. Vállald fel büszkén magad, ahogy arra okod is van.
2023. nov. 27. 10:28
 28/29 anonim ***** válasza:

Én közvetve vagyok érintett - anyukám orvos. Mondjuk iskolaorvos, tehát nem az a típus, akiről az az első gondolata az embernek, hogy "biztos milyen extraintelligens és / vagy beképzelt arra, amit tud" (pl. idegsebész, kardiológus professzor stb.). Ettől függetlenül nagyon okos, nyugdíjas korú, de még mindig képzi magát saját szakállára is. De sosem éreztette senkivel, hogy magát többnek gondolná. Apukámon sem érzem, hogy ilyen jelleggel komplexusos lenne, akármennyire nem ért pár dolgot, amit anyukám igen - azt azért szeretném megemlíteni, hogy ő meg mérnök, tehát van annyira képzett, csak más területen. Nálatok, mivel te is egyetemi képesítéssel rendelkezel, specializálódtál, nem gondolom, hogy butább lennél - itt sztem inkább a saját komplexusaiddal kellen kezdeni vmit (amit gondolom, sejtesz azért szakmabeliként :) ), ha a párod nem éreztet olyasmit, hogy alacsonyabb szintűnek látna.

Nyilván van az az eset, amikor a két fél annyira nincs egy szellemi szinten, hogy az a kapcsolat rovására megy, ha legalább az egyik félnek lenne igénye komolyabb beszélgetésekre (mert van olyan kapcsolat is, ahol nem ez a fontos, és ezt az igényüket kielégítik máshol).

2023. nov. 27. 10:41
 29/29 anonim ***** válasza:
Orvos vagyok.
2023. nov. 27. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!