Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Orvossal párkapcsolatban élők, nem érzitek néha magatokat kevésnek?

Figyelt kérdés
Egy éve vagyok együtt a párommal, ő kardiológus lesz lassan, én pszichológus vagyok. Nem gondolom magam egy alul iskolázott embernek, most kezdtem a klinikai szakképzést. Viszont néha megjelenik a gondolat, hogy “nem vagyok a szintjén”.

2023. nov. 26. 10:50
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
86%

Pszichológusként önértékelési probléma?

Talán látogass meg egy másik pszichológust...

2023. nov. 26. 10:53
 2/29 anonim ***** válasza:
68%

Pszichológus kisebbségi komplexusokkal?

😂

Más mesét találj ki.

2023. nov. 26. 10:54
 3/29 A kérdező kommentje:
A pszichológus is ember. Ugyanúgy mintákat, hiedelmeket hozunk magunkkal, mint mindenki más :) az emberi funkciókat nem lehet kikapcsolni. De örülök, hogy ti ketten ennyire értelmes választ tudtok adni.
2023. nov. 26. 10:59
 4/29 anonim ***** válasza:
93%

Bakker azt hinné az ember, hogyha valaki pszichológus, tanult akkor nem küszköd pszichés dolgokkal a válaszok alapján. De én szerintem nem kéne ilyesmit gondolni bármilyen szakmája is van az embernek.

Írjam azt, hogy látogass el pszichológushoz? Tudnod kéne, hogy miért érzed így magad. Javítani rajta.

Nem lehetséges, hogy azért vagy így, mert kevés időt vagytok együtt? Minden a munka szerinted számára és másodrangú vagy? Biztos, hogy jó partner mellett vagy?

2023. nov. 26. 11:08
 5/29 anonim ***** válasza:
79%
Vagyok olyan okos mint egy doki
2023. nov. 26. 11:15
 6/29 anonim ***** válasza:
41%
Ha kevésnek érzed hozzá magad, akkor az is vagy.Ez tőled függ, hogy hogyan állsz hozzá.De ne magyarázzam már el ezt egy pszichológusnak.
2023. nov. 26. 11:27
 7/29 anonim ***** válasza:
29%
Orvos vagyok.
2023. nov. 26. 11:39
 8/29 A kérdező kommentje:

4: köszönöm a választ.

Ha valaki folyton orvosokkal van körülvéve, ő maga pedig nem orvos, bizony érezheti, hogy kevés. Főleg, amikor az orvosok úgy gondoljak, hogy a “dr” cím csak nekik jár (ezt azért írom le, mert megtörtént eset. Nem a párom mondta ezt, hanem a haveri körben másik orvos).

Sokuk felől erosen érződik, néha ki is mondjak, hogy a jogász, állatorvos, fogorvos miért kap dr címet, mert ők nem orvosok. De persze, nem mindegyikük ilyen, viszont én sajnos sok esettel találkoztam…

És a kommentekből olvasva végképp nem értem, milyen elvárás az, hogy egy pszichológus nem érezheti magát rosszul, nem lehet esetleg alacsonyabb az önértékelése. Pszichológusként az ember a személyiségével dolgozik. És nem attól leszek jó szakember, hogy nincsenek ilyesfajta gondjaim, hanem attól, hogy hajlandó vagyok megismerni a hatteruket és dolgozni rajtuk.

Elképesztő a társadalmi megítélés, ha egy segítő szakembernek épp támogatásra lenne szüksége 🥲 és ez nagyon szépen látszik a mostani kommentek többségéből.

2023. nov. 26. 11:45
 9/29 anonim ***** válasza:
34%
Nekem megjelent a gondolat hogy irigy vagy.
2023. nov. 26. 11:51
 10/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, nekem csak érettségim van, mert nem volt pénz fősulira, párom hiába ment ott kellett hagynia, mert nem tudták anyagilag tovább hajtani, vagy mennyi nem is akar tovább menni és mégis le vannak nézve itt, az életben, hogy nincs diplomájuk. Vagy hogy robotolnak gyárakban pedig fogalmuk sincs, hogy mi annak az oka. A társadalom rossz, könnyebb ítélkezni egymás felett. Ezzel élni kell, meg kellene szokni. Igazából figyelembe se kéne venni idegen emberek véleményét csak olyan személyét, aki ér neked valamit, összeköt vele valami.

Az orvos haver hadd mondjon amit akar. Nem ő vele vagy együtt. A párod ha megjegyzett valamit, vagy levegőnek nézi egya nem baj. Akkor lesz ha rá hallgat ő rá vagy másra és kifejezi szavakkal, tettekkel, hogy te kevesebb vagy,mint ő. De gondolom ilyesmi nem történt. Azért van veled elvileg, mert megfogtad valami által, szerelmes beléd. Akkor miért hagyod, hogy más befolyásoljon téged?

(#4)

2023. nov. 26. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!