Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi baja van a barátnőmnek? Mi miatt borulhatott ki?
Kevesebb, mint két hete élünk együtt többé-kevésbé(mármint még pár cuccát áthozzuk hozzám, aztán minden kész). Ennyi ideje is vagyunk együtt úgy, hogy az kapcsolatnak van nevezve, egyébként előtte "csak" szexelni jártunk össze, amiből az lett, hogy az utóbbi hónapokban már párként viselkedtünk, de nem volt kimondva.
Szóval ma hazajött, több, mint két órája. Azt mondta, hogy fárasztó napja volt, az órái után melózott, de egyébként semmi szokatlant nem vettem észre rajta. Én hamarabb itthon voltam, szóval főztem vacsorát kettőnknek. Kajáltunk, dumáltunk, voltunk együtt zuhanyozni, minden tök oké volt. Úgy volt, hogy megnézünk valami filmet, ő választ. Itt semmi gáz nem volt még, ülünk egymás mellett a kanapén, ölelgettem, ő gondolkodott, hogy mit nézzünk. Választott végül egy sorozatot inkább, tök jó, elkezdtük. Olyan tíz perc telt el, még mindig ölelgettem, illetve megpusziltam az arcát.
Na ő elsírta magát, majd berohant a hálóba, magára zárta az ajtót. Nem enged be, nem mondja meg mi baja van, annyit hallok, hogy nagyon zokog. De fogalmam sincs miért, látszólag előzménye nincs.
Valami tipp?
Hívjad fel a Nanét és kérdezd meg! Én nem tudom, hogy mindenképp neki kell-e jelentenie az esetet, ez bűncselekmény, ami történt, azt pedig mindenkinek kötelessége jelenteni.
Kéne valami nyoma legyen valahol, egy feljelentésben, mert ez a fickó másokra is ugyanilyen veszélyes.
Meg ugye a sérülésekről is kellene látlelet, amíg látszanak.
#19 Azért elég erős lenne pár nap után pszichológushoz küldeni a lányt. Ilyenkor még "természetes", hogy az eset hatással van rá.
Bár mondjuk a régi traumák miatt lehet nem ártana neki egy szakember, mert elég árulkodó, hogy a kérdező barátnője azért bújkált, hogy ne üsse meg a kérdező. (Úgy hogy ez sosem történt meg a kérdező leírásából kiindulva)
#21 Tetszik, hogy úgy kezded az egyik mondatod, hogy nem tudod, hogy jelenteni-e kell-e az esetet, majd azzal zárod ugyanazt a mondatot, hogy kötelessége. Most akkor tudod, vagy sem? :)
Egyébként nyilván, jó lenne, ha jelentenék, legalább kisebb lenne a valószínűsége, hogy az a csávó mégegyszer ilyet tesz, de nem kötelező jelenteni(tudtommal). Amit a kérdező írt a sérülésekről, az nyolc napon belül gyógyuló, tehát ha látleletet vetetnek róla, akkor ezt az orvosnak sem kötelessége hivatalból jelenteni, tehát ebből gondolom, hogy akkor az áldozatnak sem.
Nyilván ha a kérdező jelenti az esetet, akkor is kikérdezik a lányt is, mert vele történt meg az eset, szóval az nem elég, hogy te, mint valaki, akinek csak elmesélték az esetet, besétálsz a rendőrségre, hogy xy elmesélte, hogy bűncselekmény áldozata lett. Be fogják hívni a lányt is, és érzelmileg lehet nem azzal tenné a legjobbat a kérdező a párjának, ha a lány tiltakozása ellenére belekényszerítené a rendőrségi ügybe.
Mondom, jobb lenne egy feljelentés, de teljesen megértem, hogy miért nem akarja a lány. Nem akar beszélni róla, értem. Legalább a sérülést dokumentálja minimum fotóval, de inkább látlelettel, hogy ha most nem is tesz feljelentést, de ha később ne adj isten, megint rátámadja az a csávó, akkor legyen bizonyíték, hogy nem az volt az első eset.
#Kérdezőnek
Próbáld meg meggyőzni a barátnődet, hogy legalább a látleletet...
Azon túl gondolom az érdekel, hogy mitől érezné jobban magát, te mit tehetsz észre. Fontos ilyenkor (is), hogy biztonságba érezze magát. Kerülj minden olyasmit, ami megijesztheti. Ha megérinted, figyelj arra, hogy az kényelmes legyen neki. Tegyél a kedvére, mit tudom én, süss neki valamit, vagy bármi, amit szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!